سمیه جوادی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ید نوعی ماده معدنی است که به صورت طبیعی در خاک زمین و آب دریا یافت میشود و از همین رو آب شور و مواد غذایی گیاهی به طور معمول مهمترین منابع غذایی یُد شناخته میشوند.
وی تصریح کرد: ید خواص زیادی برای بدن دارد و مصرف آن برای حفظ سلامتی ضروری است و در این میان این ماده معدنی به وفور در نمک یددار یافت میشود.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه زنان باردار به میزان بیشتری از ید نیاز دارند اظهار داشت: مصرف ید با رشد مغز جنین رابطه مستقیمی دارد و مطالعاتی که در این خصوص انجام شده نشان میدهد که کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری با کمبود ید مواجه بودهاند، به طور معمول با ضریب IQ و هوش پایینتری متولد میشوند.
جوادی به دیگر عوارض کمبود ید در بدن اشاره کرد و گفت: خستگی و ضعف، ورم در ناحیه گردن، ریزش مو، مشکل در یادگیری و احساس سردی بیش از حد معمول از جمله علائم کمبود ید در بدن است.
وی یادآور شد: نمک یددار، ماهی، ماست، شیر، پنیر، تخممرغ، میگو و غذاهای دریایی منابع غنی از ید هستند و پس از آن منابع گیاهی، حاوی ید است و توصیه میشود که در رژیم غذایی خانوادهها قرار گیرد.
معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نیاز به ید در افراد متناسب با سن آنها متفاوت است افزود: به طور کلی نیاز روزانه به ید بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میکروگرم است ولی نیاز زنان باردار حدود ۲۲۰ میکروگرم و در زمان شیردهی در حدود ۲۹۰ میکروگرم در روز است.
فریب تبلیغات نمکهای رنگی را نخورید
جوادی با هشدار نسبت به تبلیغات کاذب نمکهای رنگی نظیر نمک صورتی و آبی افزود: نمکهای دریایی که تبلیغ میشود یکی از معضلات جدی سلامت در جامعه است و این نمکها از سلامت لازم برخوردار نیست و افراد با تصور اینکه نمکهای تبلیغی ید زیادی دارد اقدام به مصرف آن کرده و ممکن است در آینده با کمبود ید در بدن خود مواجه شوند.
وی افزود: ید در سلامتی تیروئید، کاهش ریسک گواتر، مدیریت کارکرد غده تیروئید، درمان سرطان و بهبود سلامت نوزاد در دوران بارداری نقش اساسی دارد و بهتر است که با یک رژیم غذایی مناسب دریافت این ماده معدنی به میزان کافی انجام گیرد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.