به گزارش خبرنگار ایرنا محسن جهانشاهی روز شنبه در مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشگاه ملی مهارت استان با بیان اینکه این واحد دانشگاهی بزرگترین دانشگاه دولتی کشور است افزود: با کارهای صورت گرفته بودجه دانشگاه ملی مهارت به هفت و نیم همت رسیده است که عددی بسیار بالا محسوب میشود.
وی با بیان اینکه، فاصله زیادی با دانشگاههای دیگر وجود دارد اظهار داشت: دانشگاه ملی مهارت در زمینه اشتغال و سرانه دانشجو در مقایسه با دیگر دانشگاهها وضعیت خوبی ندارد و نیاز به توسعه بیشتری دارد.
جهانشاهی به اهمیت ماموریتهای دانشگاهها در سطح ملی و بینالمللی اشاره کرد و یادآور شد: هر کدام از دانشگاهها رسالتهای خاص خود را دارند اما مقایسه دانشگاههای معتبر جهانی مانند نشاندهنده ارتباط بین علم و فناوری و صنایع پیشرفته است.
وی با بیان اینکه صنایع دنیا در فناوری متوسط فعالیت میکند ادامه داد: دانشگاه ملی مهارت به موضوع آموزشی، تاکید دارد و باید در جذب هیات علمی و نیروی انسانی تلاش بیشتری صورت گیرد و این مهم در دانشگاه زنجان به طور ویژه مد نظر قرار خواهد گرفت.
معاون آموزشی دانشگاه ملی مهارت کشور همچنین، به کیفیت آموزش و نیاز به زیرساختهای مناسب دانشگاه ملی مهارت به ویژه استان تاکید کرد و گفت: با توجه به پیشرفتهای فناوری مانند هوش مصنوعی و واقعیت مجازی، زیرساختهای جدیدی برای آموزش مورد نیاز است.
وی همچنین تخصیص بودجهای بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال برای تامین تجهیزات برای دانشگاههای ملی مهارت کشور را یادآور شد و گفت: این مهم میتواند به بهبود وضعیت دانشگاه زنجان کمک کند.
جهانشاهی افزود: تلاشها را برای بهبود زیرساختها و کیفیت آموزش ادامه خواهیم داد.
وی با بیان اینکه مسئولیت در دانشگاه به نوعی شبیه به دو امدادی است و نیاز به همکاری و تلاش گروهی دارد خاطرنشان کرد: این استان میتواند نقش مهمی در ارتباط و ترانزیت با استانهای دیگر ایفا کند.
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان زنجان نیز به وضعیت دانشگاه ملی مهارت در زنجان اشاره کرد و گفت: این دانشگاه شامل سه دانشکده است.
علیرضا آراسته افزود: بر این اساس دانشکده پسران با ۸۳۳ دانشجو، دانشکده دختران قائم با یک هزار ۲۵۸ دانشجو و واحد پسران شامل یک هزار و ۳۹۹ دانشجو است.
وی رشتههای تحصیلی در این دانشگاه را شامل مقاطع کاردانی و کارشناسی در زمینههای مختلف از جمله برق، حسابداری، عمران، کامپیوتر و طراحی و دوخت بیان کرد.
آراسته همچنین به تعداد اعضای هیات علمی و کادر آموزشی اشاره کرد و گفت: در مجموع ۱۲۸ نفر در واحد پسران و ۲۰ نفر در واحد ابهر مشغول به فعالیت هستند.
آراسته در ادامه به مشکلات اساسی دانشگاه اشاره کرد و افزود: عدم تناسب تعداد اعضای هیات علمی با تعداد دانشجویان، کمبود تجهیزات و بهروزرسانی کارگاهها و آزمایشگاهها، عدم توجه به آمایش رشتههای تحصیلی و کمبود نیروی انسانی متخصص از جمله مشکلات است.
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان زنجان همچنین، عدم تعامل جدی دانشگاه با صنعت و کمبود فضای آموزشی و ورزشی را از دیگر مشکلات کنونی ذکر کرد.
وی بر اهمیت برگزاری جلسات با صنایع و فعالسازی مرکز رشد برای استقرار شرکتهای دانشبنیان تاکید و خاطرنشان کرد: ایجاد فضایی مناسب برای فعالیتهای ورزشی و آموزشی اهمیت بسزایی دارد تا روحیه کارکنان و دانشجویان افزایش یابد.
در پایان این مراسم علیرضا آراسته به عنوان سرپرست دانشگاه ملی استان زنجان معرفی شد. پیش از این هادی قاسمی به مدت یک و نیم سال ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت.