شناسهٔ خبر: 71853186 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

تولید ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: میزان جوجه‌ریزی در این استان در سال جاری قریب به ۱۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه بود که نسبت به سال گذشته، افزایش ۱۰ درصدی داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت سفید بیش از ۱۷۰ هزار تن در سال است، اظهار کرد: میزان تولید گوشت مرغ در سال جاری ۲۲۰ هزار تن بود که علاوه بر تأمین نیاز ۱۰۰ درصدی استان، صادرات به سایر استان‌ها نیز صورت گرفت.

وی افزود: استان فارس پس از استان‌های مازندران، گیلان و گلستان در جایگاه چهارم تولید گوشت مرغ کشور قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در سال جاری بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه مرغ زنده و قریب به ۱۱ هزار تن مرغ گرم با مجوز از استان فارس به سایر استان‌ها ارسال و نیز بالغ بر ۲۰ هزار تن گوشت مرغ منجمد از این استان به سایر استان‌ها و یا خارج از کشور صادر شده است.

راه اندازی مجدد هفت واحد مرغ مادر راکد با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۱۹ میلیون قطعه جوجه یک روزه در هر دوره پرورش و راه اندازی ۱۸ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت تولید ۵۲۰ تن گوشت مرغ در هر دوره جوجه‌ریزی در سال جاری از دیگر اقدامات صورت گرفته سازمان جهاد کشاورزی بود که رئیس این سازمان به آن پرداخت.

وی افزود: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و نزدیک شدن به ایام نوروز، ۱۲۰۰ تن گوشت مرغ به قیمت هر کیلو ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان در حال توزیع است.

تولید بالغ بر ۷۶ هزار تن تخم مرغ

دهقان پور اظهار کرد: در سال جاری بالغ بر ۷۶ هزار تن تخم مرغ در این استان تولید شد که نسبت به سال گذشته با تولید ۶۵ هزار تن، ۱۶ درصد رشد داشت.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰ واحد پرورش مرغ تخم گذار با ظرفیتی بالغ بر ۶ میلیون قطعه در استان فارس در حال فعالیت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در سال جاری پنج واحد راکد پرورش مرغ تخم گذار مجدداً با ظرفیت حدود ۲۰۰ هزار قطعه راه اندازی شد، گفت: با فعال شدن واحدهای مذکور قریب به چهار هزار تن به تولید در هر دوره پولت‌ریزی اضافه شد.

به گزارش ایمنا، جوجه تخم‌گذار مرغ دو مرحله اصلی در زندگی خود طی می‌کند. این جوجه‌ها در مرحله اول زندگی خود، پولت نامیده می‌شوند و پس از آن به پرورش دهندگان مرغ‌های تخم‌گذار و یا همان تولید کنندگان تخم مرغ، فروخته می‌شوند. مرغ پولت در واقع، از پرورش جوجه یک روزه و تبدیل آن به نیمچه ۹۰ تا ۱۱۰ روزه تخم‌گذار ایجاد می‌شود، نیمچه تخم‌گذار پولت از نظر اندازه و وزن، مرغ‌های بالغ کامل محسوب می‌شوند، اما هنوز در حال رشد هستند به طوری که هنوز قادر به تخم گذاری نیستند.