به گزارش ایرنا، محسن هرمزی عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قول داده بودیم با افتتاح ایستگاههای میدان خراسان، نجاتالهی و ورزشگاه تختی تا پایان امسال خط های ۶ و ۷ تکمیل میشود که با شهادت آیتالله رییسی و شروع بکار دولت چهاردهم وقفه سه ماهه در موضوع اوراق مشارکت که تزریق مالی بود روی داد اما در خرداد سال آینده این ایستگاهها افتتاح خواهد شد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: ایستگاه میدان خراسان به عنوان یکصد و شصتمین ایستگاه مترو تهران روز دوشنبه افتتاح میشود.
وی در ادامه اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم در زمینه کاهش آلودگی هوا موضوع برقیسازی خودروها بود که مرحله اول این بسته برقی با حضور رییس جمهور رونمایی شد و شاهد تردد اتوبوس برقی در تهران هستیم در کنار این اقدام نوسازی ناوگان مترو رقم خورد و احداث ایستگاههای جدید در دستور کار قرار گرفت که به طور میانگین ماهانه یک کیلومتر مترو در تهران وارد شبکه شد.
هرمزی با بیان اینکه اکنون هر یک کیلومتر ساخت مترو ۵۵ میلیون یورو هزینه دارد گفت: در تهران ۱۶۰ ایستگاه مترو با ۳۹ کیلومتر و همچنین ۱۸ ایستگاه و ۲۰ ورودی احداث شده و اکنون دارایی شبکه مترو ۳۰۸ کیلومتر است.
وی بهرهبرداری از خط مترو پرند و همچنین افتتاح پایانه ایستگاه مترو اکباتان را به عنوان اقدامات مهم در حوزه مترو در سال ۱۴۰۳ عنوان کرد.
وی تاکید کرد: عملیات حفاری در خط هشت مترو تهران نیز شروع شده و تفاهمنامه احداث خطوط ۹ و ۱۰ نیز با حضور ریییس جمهور منعقد شد.
هرمزی خاطرنشان کرد: کار ویژه دیگر احداث خطوط چهارگانه بعدی است؛ برای خط ۱۰، دستگاه اول ۷۰۰ متر حفاری کرده و دستگاه دوم هم در حال مونتاژ است که سال آینده کارش شروع میشود. در مجموع این سه خط ۱۴۰ کیلومتر مسیر به شهر تهران اضافه خواهد کرد.
پرداخت وام صفر درصد به رانندگان تاکسی فرسوده
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: با مساعدت رییس جمهور، وام صفر درصد به رانندگان تاکسی فرسوده در پایتخت تعلق میگیرد.
وی افزود: قیمت تاکسی برقی چینی یک میلیارد و ۲۰۰ تومان تعیین شده که حدود ۷۰۰ میلیون تومان وام صفر درصد به رانندگان این تاکسیهای فرسوده اختصاص داده میشود و همچنین پس از پنج سال باطری جدید به صورت رایگان به این تاکسیها داده خواهد شد و به لحاظ قیمت خودرو نیز برای تاکسیرانان به صرفه است.
معاون شهردار تهران با اشاره به حوزه اتوبوسرانی گفت: حال شرکت در ابتدای دوره خوب نبود و در ابتدا ۸۶۰ دستگاه اتوبوس شاغل در خط وجود داشت. شکایتهای متعدد به شهرداری میشد.
یکی از اقدامات مهم شهرداری انعقاد قراردادهای بسیاری در سفارش اتوبوسهای داخلی و چینی بود. قرارداد سه هزار و ۴۰ دستگاه داخلی بسته شد که از این محل به دلیل بدقولی سازنده تنها ۵۰۰ دستگاه تحویل گرفته شد، قرارداد ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه دیگر هم با چین منعقد شد و امروز بیش از سه هزار دستگاه اتوبوس فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۴۹۸ دستگاه اتوبوس توسط این دوره نوسازی شده است، یادآور شد: در دوره گذشته ۱۳۰ دستگاه اتوبوس نوسازی شده است. بازسازی ۵۷۸ دستگاه فرسوده در این دوره نیز انجام گرفت. بنابراین رشد ۲۵۰ درصدی در نوسازی ناوگان و به صورت میانگین ماهانه ۴۰ دستگاه اتوبوس نوسازی شده است.
انجام تست تراموا با مسافر پس از عید نوروز
هرمزی درباره تست ترامواها در پایتخت نیز گفت: قطارهای تراموا امانتی به صورت دست دوم بود و باتریهای آن را اورهال کردیم تا تست باتری گرفته شود، در این خصوص تستهای مختلفی انجام شد و پس از ایام تعطیلات عید نوروز تست با مسافر از این ترامواها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و ۴۹۸ دستگاه اتوبوس در تهران بازسازی و نوسازی شده است، اظهار کرد: رشد ۲۵۰ درصدی نوسازی در این مدت به ثبت رسیده و به طور میانگین ماهانه ۴۰ دستگاه اتوبوس در پایتخت نوسازی شده است. این تراموارها در قطر، ترکیه و امارات و در چین به صورت گسترده در حال بهرهبرداری است. این قطارها نیاز به زیرساخت ریلی ندارد و حجم مسافر بیش از بیآرتی و کمتر از مترو دارد، نگهداری این قطارها نسبت به مترو راحتتر است.
وی اضافه کرد: ۴۳۹ دستگاه واگن در این دوره اورهال شده که رشد ۱۸۰ درصدی داشته است. تا پایان امسال ۲ رام دیگر نیز به این رقم اضافه خواهد شد. در مورد قرارداد واگن متروی تهران نیز سه رام قطار ملی اضافه میشود. قطار اول در شرکت ساخته شده و در حال تست است که به دلیل ترافیک کاری پس از عید فطر افتتاح میشود.
همه دوربینهای ترافیکی و نظارتی تهران فعال است
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران گفت: همه دوربینهای نظارتی و طرح ترافیکی تهران به صورت ۱۰۰ درصد نوسازی آنها انجام شده و این دوربینها اکنون فعال است. قراردادی هم با پلیس راهور فراجا در این زمینه منعقد شده که پیامک ثبت تخلف به صورت آنی برای رانندگان ارسال شود.
وی با بیان اینکه وضعیت دوربینها از نابسامانی خارج شده است، اظهار کرد: دوربینهای طرح آلودگی هوا به طور کامل نوسازی شد. دوربینهای نظارتی نیز تا خرداد ماه سال آینده ۱۰۰ درصد نوسازی میشود و همچنین ۳۰۰ سامانه اضافه میشوند و همه معابر تهران تحت پوشش قرار میگیرد.
هرمزی در ادامه پاسخ به این سوال که ریشه ترافیک در پایتخت را چه میدانید و چرا شهرداری بودجه خود را صرف بزرگراهی میکند، گفت: اینکه رمپ و لوپهایی که اجرا نشده بود را اجرا کنیم در مطالعات ترافیکی ضرورت دارد اما اینکه آیا اضافه کردن خیابان کمکی به ترافیک میکند نه اینطور نیست. اگر خیابان را ۲ طبقه کنیم هم مشکل نمیشود. باید توجه خود را معطوف به حمل و نقل عمومی کنیم.
قیمت سوخت از بطری آب معدنی کمتر است و مردم با دسترسی راحتتر به سفر درون شهری میپردازند. این یک سرمایه ملی برای کشور ماست باید دستاندرکاران کمکهای ویژهای انجام دهند. این نیازمند گسترش فرهنگ عدم استفاده از خودروی شخصی است.