شناسهٔ خبر: 71839625 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

با هدف بهبود ترافیک و تقویت حوزه حمل و نقل یزد

اختصاص ۲۲ هزار میلیارد ریال به حوزه حمل و نقل و ترافیک یزد +فیلم

یزد- ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر یزد، بودجه شهرداری این شهر در سال آینده را ۷۴ هزار و ۸۴ میلیارد ریال اعلام کرد که ۷۰ درصد آن سهم بخش عمرانیست و از کل بودجه عمرانی، ۵۱ درصد معادل ۲۲ هزار و ۹ میلیارد ریال سهم بهبود حوزه حمل و نقل و ترافیک شهری شامل ساخت معابر جدید، بهبود شبکه حمل و نقل و کنترل ترافیک شهری خواهد شد.

صاحب‌خبر -

"عزیزالله سیفی" روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بقیه ابن بودجه در مصارف جاری صرف خواهد شد، افزود: کل بودجه شهرداری یزد نسبت به سال ۱۴۰۳ که ۵۳ هزار میلیارد ریال بود ۴۰ درصد رشد دارد؛ شهرداری یزد در سال آینده تلاش می کند با تکمیل پروژه های نیمه تمام و آغاز کلان پروژه های جدید، گام های موثری در راستای کاهش ترافیک و روان سازی تردد در سطح شهر بردارد.

وی ادامه داد: ساخت معابر جدید و بهینه سازی زیرساخت های حمل و نقل از اولویت های اصلی این بودجه است و این اقدامات نشان دهنده عزم شهرداری برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان و توسعه زیرساخت های شهری است و انتظار می رود با اجرای این پروژه ها شاهد کاهش مشکلات ترافیکی و افزایش ایمنی و رفاه در سطح شهر باشیم.

وی با بیان اینکه توجه به مسائل فرهنگی و گردشگری در سطح شهر نیز در بودجه عمرانی دیده شده و اعتبار خوبی برای آن منظور شده است، اظهار داشت: به مناسبت هفته منابع طبیعی و درختکاری، نهال همیشه سبز نارنج و زیتون در قالب پویش درخت ماندگار به ۲ روش به مردم اهدا شده که یکی به صورت غیر حضوری و از طریق ثبت نام در سامانه ۱۳۷ است که این سامانه از ۱۲ اسفند تا ۱۰ روز فعال است و در این روش ۲ هزار اصله نهال به متقاضیان اهدا شده است.

سیفی، روش دوم را اهدای درخت به صورت حضوری و در ۶ ایستگاه در مناطق پنج گانه شهرداری اعلام کرد؛ این روش از ۱۶ اسفند آغاز شده و همچنان ادامه دارد که در آن ۱۷ هزار اصله نهال درخت به مردم اهدا میشود و در مجموع ۱۹ هزار نهال برای کشت در منازل به صورت رایگان در یزد توزیع می‌شود .

خانه‌تکانی یزد برای استقبال از مسافران نوروزی

وی با بیان اینکه یزد اکنون آماده میزبانی از مسافران نوروزی است که اقداماتی برای این میزبانی با همکاری معاونت خدمت شهری شهرداری شروع شده و خانه تکانی را از ۲۰ اسفندماه آغاز کردیم و تا پایان سال ادامه دارد از شهروندان خواست اجسام حجیم و دور ریز و همچنین سرشاخه های حاصل از درختان منازل خود را بیرون منزل بگذارند تا شهرداری به صورت رایگان جمع آوری کند.

وی زمان مراسم استقبال از بهار در یزد را ۲۵ اسفندماه در بوستان مهر و ملل اعلام کرد و یادآور شد: جشن بازیافت از ۲۶ اسفندماه با دریافت پسماند خشک و تحویل گلدان های گل در سه نقطه شهر آغاز می شود که شامل پارک شادی، بوستان فلکه دوم آزادشهر و بوستان شهدای کوچه بیوک است که در آن شهروندان، پسماند خشک می دهند و به جای آن گلدان می گیرند.

