شناسهٔ خبر: 71888739 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انقلاب در کشاورزی با شرکت‌های دانش‌بنیان+ فیلم

گنبدکاووس- ایرنا- کارشناسان معتقدند گذار از کشاورزی سنتی به روش‌های نوین و هوشمند برای تضمین امنیت غذایی کشور ضروری است و در این میان، شرکت‌های دانش‌بنیان با آگاهی‌بخشی به کشاورزان، ارائه راهکارهای فنی ساده در مراحل کشت، داشت و برداشت، معرفی الگوهای برتر، استفاده از بذرهای باکیفیت و نهاده‌های نوین و همچنین مراقبت از مزارع و گیاهان زینتی، به ارتقای تولید کمک می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شرکت فناور «آناشیمی قابوس» در گنبدکاووس، یکی از نمونه‌های موفق و تازه‌تأسیس بخش کشاورزی است و در مرحله نخست با تولید کودها و اسپری‌های ریز مغذی برای گل‌ها و گیاهان زینتی و آپارتمانی و همچنین پیشرفت ۸۰ درصدی در ساخت واحد صنعتی تولید کود و هیومیک اسید، گام‌های بلندی برداشته است.

طراحی نرم‌افزار کاربردی «درو» نیز از دیگر دستاوردهای برجسته این شرکت به شمار می‌رود.

جیران جعفری، مدیر این شرکت و دانش‌آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک تهران، در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: «آناشیمی قابوس» از سال ۱۴۰۱ با هدف تولید هیومیک اسید با خلوص بالا و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی فعالیت خود را آغاز کرده است.

به گفته وی، محصولات این شرکت که توسط آیدا حقمراد تأسیس شده، از طریق ۴۱ نمایندگی در گلستان و سه نمایندگی در استان‌های خراسان رضوی، مازندران و البرز عرضه می‌شود و این شرکت با پنج نیرو در بخش‌های تولید، بسته‌بندی و بازاریابی، سهم قابل‌توجهی از بازار را به خود اختصاص داده است.

جعفری افزود: علاوه بر هیومیک اسید، این شرکت کودهایی نظیر ان‌پی‌کا (در فرمول‌های مختلف)، اسید آمینه، جلبک دریایی، کلات‌ها و قارچ‌کش‌ها تولید کرده که برای برندسازی و مصارف آپارتمانی به بازار عرضه شده‌اند.

همچنین آفت‌کش گیاهی «ارکانیگ»، تهیه‌شده از روغن‌های نعناع فلفلی و چریش، محصولی باکیفیت و بدون حساسیت است که در آستانه دریافت نشان دانش‌بنیان قرار دارد.

انقلاب در کشاورزی با شرکت‌های دانش‌بنیان+ فیلم جیران جعفری مدیر شرکت فناور آناشیمی قابوس

«درو»؛ نرم‌افزاری برای کشاورزی هوشمند

یکی از نوآوری‌های این شرکت، طراحی نرم‌افزار «درو» است که با هدف آگاهی‌بخشی و حرکت به سمت کشاورزی هوشمند توسعه یافته است.

جعفری توضیح داد: این نرم‌افزار در دو بخش «گل و گیاهان زینتی و آپارتمانی» و «زراعی» خدمات ارائه می‌دهد. در بخش آپارتمانی، کاربران با اسکن تصویر گیاه، اطلاعاتی جامع درباره شرایط نگهداری، آفات، بیماری‌ها و نیازهای کودی آن دریافت می‌کنند. این بخش همچنین شامل یادآور آبیاری و کوددهی و امکان مشاوره با کارشناسان است.

در بخش زراعی، نرم‌افزار «درو» توصیه‌های فنی مانند میزان مصرف کود و عناصر شیمیایی را بر اساس نوع خاک و گیاه ارائه می‌دهد.

جعفری تأکید کرد: استفاده بیش‌ازحد کود توسط برخی کشاورزان به خاک و محصولات آسیب می‌زند، اما «درو» با ارائه برنامه کودی دقیق، این مشکل را برطرف می‌کند.

این نرم‌افزار حتی با تحلیل آزمایش خاک، نیازهای دقیق زمین را مشخص کرده و بر اساس مراحل رشد گیاه و شرایط اقلیمی، توصیه‌هایی کاربردی ارائه می‌دهد.

آینده‌ای هوشمندتر با پایش ماهواره‌ای

جعفری از برنامه‌ریزی برای افزودن قابلیت پایش ماهواره‌ای به «درو» خبر داد و گفت: با این ویژگی، کشاورزان می‌توانند با وارد کردن مختصات زمین، از نیازهای دقیق بخش‌های مختلف مزرعه به آبیاری، کوددهی یا مبارزه با آفات مطلع شوند. این امکان، بهره‌وری را افزایش داده و از مصرف بی‌رویه منابع جلوگیری می‌کند.

نرم‌افزار «درو» در رویدادی در دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، رتبه برتر استان گلستان را کسب کرده است.

جعفری افزود: با تکمیل واحد تولیدی که ۸۰ درصد پیشرفت داشته، خدمات بخش زراعی این نرم‌افزار نیز به‌زودی در دسترس کشاورزان قرار خواهد گرفت.

علاقه‌مندان می‌توانند از طریق وب‌سایت derow.ir یا بارکد محصولات، این نرم‌افزار را نصب کنند.

چالش‌ها و نیاز به حمایت

جعفری با گلایه از تأخیر در پرداخت تسهیلات بانکی، گفت: این شرکت از دو سال پیش برای دریافت ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات اقدام کرده، اما هنوز موفق نشده است.

وی افزود: با تورم فعلی، این مبلغ به ۶۰ میلیارد ریال افزایش یافته که برای خرید ماشین‌آلات داخلی و نصب انشعابات ضروری است.

راه‌اندازی واحد تولیدی می‌تواند حداقل برای ۱۰ نفر شغل مستقیم ایجاد کند.

وی از مسئولان خواست تا با حمایت بیشتر، به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان کمک کنند.

به گزارش ایرنا، در گلستان که اقتصادش بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تن محصول از ۶۷۰ هزار هکتار اراضی تولید می‌شود.

این استان در تولید ۱۵ محصول راهبردی، از جمله کلزا، گندم، برنج و گوشت مرغ، رتبه‌های برتر کشوری را داراست.