شناسهٔ خبر: 71799244 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران

آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با هدف افزایش سطح بهداشت و امنیت غذایی استان راه‌اندازی شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از مازندران، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران به صورت پایلوت کشوری و برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد.

این آزمایشگاه در زمینه‌های مختلف حوزه غذایی، فعال و کمک شایانی در افزایش سطح کیفی بهداشت و امنیت غذایی استان ایفا خواهد کرد.

قدرت‌الله عزیزی، سرپرست مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در گفت‌وگو با ایسکانیوز، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با تاسیس آزمایشگاه مرکزی برای کنترل میکروبی، شیمیایی و آنالیز دستگاهی در حوزه مواد غذایی، اقدام به اخذ مجوز آزمایشگاه همکار غذا و دارو از دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران جهت بررسی کیفی نمونه‌های ارسالی از سازمان استاندارد و کارخانجات استان کرد.

عزیزی در تشریح انواع کنترل‌های این آزمایشگاه بر مواد غذایی، گفت: در این آزمایشگاه، تخلفات احتمالی همچون فساد مواد غذایی، وجود فلزات سنگین و میزان آنها، باقیمانده سموم، ترکیبات نامطلوب، وجود و میزان افزودنی‌های مجاز و غیرمجاز، آلودگی‌های احتمالی میکروبی و شیمیایی مواد غذایی با آزمون‌ها و دستگاه‌های مرتبط مورد بررسی و مقادیر مندرج بر روی لیبل محصولات کارخانجات صحت‌سنجی می‌شود.

مدیر مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان مثال‌های در این‌باره افزود: به عنوان مثال این آزمایشگاه قادر است تا وجود آب و همچنین آفلاتوکسین در شیر خوراکی، میزان نیترات سدیم در سوسیس و کالباس و همچنین نوع گوشت مصرفی در آن و بسیاری از موارد را بررسی و تشخیص دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که مشخص‌شدن اشکال در موادغذایی چه تاثیر بر تولیدکننده دارد؟ بیان کرد: نوع گوشت استفاده شده در سوسیس و کالباس با دستگاه پی‌سی‌آر-آرتی(PCR_RT) قابل تشخیص است که در یکی از آزمایش‌های ارسالی به جای گوشت گاو و گوسفند از گوشت حیوان حرام‌گوشت استفاده شده بود که پس از گزارش آزمایشگاه، کارخانه متخلف توسط سازمان استاندارد، پلمپ شد.

عزیزی در ادامه گفت‌وگو به روند طی‌شده برای تاسیس آزمایشگاه مرکزی اشاره و افزود: تاسیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران برای اولین‌بار در ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ مورد تصویب هیات رئیسه استان قرار گرفت که با توجه به وجود حدود ۶۵ درصد از صنایع غذایی استان در شهرستان آمل و پتانسیل علمی موجود، تصمیم به استقرار آزمایشگاه مرکزی در واحد آیت‌الله آملی گرفته شد که در ادامه، دستگاه‌های بلااستفاده در واحدهای دیگر جمع‌آوری و پس از تعمیرات اساسی مورد نیاز و به‌روزرسانی آنان در آزمایشگاه مرکزی مستقر شد.

مدیر عالی‌ مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد استان مازندران درباره میزان درآمدزایی این مرکز گفت: آزمایشگاه مرکزی با توجه به این‌که اخیرا راه‌اندازی شده و در ابتدای راه خود است در حال حاضر درآمد قابل قبولی ندارد اما با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، شاهد رونق مجموعه و درآمدزایی مناسب خواهیم بود.

وی گفت: محققان دانشگاهی می‌توانند در بخش آموزش، برگزاری دوره‌های توانمندسازی، انجام کارهای تحقیقاتی اعم از طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه، رساله و غیره در قالب طرح‌ ساها از دستگاه‌های موجود، مجموعه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها استفاده کنند.

قدرت‌الله عزیزی به امکان استفاده همه اساتید و دانشجویان از این امکانات تاکید و اظهار کرد: براساس دستورالعمل دانشگاه آزاد اسلامی، اساتیدی که تمایل به همکاری در حوزه آزمایشگاه و کارگاه دارند، می‌توانند در قالب طرح "الف" و "ب" از تشویقی و معافیت روزهای حضور فیزیکی، بهره‌مند شوند و همچنین اگر بتوانند هرگونه درآمدی در این حوزه ایجاد کنند از مزایای سهم درآمدی براساس بخشنامه‌های مربوطه، بهره‌مند خواهند شد.

خبرنگار: علی حسن‌نیا

انتهای پیام/