شناسهٔ خبر: 71870591 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تکاپویی از جنس آرامش برای بازار کالاهای اساسی در آذربایجان غربی

ارومیه - ایرنا - آذربایجان غربی در اسفندماه امسال با برنامه ریزی مسوولانه برای پایداری بازار و رضایتمندی شهروندان از تامین انواع کالاهای اساسی و با کیفیت به استقبال ماه مبارک رمضان رفت تا به دنبال آن مردم در سایه این آرامش، نوروزی بی‌دغدغه را در روزهای آینده تجربه کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا برپایی حدود هزار و ۱۰۰ غرفه عرضه مستقیم کالاهای اساسی و همچنین آغاز فروش ویژه بیش از ۲۴۰ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در کنار آمادگی استان برای عرضه مستقیم میوه شب عید و خرمای ماه مبارک رمضان از گام‌های اساسی مسوولان در استقبال از نورزو و ماه مبارک رمضان است.

همچنین ذخیره سازی کالاهای اساسی در استان اعم از گوشت، برنج، روغن، شکر و توزیع تدریجی این کالاها نیز از اقدامات مهمی است که زمینه کنترل قیمت‌ها و در نهایت خرسندی شهروندان را در این ایام فراهم می‌کند.

آغاز توزیع کالا برگ‌های ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز برای دهک‌های پایین جامعه و اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی نیز از جمله گام‌هایی بوده که دولت در این استان به تبع سایر استانها برای حفظ آرامش در بازار و خانواده‌ها برداشته است.

در کنار تمام این اقدامات، خریداری بیش از ۴۵۰ تن میوه و آغاز توزیع خرما به قیمت مدیریت شده به مناسبت ماه مبارک رمضان در کنار بازرسی‌های مشترک همه دستگاه‌ها نیز موضوعی است که از طریق اعضای ستاد تنظیم بازار آذربایجان‌غربی پیگیری می‌شود.

اما شهروندان به رغم تمام این تلاش‌ها و اهتمام مسوولان به استقرار آرامش بربازار از افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی در اوایل اسفند گلایه‌مند هستند.

یکی از شهروندان ارومیه‌ای با انتقاد شدید از افزایش مستمر قیمت روغن و شکر و اقلام مختلف در بازار استان، خواستار رسیدگی جدی به این رشد افسار گسیخته قیمت در بازار روغن و شکر و انواع میوه شد.

وی اظهار کرد: هم اکنون قیمت سیب درختی به عنوان محصول اصلی این استان و انواع میوه از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش دارد؛ قیمت روغن نباتی و شکر، برنج ایرانی و خارجی نیز در ۲۵ روز گذشته افزایش یافته است.

یکی دیگر از شهروندان در این زمینه گفت: هر ساله شاهد رشد قیمت مرغ و گوشت در ایام ماه رمضان بودیم که امسال این مسأله کنترل شده ولی قیمت لبنیات و پنیر، حبوبات و روغن نباتی و شکر افزایش یافته است.

ایرنا در همین ارتباط در گفت و گویی با مسوولان برخی نهادهای موثر بر کنترل بازار و اقدامات انجام شده توسط آنان در کنترل قیمت‌ها انجام داد که هر کدام توضیحات خود را داشتند.

تکاپویی از جنس آرامش برای بازار کالاهای اساسی در آذربایجان غربی

طرح نظارتی رمضان و نوروز آغاز شد

طرح ویژه نظارتی ماه مبارک رمضان و عید نوروز ۱۴۰۳ با حضور ۳۴ اکیپ متشکل از بازرسان اداره کل صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف در سراسر استان اجرا خواهد شد که به گفته مسوولان تاثیر مهمی در کنترل بازار خواهد داشت.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی در همین ارتباط به اقدامات این نهاد در زمینه ایجاد آرامش در بازار اشاره و به ایرنا گفت: طرح ویژه نظارتی ماه مبارک رمضان و عید نوروز با هدف کنترل و نظارت بر وضعیت بازار کالا و خدمات اولویت دار و ایجاد آرامش در فضای روانی جامعه از ابتدای این هفته آغاز شده است.

احسان جوی با اشاره به ادامه این بازرسی تا اواخر ماه مبارک رمضان اضافه کرد: طرح ویژه نظارتی عید نوروز و ماه مبارک رمضان با حضور بازرسان اداره کل صمت، تعزیرات حکومتی، ادارات و نهادهای ذیربط در استان جهت کنترل و نظارت بر وضعیت بازار کالا و خدمات اولویت دار در مراحل تأمین، توزیع، ارائه خدمات و قیمت، با توجه به افزایش تقاضای عمومی در ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان انجام می‌شود.

