شناسهٔ خبر: 71811572 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آشنایی با دستگاه‌های نانوایی اتوماتیک؛ انتخاب بهترین گزینه برای تولید نان باکیفیت

نان در سبد غذایی ایرانیان، اهمیت ویژه ای داشته و در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای بدن نقش مهمی ایفاء می کند. در فرهنگ غذایی ایران، نان را یک عضو اساسی و اصلی می دانند و معمولاً جایگاه ویژه نان همواره در نظر گرفته می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسکانیوز، نان در سبد غذایی ایرانیان، اهمیت ویژه ای داشته و در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز برای بدن نقش مهمی ایفاء می کند. در فرهنگ غذایی ایران، نان را یک عضو اساسی و اصلی می دانند و معمولاً جایگاه ویژه نان همواره در نظر گرفته می شود. نان در ایران تنوع زیادی دارد که هرکدام ویژگی ها و طعم های خاص خود را هم دارند. نان لواش، بربری، سنگک، تافتون و نان های فانتزی در بین مردم کشور مصرف گسترده ای دارد.

در مجموع، این طور باید گفت که نان نه تنها یک منبع غذایی اساسی بلکه قسمتی از فرهنگ ایرانیان محسوب می شود. به این ترتیب، این ماده غذایی جزئی جدایی ناپذیر از سبد غذایی مردم ما محسوب می شود. البته که در سراسر ایران، نانوایی ارزش خاص خود را داشته و نانوایی ها همواره، در ردیف مشاغل پررونق در کشور ما بوده اند. در طی سال های اخیر به واسطه پیشرفت تکنولوژی و رشد جمعیت، استفاده از دستگاه های نانوایی هم رواج بیشتری یافته است. این دستگاه ها به خوبی توانسته اند در افزایش راندمان تولید، کاهش هزینه ها و البته تولید و پخت نان باکیفیت نقش مهمی ایفاء کنند.

انواع دستگاه های نانوایی کدامند؟

دستگاه های نانوایی در مدل های مختلفی طراحی می شوند که نوع نان و فرآیند تولید در آن ها تاثیرگذار است. برخی از متداول ترین دستگاه های پخت نان در ایران عبارتند از:

۱. دستگاه های نانوایی سنتی

این دستگاه ها هنوز هم مورد استفاده نانوایی های سنتی و با حجم تولید پایین هستند و برای پخت نان سنگک، بربری و لواش کاربرد دارند.

۱. دستگاه های صنعتی نانوایی

این دستگاه ها برای مجموعه های تولید کننده نان های صنعتی بزرگ طراحی می شوند و توانایی پخت انواع مختلف نان را هم دارند. به عنوان مثال؛ دستگاه های پخت نان فانتزی، پخت نان های

حجیم مانند نان فرانسوی و نان های بسته بندی شده را می توان نام برد.

۱. دستگاه های پخت نان اتوماتیک

این دستگاه ها که مجهز به سیستم های پیشرفته هستند در تمام مراحل تولید نان از قبیل مخلوط کردن، ورز دادن، پخت و حتی بسته بندی را به صورت اتوماتیک انجام می دهند. . دستگاه نانوایی اتوماتیک و دستگاه پخت نان نیمه اتوماتیک بر اساس حجم پخت، شرایط و میزان بودجه طراحی و ساخته می شوند.

۱. دستگاه های پخت نان تونلی

این دستگاه ها برای پخت نان های مخصوصی که به حرارت مستقیم نیاز دارند، طراحی و تولید می شوند. نان بربری، سنگک، لواش و دیگر نان های ایرانی از آن جمله هستند.

۱. دستگاه پخت نان های فانتزی
نان هایی مانند کروسان، نان های ساندویچی، نان های شیرینی و ..... با این دستگاه ها تولید می شوند.

آشنایی با دستگاه‌های نانوایی اتوماتیک؛ انتخاب بهترین گزینه برای تولید نان باکیفیت

۱. دستگاه پخت نان های نرم و حجیم

برای پخت نان هایی مانند برگر، نان هایی با بافت سبک و نرم هم از این دستگاه ها استفاده می کنند. به هر روی، هریک از این دستگاه ها با توجه به ویژگی های خاص خود و بر اساس مقیاس تولید و بودجه در نظر گرفته شده بایستی انتخاب شوند.

