شناسهٔ خبر: 71871405 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فرهنگ‌سازی برای فرار از چاه بی‌آبی؛

افزایش چالش آبی از ۷۸ به ۱۰۷ روستا

حفر ۴۹ حلقه چاه در پی افزایش چالش آبی از ۷۸ به ۱۰۷ روستا در حال انجام است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان گفت: عدم برنامه‌ریزی در منابع آبی و خشکسالی‌های متوالی سبب شده تا در اراک و ساوه تامین آب آشامیدنی با مشکل مواجه شود.

مهدی زندیه‌وکیلی افزود: باید ۴۹ حلقه چاه در اراک و ساوه با هدف تامین آب آشامیدنی مردم حفر شود که از این تعداد ۳۰ حلقه در اراک و ۱۹ حلقه در ساوه پیشبینی شده است.

او با اشاره به کاهش آب ذخیره شده در پشت سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه گفت: در همه حوزه‌ها برای سال آینده باید برنامه‌ریزی شود به طوری که برای هوشمندسازی کنتور‌های آب کشاورزی، مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز و برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی باید برنامه داشت.

استاندار مرکزی افزود: باید نسبت به تعطیلی چاه‌های غیرمجاز در استان اقدام شود و در زمینه فرهنگسازی مدیریت مصرف هم باید تولیدمحتوا در دستورکار قرار گیرد و صداوسیما هم در این راستا باید اطلاع‌رسانی کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان هم گفت: باتوجه به تنش‌های آبی موجود ۵ استان از جمله استان مرکزی به ویژه شهر اراک و ساوه اعلام شدند که به همین سبب در جلسه درباره نحوه مدیریت منابع آبی در حوزه شرب، صنعت و کشاورزی موارد بررسی شد.

اسدی افزود: سد کمال صالح علی‌رقم بارندگی‌های اخیر بیش از ۴/۲ حجم قابل برنامه‌ریزی دارد که حدود ۴۵ روز بخشی از آب شهر اراک را تامین می‌کند.

او گفت: ساوه هم با اقدامات خوبی که انجام شده حجم از ۱۸ ونیم میلیون مترمکعب به ۲۴ میلیون مترمکعب رسیده، اما در مقایسه با حجم کل سد حدود ۵ درصد آب قابل برنامه‌ریزی در پشت سد است.

اسدی با اشاره به اینکه تسریع در خط انتقال شهر ساوه مورد توجه قرار گیرد، گفت: کشاورزان باید از کشت محصولات پرآب جلوگیری کنند و از مردم هم درخواست می‌شود که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

مدیرعامل شرکت آبفای استان هم گفت: سال گذشته ۷۸ روستا دچار تنش آبی بودند که امسال به ۱۰۷ روستا افزایش یافته است.

سرآبادانی با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مصرف آب گفت: سرانه مصرف آب در اراک افزون بر ۲۰۰ لیتر در شبانه روز و در ساوه هم کمتر از این مقدار است؛ بنا بر این از مردم درخواست می‌شود که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، زیرا در حالت استاندارد در کشور باید بین ۱۳۰ لیتر تا ۱۵۰ لیتر در شبانه‌روز باشد.

<div id="video-display-embed-code_12124628"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4477331/12124628?width=600&height=350"></script></div>