وی یادآور شد: با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال و افزایش تقاضای مردم برای خرید و انجام سفرهای نوروزی و در ادامه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، اداره کل صنعت، معدن وتجارت استان بنا به دستور سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور جهت مقابله با روند افزایش تخلفات احتمالی به ویژه تخلف گرانفروشی ناشی از افزایش تقاضا برای خرید مایحتاج این ایام، طرح نظارتی ویژه عید نوروز و ماه مبارک رمضان را همزمان با سایر استان‌ها اجرا می‌کنند.

تکاپویی از جنس آرامش برای بازار کالاهای اساسی در آذربایجان غربی

وی اضافه کرد: گروه کالایی هدف در این طرح؛ پخت و توزیع انواع نان، لبنیات( شیر، ماست و پنیر)، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، برنج، شکر، روغن نباتی، حبوبات، میوه سیب، پرتقال، پوشاک، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، خواربار و شیرینی‌، روغن موتور، مواد شوینده و تایرخودرو، روغن موتور، لوازم یدکی و غیره است.

جوی ادامه داد: همچنین در مدت زمان اجرای طرح ویژه نوروز در حوزه خدمات نیز مراکز و دفاتر، شرکت‌های مسافرتی زمینی، ریلی، هوایی و دفاتر فروش آنها، حمل و نقل درون شهری و برون شهری، اماکن تفریحی و فرهنگی، سیاحتی و زیارتی، واحدهای اقامتی، غذاخوری‌ها، رستوران‌های بین شهری، نظارت بر عملکرد انبارها و سردخانه ها، میادین میوه و تره بار، خدمات خشکشویی، قالیشویی نیز مورد بازرسی و نظارت قرار خواهند گرفت.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی اظهار کرد: نظارت بر مراکز نگهداری کالا، سردخانه ها، انبارها و بررسی میزان موجودی کالا در این مراکز و همچنین پایش مستمر تولید، توزیع و موجودی کالاهای هدف از طریق سامانه جامع تجارت و رصد گلوگاه های احتمالی تخلفات صنفی جهت جلوگیری از احتکار، عدم عرضه و گرانفروشی بصورت مستمر انجام خواهد شد.

جوی ادامه داد: همشهریان در صورت مشاهده هرگونه تخلفات صنفی اعم از احتکار، قاچاق، عدم عرضه محصول، عدم درج قیمت، کم فروشی و غیره از سوی واحدهای صنفی را از طریق سامانه شبانه روزی ۱۲۴ ستاد خبری اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با واحد بازرسی در میان بگذارند تا در اسرع وقت مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.

آغاز فروش فوق العاده ۲۴۱ فروشگاه در آذربایجان غربی از نیمه دوم اسفند

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: فروش فوق العاده ۲۴۱ فروشگاه استان با اخذ مجوز لازم از اتحادیه مربوطه از ۱۵ اسفندماه در کنار هزار و ۱۰۰ غرفه فروش ویژه بهاره در راستای عرضه مستقیم کالا آغاز شده است.

جوی افزود: غرفه های یاد شده برای عرضه مستقیم کالا با کیفیت و قیمت مناسب در قالب ۱۲ نمایشگاه ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز در ارومیه و سایر شهرهای استان دایر می‌شود.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اضافه کرد: همه ساله نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالای بهاره در ایام پایانی سال در شهرهایی که دارای سایت رسمی نمایشگاهی هستند، برگزار می‌شود. امسال نیز همانند سال گذشته به مناسبت تقارن ضیافت ماه مبارک رمضان و عید باستانی نوروز این نمایشگاه‌ها در ارومیه و سایر شهرهای استان برپا خواهند شد.

وی بیان کرد: ۸۴۷ غرفه مربوط به واحدهای صنفی و ۲۵۰ غرفه متعلق به واحدهای تولیدی است که جهت عرضه مستقیم تولیدات خود در نمایشگاه ها حضور خواهند داشت.

جوی اظهار کرد: این نمایشگاه در ارومیه از تاریخ ۱۵ تا ۲۴ اسفندماه به مدت ۱۰ روز از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی ارومیه واقع در پارک جنگلی و در شهرستان‌ها در ماه جاری و در بازه‌های زمانی مختلف منتهی به پایان سال برگزار می‌شود.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان ادامه داد: به منظور حمایت از واحدهای تولیدی و همچنین واحدهای صنفی توزیعی و تولیدی استان و با هدف عرضه کالاهای با کیفیت و با نازل‌ترین قیمت در این نمایشگاه، جلسات متعددی برگزار و مقرر شد با پیگیری و همکاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت و اتاق تعاون، این نمایشگاه به بهترین شکل در محل نمایشگاه‌ بین المللی ارومیه و با مدیریت اتاق‌های اصناف در شهرستان ها برگزار شود.

وی اضافه کرد: تخفیف‌های ارائه شده، قیمت مناسب، کیفیت خوب، بازرسی و نظارت بر قیمت و توزیع کالا از مهمترین شاخصه‌های برگزاری این نمایشگاه است.

