علی اسدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: طرح مطالعاتی گیاهان باارزش دارویی شامل «باریجه، زرشک، گون، زیره، آویشن، مریم گلی و کاکوتی» اجرا شده است.
وی افزود: میانگین تولید سالانه گیاهان دارویی در خراسان شمالی هزار و ۹۲۰ تن است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ادامه داد: همچنین هزار و ۵۸۲ هکتار طرح گیاهان دارویی به صورت مشارکتی امسال در سطح مراتع این استان انجام شد.
وی یادآور شد: در این استان ۴۸۳ گونه گیاه دارویی شناسایی شده است و مصرف دارویی، ادویه ای و معطر کردن دارند و بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارند.
اسدی تاکید کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هزار و ۲۸۵ هکتار با تولید هزار و ۹۲۰ تن است که معروف ترین گیاهان باارزش استان زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی و کتان است.
خراسان شمالی به لحاظ گستردگی و تنوع پوشش گیاهی رتبه دوم استان های کشور را دارد و به واسطه تنوع اقلیم، تنوع گیاهی در این منطقه بسیار است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، واقع در شمال شرق کشور، جز اقلیم دریا، سایر اقلیم ها را در خود جای داده است.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.