به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی خبر داد که «هلیه دوطاقی» پژوهشگر حقوق بین الملل، در سال ۲۰۲۳ به عنوان معاون یکی از پروژه های دانشکده حقوق ییل مشغول به کار شد. وی در مقالات و در جلسات عمومی از آرمان فلسطین دفاع می کرد.
با این حال، هفته پیش، دوطاقی به طور ناگهانی از ورود به پردیس دانشگاه ییل واقع در شهر نیوهیون (New Haven) ایالت کنتیکت منع و به مرخصی فرستاده شد. دانشگاه همچنین از وی خواست که وابستگی خود به این نهاد آموزشی را تبلیغ نکند.
این تصمیم سه روز پس از آن اتخاذ شد که یک تارنمای خبری که دستکم بخشی از مطالب آن به وسیله هوش مصنوعی تهیه می شود، مطلبی را درباره ارتباط دکتر دوطاقی با گروه صامدون منتشر کرد.
این تارنما با استناد به مطالبی که به حضور وی در میزگردها و رویدادهای تحت حمایت صامدون اشاره می کرد، وی را عضو یک گروه تروریستی معرفی کرد. با این حال وکیل دکتر دوطاقی عضویت او در این گروه را تکذیب کرد.
این حامی ۳۰ ساله حقوق فلسطینیان گفت: من یک پژوهشگرم و عضو هیچ سازمانی که ناقض قوانین آمریکا باشد، نیستم.
دوطاقی گفت که اقدام علیه وی بخشی از تلاش برای ساکت کردن پژوهشگران است. وی گفت: این همان چیزی است که در دیکتاتوری های فاشیستی ای که دونالد ترامپ سعی در بنا نهادن آن دارد، رخ می دهد.
به نوشته نیویورک تایمز، موضوع پایان نامه دکترای دوطاقی در دانشگاه کارلتون اتاوا، تاثیر تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا بر ایران بود.
اواخر مهر امسال، وزارت خزانه داری آمریکا همزمان با شدت یافتن تنش ها و درگیری از سوی رژیم اسرائیل در منطقه غرب آسیا اعلام کرد که به همراه کانادا گروه طرفدار فلسطین «صامدون» را که برای همبستگی با اسرای فلسطینی فعالیت میکند، در فهرست در تحریمهای مرتبط با تروریسم قرار داده اند.
وزارت خزانه داری مدعی شد: این یک موسسه خیریه ساختگی است که به عنوان یک ابزار جمع آوری کمک بین المللی برای جبهه خلق برای آزادی فلسطین که یک سازمان تروریستی است، فعالیت می کند.
وزارت خزانه داری آمریکا ادعا کرد: این سازمان که به ترتیب در اکتبر ۱۹۹۷ (مهر ۱۳۷۶) و اکتبر ۲۰۰۱ (مهر ۱۳۸۰) توسط وزارت امور خارجه آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی معرفی شد، از صامدون برای پوشش عملیات جمع آوری کمک های مالی در اروپا و آمریکای شمالی استفاده می کند.