جوی بیان کرد: انواع کالاهای اساسی و ضروری برای عموم شهروندان از جمله خوراکی‌ها، خواروبار، گوشت قرمز و مرغ، لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، کیف و کفش، مواد غذایی، شیرینی و شکلات و آجیل در این نمایشگاه عرضه می‌شوند.

تکاپویی از جنس آرامش برای بازار کالاهای اساسی در آذربایجان غربی

تأمین ۲۴۰۰ تن کالای اساسی در آذربایجان‌غربی برای توزیع در ماه رمضان

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ تن کالای اساسی از جمله برنج، گوشت و شکر در استان برای توزیع در ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز تامین شد.

علی دیانتی افزود: ۴۱۰ تن شکر، حدود ۸۰۰ تن برنج وارداتی و ۳۰۸ تن گوشت گوساله جهت تامین کالاهای اساسی شهروندان تامین شده که به تدریج توزیع می‌شود.

وی به توزیع میوه و خرما با ۱۵ درصد زیر قیمت بازار اشاره و بیان کرد: در این ایام ۲۵۰ تن پرتقال، ۲۰۰ تن سیب درختی شب عید و ۱۰ تن خرمای ماه مبارک رمضان در سطح استان تامین شده است.

دیانتی اضافه کرد: ۲۶۰ هزار تن سیب در سردخانه های استان موجود است که در صورت مازاد بر مصرف مردم در استان و کشور، میوه بیشتری درسطح بازار توزیع خواهد شد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی بیان کرد: برای تامین تمامی کالاهای اساسی هیچ مشکلی در بازار وجود ندارد و آماده تأمین تقاضای مردم برای عید نوروز و ماه مبارک رمضان هستیم.

دیانتی اظهار کرد: بیش از ۶ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در سطح مرغداری‌ها انجام شده که گوشت مرغ تولیدی به تدریج وارد بازار مصرف می‌شود.

وی اضافه کرد: حدود یک‌هزار و ۴۶۰ تن گوشت مرغ منجمد نیز در سردخانه ذخیره سازی شده که ۸۳۰ تن برای تنظیم بازار در صورت نیاز و وجود تقاضا در بازار توزیع می‌شود.

وی بیان کرد: ذخایر راهبردی کالاها و محصولات اساسی در حد مطلوب بوده و در برخی کالاها، حتی به میزان بیشتر تدارک دیده شده است.

تکاپویی از جنس آرامش برای بازار کالاهای اساسی در آذربایجان غربی

توزیع اقلام کالابرگی با مشارکت ۸۵۰۰ فروشگاه در آذربایجان‌غربی

برای کنترل بازار و همچنین حمایت از اقشار کم درآمد جامعه در نزدیکی ایام عید و همزمان با ماه مبارک رمضان توزیع اقلام کالابرگی به موازات سایر نقاط کشور در آذربایجان غربی هم آغاز شده است که مدیرکل کار،تعاون و رفاه اجتماعی استان در این باره با اشاره به همکاری هشت هزار و ۵۰۰ فروشگاه زنجیره‌ای و محله‌ای در استان گفت: ۲ میلیون ۷۶۲ هزار نفر در قالب ۹۳۶ هزار و ۷۳۰ خانوار واجد شرایط دریافت کالابرگ در این استان هستند.

علی دهقانی یادآور شد: در این طرح ۱۱ قلم کالای ضروری از جمله شیر، پنیر، گوشت و ماکارونی در دسترس مشمولان قرار گرفته و این افراد می‌توانند بدون دغدغه اقلام مورد نیاز خود را گزینش و خرید کنند.

وی بیان کرد: در این خریدها لازم است شهروندان حتما سه قلم کالا برای خرید انتخاب کنند ولی مقادیر انتخابی متفاوت باشد، همچنین نیازی نیست تمام مقادیر تخصیص یافته در یک روز هزینه شود و افراد می‌توانند به تدریج از اقلام ذکر شده، خریداری کنند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی تاکید کرد: مردم محدودیتی در انتخاب مارک و وزن کالاهای دریافتی ندارند و می‌توانند در مدت زمان یاد شده از این کالاها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی در اولویت دریافت این اقلام قرار دارند، خاطرنشان کرد: سهم هر خانواده در هفت دهک اول به کارت سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

دهقانی افزود: شهروندان ۲ ماه فرصت دارند تا خریدهای خود را در قالب کالابرگ‌ انجام دهند که در غیر این صورت اعتبار آنان قابل انتقال به مرحله بعدی است.

به گزارش ایرنا تکاپو برای خرید مایحتاج ماه مبارک رمضان و به دنبال آن ایام عید نوروز در آذربایجان‌غربی باعث شده تا شهرهای استان جلوه خاصی به خود بگیرند.

اما در این میان برخی از فروشندگان سودجو با افزایش زیر پوستی قیمتها موجب نارضایتی شهروندان را فراهم می کنند که نیازمند نظارت جدی تر مسوولان تنظیم بازار است.