مزایا و معایب استفاده از دستگاه‌های نانوایی:

دستگاه های پخت نان به صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک، هر یک دارای مزایا و معایبی هستند که می توان به چند مورد مهم آن ها اشاره کرد:

مزایا

• کاهش هزینه های نانوایی: این دستگاه ها به نانوایی های در کاهش هزینه های مربوط به نیروی انسانی و مواد اولیه کمک می کنند.

• افزایش راندمان تولید: این دستگاه ها به خوبی سرعت پخت نان را افزایش می دهند. به این ترتیب، تولید نان بیشتر در زمان کوتاه تر ممکن می شود.

• کاهش ضایعات نان: این دستگاه ها به صورتی طراحی شده اند که ضایعات نان را به حداقل ممکن می رسانند.

• کنترل دقیق دما و زمان: با سیستم های کنترل دقیق حرارت و زمان، این دستگاه ها از سوختگی یا عدم پخت کافی نان جلوگیری می کنند.

• بهبود کیفیت نان: با استفاده از این دستگاه ها، نانوایی ها می توانند نان با کیفیت یکسان و مطلوب تولید کنند.

معایب

• قیمت بالا: این دستگاه ها در مقایسه با دستگاه های پخت نان به روش سنتی، قیمت های بالاتری دارند.

• مشکلات فنی: بروز مشکلات فنی در این دستگاه ها ممکن است پخت نان را متوقف کند.

• نیاز به تخصص: برای استفاده از این دستگاه ها (برخی از آن ها) بایستی اپراتور از تخصص و دانش کافی بهره مند باشد.

توجه داشته باشید، مجموعه صنعتی شرکت نان سالم تبریز، کلیه تولیدات خود را با گارانتی و خدمات پس از فروش به همراه نصب و آموزش رایگان عرضه می کند. اقدام به فروش قسطی دستگاه های نانوایی، یکی دیگر از تسهیلات این مجموعه برای نانوایی های سراسر کشور است که به سودآوری و ارتقای کیفیت پخت نان کمک می کند.

لوازم جانبی دستگاه های نانوایی اتوماتیک

تاکنون به این نکته پی بردیم که دستگاه های پخت نان به صورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک طراحی و عرضه می شوند. برای این که درک بهتری از این دستگاه ها داشته باشیم و روند پخت نان توسط این دستگاه ها روشن تر شود، به لوازم جانبی که در دستگاه های نانوایی اتوماتیک کاربرد دارند می پردازیم:

• دستگاه های خمیرگیری و شاطر اتوماتیک: این دستگاه ها، خمیر نان را به صورت اتوماتیک مخلوط کرده و ورز می دهند.

• دستگاه های پهن کن: این دستگاه ها خمیر را به ضخامت دلخواه پهن می کنند.

• نوار نقاله، باند سرد کن و دستگاه های برش: نوار نقاله نان های پخته شده را به دستگاه برش منتقل کرده تا به صورت اتوماتیک به اندازه دلخواه و تنظیم شده برش داده شوند.

• دستگاه های بسته بندی: دستگاه بسته بندی هم نان ها را در بسته های مشخص قرار می دهد.

آشنایی با دستگاه‌های نانوایی اتوماتیک؛ انتخاب بهترین گزینه برای تولید نان باکیفیت



نکات مهم در انتخاب انواع دستگاه نانوایی

در انتخاب هر یک از انواع دستگاه نانوایی لازم است به نکات زیر دقت کنید:

۱. نوع نانی که قصد تولید آن را دارید، در انتخاب دستگاه نانوایی بسیار موثر است.

۲. ظرفیت تولید نان در نانوایی ها متفاوت است؛ پس بهتر است با مشاوره کارشناسی بر اساس ظرفیت تولید، اقدام به خرید دستگاه پخت نان نمایید.

۳. دستگاه های نانوایی از تنوع قیمت برخوردار هستند. بهتر است با توجه به بودجه خود با راهنمایی کارشناسان در این حوزه، دستگاه مناسب خود را انتخاب کنید.

۴. به خدمات پس از فروش و گارانتی دستگاه مورد نظر دقت کنید. انتخاب و خرید دستگاه از شرکت های معتبر و شناخته شده امری ضروری است.
درنهایت، به عنوان نکته پایانی ضرورت می دانیم یادآوری کنیم، طراحی و ساخت دستگاه های نانوایی در راستای ارتقای کسب و کار نانوایی ها انجام می شود. پس با انتخاب و خرید دستگاه مناسب، حافظ سرمایه و گسترش کسب و کار خود باشید.

برچسب‌ها: