به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، سید محمد مکینیا با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و افزایش فروش ماهیان قرمز، تأکید کرد: شهروندان از خرید ماهی از دستفروشان و دورهگردان خودداری کرده و این آبزیان را از مراکز عمده تحت نظارت دامپزشکی که توسط شهرداریها مشخص شده است، تهیه کنند.
وی افزود: دامپزشکی خوزستان در ماههای پایانی سال بر مراکز تولید و تکثیر ماهیان زینتی نظارت دارد. اگرچه انتقال بیماری از ماهی قرمز به انسان بسیار نادر است، اما لازم است شهروندان در شرایط نگهداری و برخورد با این ماهیها دقت لازم را داشته باشند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان دامپزشکی استان خوزستان، در خصوص انتخاب ماهی سالم توصیه کرد: ماهی قرمز باید دارای تحرک مناسب و شنای متعادل باشد، پوست و بالههای ماهی دارای ظاهری سالم و بدون ضایعه بوده، چشمها نباید بیرون زده و یا فرو رفته باشند و ظاهری براق داشته و آبشش ماهی بدون زخم و خوردگی باشد و در مجموع از خرید ماهیهای بی حال خودداری شود.
وی یادآور شد: در تغذیه ماهیهای قرمز از خوراک با کیفیت استفاده شود و باید دقت شود میزان غذا دهی به شکلی باشد که در هرمرحله غذا دهی، کل غذا توسط ماهی مصرف شده، زیرا تجمع بقایای غذا در ظرف باعث افزایش گازهای سمی و کاهش اکسیژن آب شده و در نهایت باعث مرگ ماهی خواهد شد.
مکینیا همچنین هشدار داد: پس از پایان نوروز، از رهاسازی ماهی قرمز، حلزون و لاکپشت زینتی در رودخانهها، تالابها و آبهای آزاد خودداری کرده و برای نگهداری آنها از آکواریوم، حوضچهها و آبنماهای پارکها استفاده شود. همچنین، افراد مسن، کودکان و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید از تماس مستقیم با ماهی قرمز پرهیز کرده و در صورت تماس، دستهای خود را با آب و صابون بشویند.