شناسهٔ خبر: 71858930 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

اذعان افسر صهیونیست به استفاده از فلسطینیان به‌عنوان سپر انسانی

یک افسر صهیونیست که در تجاوزات اشغالگران علیه نوار غزه شرکت داشته است، به استفاده از غیرنظامیان فلسطینی به‌عنوان سپرهای انسانی در غزه اذعان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یک افسر اسرائیلی در مقاله‌ای اعتراف کرد که ارتش رژیم صهیونیستی روزانه ۶ مرتبه از فلسطینیان در نوار غزه به‌عنوان سپرهای انسانی استفاده کرده است.

بنابر گزارش هاآرتص، چندین هفته پس از آنکه دادستانی نظامی رژیم صهیونیستی گزارشی را در ماه ژانویه از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ درباره استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپرهای انسانی در غزه دریافت کرد و این اقدامات برخلاف قوانین بین‌المللی توصیف شد، پلیس رژیم صهیونیستی تحقیقاتی را درباره شش موردی آغاز کرد که در آن نیروهای اسرائیلی مظنون به استفاده از غیرنظامیان فلسطینی در غزه به عنوان سپر انسانی در عملیات نظامی و به خطر انداختن جان آن‌ها بودند.

روزنامه هاآرتص در اوت گذشته فاش کرد که این پدیده در طول جنگ انتشار یافت و غیرنظامیانی که در فعالیت‌های رزمی نقش نداشتند به انجام مأموریت‌های نظامی به نفع ارتش رژیم صهیونیستی مجبور شدند که به آن‌ها به‌عنوان دستیار یا خدمتگزار اطلاق می‌شد.

آن‌ها مجبور به اجرای مأموریت‌های نظامی خطرناکی بودند که شامل ورود به منازل مشکوک به بمب‌گذاری، منفجر کردن ساختمان‌ها بدون هیچ‌گونه آموزش یا تجهیزات پیشگیرانه‌ای و جستجوی تونل‌ها و مخفیگاه‌های حماس در داخل مناطق غیرنظامی می‌شود.

آن‌ها مجبور به پوشیدن لباس‌های پزشکی و ورود به بیمارستان‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات درباره نیروهای حماس بودند. آن‌ها پیش از بازگرداندنشان به غزه یا انتقالشان به اراضی اشغالی برای هفته‌ها در معرض شکنجه، اهانت و بازداشت قرار می‌گرفتند.

ارتش رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه با ارتکاب نسل‌کشی و جنایت‌های جنگی تمامی قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته است، مدعی شده بود که استفاده از غیرنظامیان به‌عنوان سپرهای انسانی در مغایرت با دستورالعمل‌های صادر شده از سوی آن است و تحقیقات در خصوص هرگونه ادعا پیرامون نقض قواعد درگیری صورت خواهد گرفت.

هاآرتص خاطرنشان کرد: برخی از سربازانی که سعی در اعتراض به این اقدامات داشتند، از سوی فرماندهان نظامی خود نادیده گرفته شدند یا مورد توبیخ قرار گرفتند.

در این گزارش به نقل از یکی از سربازان آمده است: به ما گفته شد که جان سربازان اسرائیلی در اولویت است و بهتر است فلسطینی‌ها بمیرند تا اینکه ما یک سرباز خود را از دست بدهیم.

با وجود گزارش‌های رسانه‌ای در این خصوص، تحقیقات رسمی تنها پس از صدور گزارش صلیب سرخ و فشارهایی از سازمان‌های حقوق بشری آغاز شد.

طبق این گزارش، این اقدامات تا ژانویه گذشته ادامه داشته و صلیب سرخ دست‌کم ۹ مورد را در طی ماه دسامبر ۲۰۲۳ و ژانویه ۲۰۲۵ ثبت کرده که آن‌ها را موثق می‌داند.