سیفی از کشت ۷۵ هزار متر مربع گل های بنفشه و همیشه بهار و شب بو در شهر خبر داد که تا عید ادامه دارد ضمن آنکه کشت ۷۰ هزار اصله نهال درخت و درختچه و واکاوی درختان سطح شهر در این ایام انجام می شود و این جدای از ۱۹ هزار درختی هست که به مردم داده می شود.

به گفته وی کشیک نوروزی نیز از ۲۴ اسفند آغاز و تا ۱۵ فروردین ماه با استقرار ۵۰۰ نفر نیرو در یزد ادامه دارد و از چهارم فروردین ماه نیز شهربازی ها از جمله پارک شادی راه اندازی می شود.

تدارک ۱۴ سفره هفت سین در یزد

رییس شورای شهر یزد از گستردن ۱۴ سفره هفت سین در مناطق پر تردد شهر از جمله میدان های آزادی، امیر چقماق و شهید بهشتی خبر داد و افزود: ۱۳۵ المان نوروزی و گلجای (گلدان های دیواری) برای استفاده مردم و مسافران در حال نصب است.

مراسم ویژه تحویل سال در گلزار شهدا و شهدای گمنام

وی با بیان اینکه مراسم ویژه تحویل سال امسال در ۲ نقطه شهر برپا می شود که یکی در گلزار شهدای خلدبرین و دیگری در میدان امیرچقماق در جوار شهدای گمنام خواهد بود گفت: کار ویژه‌ای که امسال برای مردم شهر یزد و مسافران منظور شده است برگزاری برنامه های فرهنگی تحت عنوان شادمانه نور از امروز ۲۲ اسفند ماه است که در محل سابق نمایشگاه یزد واقع در جنب بیمارستان شهید صدوقی به وسعت ۱۲ هزار متر مربع برپا می شود و علاوه بر غرفه های فرهنگی، آموزشی و اجتماعی و بویژه غرفه آموزش کودکان در خصوص مسائل ترافیکی و اجتماعی و شهری و برگزاری مسابقات متنوع نیز اقدام خواهد شد.

نامگذاری یکهزار معبر طی سه سال گذشته در یزد

وی از نامگذاری یکهزار معبر در شهر یزد در این دوره از شورا خبر داد که سه برابر نامگذاری ها در سه دوره شورای قبلی بوده است؛ برای نخستین بار در یزد در این دوره شورا در بیش از ۲۰ هزار معبر، برداشت اطلاعات صورت گرفته به این صورت که تمام معابر و تابلوهای کوچه ها و بن بست ها عکسبرداری شده و اطلاعات همه معابر با تصاویر آنها در سامانه نامگذاری ثبت شده است؛ همچنین عملیات و بررسی و پایش اطلاعات بیش از ۱۱ هزار معبر از معابر یزد به پایان رسیده و امید است با همت همکاران شهرداری در سامانه های فاوا و سیما و منظر شهرداری تا پایان دوره ششم، پایش اطلاعات تمام معابر یزد به پایان برسد.

سیفی ادامه داد: از ابتدای دوره ششم شورا تاکنون بیش از هفت هزار تابلو معابر تعویض و یا برای نخستین بار نصب شده است و این نیز در ادوار گذشته بی سابقه بوده است به طوریکه سابقا میانگین حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تابلو در سال نصب یا تعویض شده است و شهروندان می توانند از طریق سامانه نامگذاری زیرمجموعه سامانه "یزدمن" به صورت آنلاین، درخواست نامگذاری و یا تعویض تابلو بدهند.

وی همچنین از آغاز ساخت زیرگذر و میدان سه راه تعاون با نام پروژه پیامبر اعظم(ص) طی چند روز آینده با هدف کاهش بار ترافیکی شهر خبر داد که زیرگذر آن تا ۱.۵ سال اینده افتتاح می شود؛همچنین مسیرهای جدیدی نیز از سه راه تعاون تا بلوار امام جعفر صادق(ع) و از این بلوار تا خیابان کاشانی و از کاشانی تا خیابان امام محمد باقر(ع) ایجاد می شود.

شهر یزد حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.