شناسهٔ خبر: 71861872 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

خوردن این نوشیدنی یخی برای کودکان زیر ۸ سال ممنوع است!

به دنبال ده‌ها مورد بستری، محققان هشدار می‌دهند که کودکان زیر هشت سال نباید نوشیدنی‌های یخی حاوی گلیسرول بنوشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اطلاعات آنلاین، نوشیدنی‌های یخی با رنگ روشن برای جذابیت کودکان طراحی شده‌اند اما بیشتر آن‌ها به جای شکر حاوی گلیسرول شیرین‌کننده طبیعی هستند تا از انجماد جامد آن‌ها جلوگیری کرده و شکل و شمایل به اصطلاح له‌شده داشته باشند.

توصیه آژانس استانداردهای غذایی (FSA) این است که افراد زیر پنج سال نباید از این نوشیدنی‌های یخی استفاده کنند و افراد زیر ۱۱ سال نیز نباید بیش از یک نوشیدنی در روز مصرف کنند.

محققان در ایرلند و انگلیس بعد از بستری شدن ۲۱ کودک و مطالعه پرونده آن‌ها، هشدار جدیدی مبنی بر توصیه به ممنوع کردن نوشیدنی یخی حاوی گلیسرول برای کودکان زیر ۸ سال صادر کردند. به گفته محققان اگر یک کودک خردسال این نوشیدنی را خیلی سریع بنوشد، مسمومیت با گلیسرول می‌تواند باعث شوک، هیپوگلیسمی (قند خون پایین) و از دست دادن هوشیاری شود.

محققانی که روی این پرونده کار کردند می‌گویند آن‌ها «سندرم مسمومیت با گلیسرول» داشتند و به طرق مختلف تحت تاثیر قرار گرفتند؛ اکثرا هوشیاری خود را از دست دادند و علائم قند پایین و اسیدیته بالا در خون را نشان دادند.

پروفسور الن کراشل، نویسنده اصلی این مطالعه از دوبلین، هشدار داد که ۲۱ مورد بررسی‌شده در این مطالعه می‌تواند نوک کوه یخ! باشد اگرچه او تاکید کرد که هزاران کودک در سراسر جهان هر روز می‌نوشند بدون این‌که متحمل عوارض شوند. وی افزود ممکن است یک «گروه خفیف‌تر» وجود داشته باشد که ممکن است نیازی به درمان بیمارستانی نداشته باشد اما همچنان از علائمی مانند «تهوع و استفراغ» رنج می‌برد.

متخصصان اطفال پشت این مطالعه -که همگی در انگلیس و ایرلند کار می‌کنند- می‌گویند تشخیص میزان گلیسرول موجود در نوشیدنی‌های یخی برای والدین دشوار است. آن‌ها می‌گویند تفسیر توصیه‌های مبتنی بر وزن کودک برای والدین سخت است و این‌که چقدر سریع نوشیده می‌شود و این‌که آیا آن را با غذا یا بعد از ورزش مصرف می‌کنند نیز می‌تواند از عوامل بروز عوارض جانبی باشد.

محققان می‌گویند بنابراین تخمین دوز مطمئن آسان نیست! آن‌ها توصیه می‌کنند توصیه‌ها را بر اساس سن کودک تغییر دهید.

به گزارش اطلاعات آنلاین، نوشیدنی‌های یخی با رنگ روشن برای جذابیت کودکان طراحی شده‌اند اما بیشتر آن‌ها به جای شکر حاوی گلیسرول شیرین‌کننده طبیعی هستند تا از انجماد جامد آن‌ها جلوگیری کرده و شکل و شمایل به اصطلاح له‌شده داشته باشند.

توصیه آژانس استانداردهای غذایی (FSA) این است که افراد زیر پنج سال نباید از این نوشیدنی‌های یخی استفاده کنند و افراد زیر ۱۱ سال نیز نباید بیش از یک نوشیدنی در روز مصرف کنند.

محققان در ایرلند و انگلیس بعد از بستری شدن ۲۱ کودک و مطالعه پرونده آن‌ها، هشدار جدیدی مبنی بر توصیه به ممنوع کردن نوشیدنی یخی حاوی گلیسرول برای کودکان زیر ۸ سال صادر کردند. به گفته محققان اگر یک کودک خردسال این نوشیدنی را خیلی سریع بنوشد، مسمومیت با گلیسرول می‌تواند باعث شوک، هیپوگلیسمی (قند خون پایین) و از دست دادن هوشیاری شود.

محققانی که روی این پرونده کار کردند می‌گویند آن‌ها «سندرم مسمومیت با گلیسرول» داشتند و به طرق مختلف تحت تاثیر قرار گرفتند؛ اکثرا هوشیاری خود را از دست دادند و علائم قند پایین و اسیدیته بالا در خون را نشان دادند.

پروفسور الن کراشل، نویسنده اصلی این مطالعه از دوبلین، هشدار داد که ۲۱ مورد بررسی‌شده در این مطالعه می‌تواند نوک کوه یخ! باشد اگرچه او تاکید کرد که هزاران کودک در سراسر جهان هر روز می‌نوشند بدون این‌که متحمل عوارض شوند. وی افزود ممکن است یک «گروه خفیف‌تر» وجود داشته باشد که ممکن است نیازی به درمان بیمارستانی نداشته باشد اما همچنان از علائمی مانند «تهوع و استفراغ» رنج می‌برد.

متخصصان اطفال پشت این مطالعه -که همگی در انگلیس و ایرلند کار می‌کنند- می‌گویند تشخیص میزان گلیسرول موجود در نوشیدنی‌های یخی برای والدین دشوار است. آن‌ها می‌گویند تفسیر توصیه‌های مبتنی بر وزن کودک برای والدین سخت است و این‌که چقدر سریع نوشیده می‌شود و این‌که آیا آن را با غذا یا بعد از ورزش مصرف می‌کنند نیز می‌تواند از عوامل بروز عوارض جانبی باشد.

محققان می‌گویند بنابراین تخمین دوز مطمئن آسان نیست! آن‌ها توصیه می‌کنند توصیه‌ها را بر اساس سن کودک تغییر دهید.