به گزارش بورسنیوز، نوروز یکی از اعیاد بزرگ ایرانیان به شمار میرود که نه تنها پیش از آغاز سال جدید، بلکه در روزهای ابتدایی سال نیز آداب و رسوم خاصی دارد. این آداب شامل چیدمان هفتسین، خوردن سبزیپلو با ماهی و تهیه آجیل، میوه و شیرینی برای پذیرایی از مهمانان میباشد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی اعلام کرد: «در حال حاضر، بازار میوه شب عید با کمبودی مواجه نیست، چراکه بخش خصوصی که مسئولیت ذخیرهسازی میوه را بر عهده دارد به خوبی این کار را انجام داده و انبارها به اندازه کافی میوه دارند.»
اسدالله کارگر گلشنآبادی افزود: «اکثر میوههای موجود در کشور، تولید داخلی هستند و تنها تعداد معدودی از میوهها مانند موز، نارگیل و انبه، وارداتی هستند و سایر میوههای خارجی به صورت قاچاق به کشور وارد شدهاند.»
وی همچنین به میوههای پرمصرف در ایام عید اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، قیمت سیب لبنانی سفید از ۴۵ تا ۹۰ هزار تومان، سیب قرمز از ۲۰ تا ۶۵ هزار تومان، پرتقال شمال از ۳۵ تا ۵۰ هزار تومان و پرتقال جنوب از ۴۵ تا ۱۱۰ هزار تومان در بازار ارائه میشود.»
گلشنآبادی ادامه داد: «کیوی بین ۸۰ تا ۱۷۰ هزار تومان، خیار رسمی ۱۵ تا ۲۳ هزار تومان، خیار گلخانهای ۳۰ تا ۴۵ هزار تومان و خیار معین اصفهانی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش میرسد. همچنین با توجه به ضایعات حدود ۱۵ درصدی میوه و هزینههای جانبی نظیر کارگر و بستهبندی، قیمت نهایی میوهها حدود ۳۵ درصد به این نرخها افزوده میشود.»
وی در خصوص نظارت بر فروشندگان میوه و سبزیجات گفت: «فروشندگان بر اساس فاکتورهای خود اقدام به تعیین قیمت میکنند و بنابراین بازرسان هم در زمان مراجعه، فاکتور خرید را ملاک قرار میدهند.»
همچنین علی بهرمند رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینیفروشی و کافه قنادی اعلام کرد: «در حال حاضر قیمتهای شیرینی به صورت دستوری وجود ندارد و نرخها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، بنابراین نمیتوان قیمت مشخصی برای شیرینی در ایام عید ارائه کرد.»
بررسیهای میدانی نشان میدهد که قیمت شیرینیها به شرح زیر است: شیرینی دانمارکی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان، نارگیلی ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان، گردویی ۲۱۰ تا ۴۳۰ هزار تومان و نخودچی بستهای ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان.
آجیل عید نیز یکی از خوراکیهای پرطرفدار برای پذیرایی در ایام نوروز به شمار میرود که قیمت آن با توجه به نوع مغزهای موجود متغیر است. همچنین، تقاضا، کیفیت و نوسانات اقتصادی بر قیمت آن تأثیرگذار است.
پسته در بازار از کیلویی ۹۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، بادام درختی از ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان، بادام هندی از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و فندق از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود.
همچنین چهارمغز از یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، تخمه کدو از ۲۸۰ هزار تا ۳۸۰ هزار تومان و تخمه ژاپنی نیز حدود کیلویی ۵۰۰ هزار تومان به فروش میرسد. بنابراین، برای خرید یک کیلو آجیل، یک خانواده ۴ نفره باید حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هزینه کند.
سبزیپلو با ماهی نیز از دیرباز غذای شب عید نوروز ایرانیان بوده و خانوادهها معمولاً آن را برای این شب آماده میکنند. قیمت تقریبی یک وعده این غذا برای خانواده ۴ نفره به این شرح است: یک کیلو برنج هاشمی حدود ۱۹۰ هزار تومان، ۴۰۰ گرم سبزیپلوی تازه ۸۰ هزار تومان و ۲ کیلو ماهی قزلآلا کیلویی ۲۱۰ هزار تومان، که هزینه کل برای سبزیپلو با ماهی شب عید به ۶۳۰ هزار تومان میرسد.
همچنین هزینه سفره هفتسین سال جدید برای ۲۰۰ گرم سیر ۹۰ هزار تومان، ۱۰۰ گرم سنجد ۴۰ هزار تومان، ۸۰ گرم پودر سماق ۷۰ هزار تومان، ۲۵۰ گرم سمنو ۶۰ هزار تومان، دو عدد سیب سرخ ۵ هزار تومان، سبزه ۲۰۰ هزار تومان و ماهی قرمز ۳۰ هزار تومان برآورد میشود؛ بنابراین هزینه کل سفره هفتسین حدود ۴۹۵ هزار تومان خواهد بود.
انتهای پیام/