شناسهٔ خبر: 71837779 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سازمان جهاد کشاورزی مازندران:

۱۷ هزار و ۴۲۶ هکتار از باغ‌های مازندران شناسنامه‌دار شد

ساری- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران از شناسنامه‌دار کردن ۱۷ هزار و ۴۲۶ هکتار از باغ های استان باهدف افزایش بهره‌وری، کنترل آفات و بیماری‌ها، و بهبود کیفیت محصولات خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هادی باقری روز چهارشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران اظهار کرد: سطح صدور شناسنامه برای ۱۷ هزار و ۴۲۶ هکتار از باغ‌های استان تاکنون انجام شده که شامل ۱۱ هزار و ۸۷ مورد شناسنامه صادر شده است. از این میزان، ۱۵ هزار و ۷۲۶ هکتار مربوط به باغ های مرکبات و سیاه‌ریشه و هزار و ۷۰۰ هکتار نیز مربوط به باغ های کیوی است.

وی با تاکید بر اهمیت این طرح در مدیریت پایدار باغ ها، افزود: شناسنامه‌دار کردن باغ ها به ما این امکان را می‌دهد که با داشتن اطلاعات دقیق و به‌روز از وضعیت باغ ها، برنامه‌ریزی‌های علمی و هدفمندتری برای افزایش بهره‌وری، کنترل آفات و بیماری‌ها، و بهبود کیفیت محصولات داشته باشیم. این اقدام همچنین به تسهیل فرآیند نظارت و ارائه خدمات حمایتی به باغداران کمک شایانی می‌کند.

باقری گفت: این طرح با همکاری و مشارکت فعال مدیران، کارشناسان و اصناف مرتبط در سطح شهرستان‌ها پیش می‌رود و هدف نهایی ما پوشش کامل تمامی باغات استان است. شناسنامه‌دار کردن باغ ها نه‌تنها به نفع باغداران، بلکه به نفع کل زنجیره ارزش کشاورزی و اقتصاد استان خواهد بود.

۱۷ هزار و ۴۲۶ هکتار از باغ‌های مازندران شناسنامه‌دار شد

وی همچنین از تلاش‌های همه‌جانبه کارشناسان و مسوولان مرتبط تقدیر کرد و افزود: با ادامه روند کنونی، امیدواریم تا پایان سال جاری شاهد پوشش بیش‌تر باغات استان در این طرح باشیم و گام‌های موثری در راستای توسعه پایدار بخش باغبانی برداریم.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می شود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تن تا ۲۲۰ هزارتن می رسد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.