شناسهٔ خبر: 71802573 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ممنوعیت صید ماهی در خوزستان همزمان با فصل تخم‌ریزی ماهیان آغاز شد

اهواز - ایرنا - اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: صید ماهی در رودخانه‌ها و تالاب‌های استان همزمان با فصل تکثیر و تخم‌ریزی ماهیان ممنوع شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا در این اطلاعیه که روز دوشنبه اداره‌ کل حفاظت محیط زیست خوزستان منتشر کرده است به عموم مردم به ویژه صیادان و فروشندگان ماهی اعلام شده که هرگونه صید، حمل، عرضه و فروش ماهی رودخانه‌ای طبق قانون و مقررات حفاظت محیط زیست از ۲۰ اسفندماه جاری تا تاریخ صدور مجوز صید در سال ۱۴۰۴ که مقارن با فصل تکثیر و تخم‌ریزی ماهیان است در همه منابع آبی شهرستان‌ها اعم از رودخانه ، تالاب، دریاچه و آب بندهای طبیعی و... ممنوع است.

در ادامه این اطلاعیه از صیادان خواسته شده که به منظور حفظ ذخایر آبزیان و منابع طبیعی خدادادی در فصل ممنوعه از هرگونه فعالیت صید و صیادی خودداری کنند.

همچنین در این اطلاعیه ذکر شده است که با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال به منظور جلوگیری از خرید و فروش آبزیان توسط برخی افراد سودجو که با صید و فروش غیرقانونی جانوران وحشی مانند مار، مارماهی، لاک پشت و سمندر علاوه بر نابود کردن نسل این گونه جانواران، به دلیل وجود بیماری‌های مشترک انسان و حیوان که موجبات انتقال بیماری را به خصوص برای کودکان که علاقه زیادی به موجودات کوچک آبزی دارند را فراهم می‌سازد و وجود سابقه تاریخی شیوع بیماری از انواع خزندگان و دوزیستان و انتشار ویروس از طریق هوا، دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی پرندگان و پستانداران، هم استانی ها به منظور حفظ نسل، پیشگیری از انتقال امراض و جلوگیری از قاچاق حیات وحش، از خرید هر یک از این گونه‌ها خودداری کنند.

شهروندان در صورت مشاهده تخلف آن را به شماره‌های ۱۵۴۰ یا ۷۱-۳۷۷۳۷۷۶۹ اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان و ادارات محیط زیست شهرستان‌ها گزارش کنند.

به گزارش ایرنا سازمان شیلات از سال ۱۳۸۲ تا کنون مجوز صید جدیدی با هدف حفاظت از ذخایر ارزشمند آبزیان دریایی استان صادر نکرده است و صیادان آب‌های داخلی مجوز صید را از اداره کل حفاظت محیط زیست دریافت می‌کردند.

بیش از یک هزار و ۷۰۰ شناور صیادی در استان به صورت قانونی کار صید را انجام می‌دهند.