به گزارش خبرگزاری آنا، رسانههای وابسته به انصارالله اعلام کردهاند که حملات هوایی ارتش آمریکا از شب گذشته با دستور رئیسجمهور دونالد ترامپ آغاز شده و مناطق مختلف یمن از جمله صنعا، صعده، ذمار، مأرب و تعز هدف قرار گرفتهاند. بنا بر گزارشها، این حملات بیش از ۴۰ بار انجام داده و تنها در ساعات اولیه، شهادت ۳۱ نفر و زخمی شدن ۱۰۱ نفر را به همراه داشته است که بیشتر آنها در مناطق صنعا و صعده گزارش شدهاند.
طبق این گزارشها، ۱۳ تن در حملات هوایی به محله الجراف در شمال صنعا شهید شدند و حملات به دو خانه مسکونی در شمال صعده نیز منجر به شهادت ۴ کودک و یک زن شده است. انصارالله همچنین اعلام کرده است که حملات هوایی ارتش آمریکا اهداف غیرنظامی از جمله یک ایستگاه برق در صعده را نیز هدف قرار داده است.
در مقابل، مسئولان آمریکایی مدعی شدهاند که این حملات که بخشی از آن توسط هواپیماهای جنگنده از ناو هواپیمابر «هری ترومن» مستقر در دریای سرخ انجام شده، تنها پایگاههای نظامی، رادارها، سامانههای دفاع هوایی، موشکها و پهپادهای انصارالله را هدف قرار داده است. تصاویر منتشر شده از فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نیز شلیک موشک از ناوهای جنگی این کشور به سمت یمن را نشان میدهد.
واکنش انصارالله به حملات
مقامات سیاسی انصارالله در بیانیهای ضمن محکومیت این حملات، تأکید کردند که «تجاوز آشکار آمریکا و متحدانش بدون پاسخ نمیماند» و انصارالله آماده مقابله با دشمنان است. این بیانیه با اشاره به ادامه حمایت انصارالله از مقاومت فلسطین اعلام کرد که این حملات ناعادلانه علیه یمن، تلاشی است برای سرکوب اراده ملت یمن در حمایت از مردم غزه.
در همین حال، سخنگوی انصارالله نیز در اظهاراتی تصریح کرد که حملات آمریکا نه تنها نقض آشکار قوانین بینالمللی است، بلکه تلاش مستقیم برای جنگافروزی به نیابت از اسرائیل محسوب میشود. وی همچنین ادعاهای دولت آمریکا درباره تهدید کشتیرانی در دریای سرخ را «فریب و انحراف افکار عمومی» دانست.
ادامه تنشها و سناریوی پیشرو
رسانههای آمریکایی به نقل از مقامات دولتی اعلام کردهاند که حملات هوایی و موشکی علیه انصارالله ممکن است هفتهها ادامه داشته باشد و دامنه آن بر اساس واکنش این گروه گسترش یابد. یکی از مقامات دفاعی آمریکا به شبکه «سیانان» گفته است که مراحل بعدی عملیات بر اساس ارزیابی خسارات حملات اولیه تعیین خواهد شد.
روزنامه نیویورک تایمز نیز گزارش داده که مقامات در واشنگتن و منطقه منتظر واکنش انصارالله هستند و احتمال حملات تلافیجویانه وجود دارد. همچنین، یک مقام دفاعی آمریکایی به والاستریت ژورنال گفته است که سرنگونی یک پهپاد آمریکایی و تهدیدات انصارالله به پاسخ نظامی به حملات اخیر، دلیل اصلی تجدید عملیات نظامی علیه این گروه بوده است.
در همین حال، سایت خبری «اکسیوس» به نقل از یک مقام اسرائیلی اعلام کرده است که آمریکا پیش از آغاز حملات به انصارالله، اسرائیل را در جریان این اقدام قرار داده است.
واکنشها به حملات
در واکنش به این حملات، جنبشهای مقاومت فلسطین از جمله حماس و جهاد اسلامی، عملیات هوایی آمریکا در یمن را محکوم کردهاند. حماس این حملات را «تجاوز آشکار به تمامیت ارضی یمن و حمایت مستقیم از جنایات اسرائیل علیه ملت فلسطین» دانست. جهاد اسلامی نیز حملات آمریکا را «نقض آشکار قوانین بینالمللی و مکمل تجاوزات رژیم صهیونیستی در منطقه» تلقی کرد.
انصارالله با اشاره به حمایت از غزه و مقاومت فلسطینی از نوامبر ۲۰۲۳، تأکید کرده است که هدف قرار دادن کشتیهای اسرائیلی و متحدان آن در دریای سرخ و بابالمندب و مقابله با حضور نظامی آمریکا و بریتانیا ادامه خواهد یافت.
ترامپ عملیات هوایی آمریکا علیه انصارالله را لحظه به لحظه دنبال کرد
تصاویر منتشر شده در رسانههای اجتماعی نشان میدهد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، شب گذشته عملیات هوایی ارتش این کشور علیه گروه انصارالله یمن را لحظه به لحظه دنبال کرده است. وی، با تیشرت ساده و کلاه قرمزی که نام او را بر خود داشت، مشغول مشاهده تصاویر حملات بود و با استفاده از هدفون به گزارشهای لحظهای گوش فرا داده است.
این حملات که به دستور ترامپ آغاز شد، اهداف مرتبط با انصارالله را در یمن به ویژه صنعا هدف قرار داد و گروه انصارالله این اقدام را “تجاوز آشکار” به یک کشور مستقل توصیف کرد. طبق گزارشها، این حملات دهها قربانی برجای گذاشته است. انصارالله هشدار داد که واکنش به این حملات «حرفهای و دردناک» خواهد بود و وضعیت را برای متجاوزان به مراتب پیچیدهتر خواهد کرد.
تل آویو از حملات آمریکا خبر داشته است
وبسایت «أکسیوس» به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی، که هویت وی فاش نشده است، گزارش داد که اسرائیل یکی از معدود کشورهایی بوده که پیش از اجرای عملیات نظامی آمریکا علیه یمن از این حمله مطلع شده است. به گفته این مقام که عنوان کرد ارتباطات اولیه با تلآویو قبل از آغاز حمله برقرار شده بود، اسرائیل بهعنوان شریک کلیدی واشنگتن در منطقه، نقش مستقیم اطلاعاتی در این حمله ایفا کرده است.
در همین حال، یک مقام آمریکایی اعلام کرد که پس از آغاز عملیات، دیگر متحدان کلیدی و همچنین اعضای برجسته کنگره از حمله آمریکا به یمن مطلع شدهاند.
وزارت خارجه آمریکا نیز در بیانیهای تأیید کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، تماس تلفنی با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، برقرار کرده و در این تماس پیام آغاز عملیات نظامی ایالات متحده علیه «انصارالله» یمن به دولت مسکو اعلام شده است.
انتهای پیام/