شناسهٔ خبر: 71870336 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

در همدان؛

تحقق ۴۱ درصد از تعهد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان از تحقق ۴۱ درصدی تعهد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان ؛ یوسف شعبانی با اشاره به اینکه با بیان اینکه به‌طور متوسط در استان همدان ۴۵ تا ۵۵ هزار بیکار داریم، اما همه آنها بیکار مطلق محسوب نمی‌شوند، گفت: درحال حاضر فضای کارگری استان ۲۵۷ هزار نفر بیمه‌شده تأمین اجتماعی دارد که بالغ‌بر ۱۴۶ هزار نفر از این تعداد بیمه‌شده اجباری به‌شمار می‌روند؛ یعنی کارگرانی که در واحد‌های کارفرمایی مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه آمار بیمه‌شده استان همدان با احتساب اعضای خانواده‌های آنها بیش از ۸۵۰ هزار نفر است، افزود: می‌توان گفت که ۸۵۰ هزار نفر در همدان در حوزه تأمین اجتماعی واریز حق بیمه دارند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه از جمعیت یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر استان حدود ۴۵ درصد زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، عنوان کرد: به موازات این واریز مبالغ بیمه، توقع داریم صندوق‌های سرمایه‌گذاری هم در فضای کسب‌وکار استان سرمایه‌گذاری لازم را داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه امروز شاهد هستیم به موازات واریزی حق بیمه در استان صندوق‌های بیمه سرمایه‌گذاری‌های مناسبی در سطح استان نداشتند، گفت: خوشبینانه‌ترین حالت ۶ پروژه در سطح استان وجود دارد که صندوق‌ها ورود کرده و سرمایه‌گذاری داشته‌اند که برخی از آنها راکد است و بعضی نیز در آغاز کار هستند.

شعبانی با تأکید بر اینکه مناسب‌ترین سرمایه‌گذاری مربوط به شیر پگاه است و آن‌هم مربوط به صندوق بازنشستگی کشوری بوده و نه صندوق بازنشستگی تأمین اجتماعی، افزود: مطالبه بنده این است به موازات بیمه‌ریزی افراد زیر پوشش صندوق‌های بیمه‌ای، سرمایه‌گذاری لازم را در فضای کسب‌وکار و اقتصادی داشته باشند تا بیمه‌شدگان و بازنشستگان استان بتوانند از مزایای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه امروز جمعیت فعال استان ۵۸۰ هزار نفر است که برابر اعلام مرکز آمار در پاییز نرخ بیکاری استان ۸.۲ اعلام شد، ادامه داد: این عدد در تابستان ۵.۵ و بهار امسال ۷.۵ بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه به‌طور متوسط در استان همدان ۴۵ تا ۵۵ هزار بیکار داریم، اما همه آنها بیکار مطلق محسوب نمی‌شوند، افزود: این افراد گاهی دارای شغلی ناقص، موقت، ناپایدار و غیر دائم هستند؛ اما برخی‌ها هم بیکار مطلق محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه امروز در فضای کسب‌وکار با یک دوگانگی و ناترازی مواجه هستیم، عنوان کرد: از یک طرف با کمبود نیروی کار در واحد‌های تولیدی مواجه هستیم و از طرفی برخی نیرو‌ها وارد بعضی از مشاغل نمی‌شوند؛ یکی از مطالبات کارفرمایان از ما این است که نیروی کسب‌وکار داشته باشند.

شعبانی با بیان اینکه نیروی کار فعال استان عمدتاً فارغ‌التحصیلان دانشگاه هستند که از پذیرش فرصت‌های شغلی با اولویت مشاغل سخت و زیان‌آور و دارای شرایط خاص خودداری می‌کنند، ادامه داد: دراین‌بین با پدیده‌ای مواجه هستیم که از طرفی عدم استقبال نیروی کار از فرصت‌های شغلی خالی موجود وجود داشته و از طرفی فارغ‌التحصیلان بیکار هستند.

وی با بیان اینکه نقطه ضعف ما در فضای کسب‌وکار بالا بودن آمار فارغ‌التحصیلان بیکار است، خاطرنشان کرد: درتلاشیم با برنامه‌ریزی مناسب زمینه به‌کارگیری آنها در فرصت‌های شغلی متناسب با تحصیل را فراهم کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اضافه کرد: در این راستا امسال برای نخستین‌بار نسبت به سال‌های گذشته از تعهد اشتغال ۱۷ هزار و ۶۶۹ فرصت شغلی استان، هفت هزار و ۵۹۴ فرصت را مختص فارغ‌التحصیلان دانشگاهی قرار دادیم.

وی گفت: عملکرد ما هرچند در اجرای این طرح ضعیف بوده، اما تاکنون سه هزار و ۱۰۷ نفر معادل ۴۱ درصد از تعهد اشتغال فارغ‌التحصیلان را محقق کردیم که این عدد نسبت به سال گذشته که ۹ درصد بوده، بیشتر است.

شعبانی افزود: البته باید اقدامات تحولی و جهشی بیشتری انجام دهیم تا در حوزه اشتغال‌زایی فارغ‌التحصیلان قدم‌های بهتری برداریم.

وی تصریح کرد: در راستای سند جامع تحول استان تلاش خواهیم کرد با ایجاد پویایی و توسعه کمی و کیفی فضای کسب‌وکار در جهت کاهش نرخ بیکاری جوانان، قدم برداریم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان با بیان اینکه مکاتبات لازم را درخصوص سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی نظیر شستا در همدان داشتم، افزود: باید بزرگان و مدیران استان جلساتی را با مدیران عامل صندوق‌ها داشته باشند و رایزنی صورت گیرد که آنها برای سرمایه‌گذاری در استان مجاب شوند؛ ضمن اینکه ایجاد امکانات لازم از قبیل واگذاری زمین می‌تواند راهگشا باشد.

شعبانی اگفت: امروز در استان اقدامات تحولی خوبی در این حوزه درحال انجام است تا با اقناع مسئولان صندوق‌های بازنشستگی کشور آنها را برای سرمایه‌گذاری در فضای کسب‌وکار استان ترغیب کنیم.