به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس آخرین آمار اعلامشده از سوی دفتر مطالعات پایه منابع آب، از ابتدای سال آبی تا هجدهم اسفند ۱۴۰۳ موجودی مخزن ۳۵ سد در کشور کاهش و ۲۰ سد افزایش داشته است.
بیشترین کاهش حجم سد مربوط به «سد شمیل و نیان» در استان هرمزگان است که نسبت به سال گذشته ۹۲ درصد کاهش پیدا کرده است، سپس «سد استقلال» در هرمزگان با ۷۲ درصد کاهش، «سد امیر کبیر» در استان تهران با ۶۰ درصد کاهش، «سد وشمگیر، گلستان و بوستان» در استان گلستان با ۵۴ درصد کاهش را ثبت کردند.
از سوی دیگر بیشترین افزایش حجم مربوط به «سد چاه نیمهها» در استان سیستان و بلوچستان است که نسبت به سال گذشته حجم آن ۴۰۶ درصد افزایش و «سد خدا آفرین» در استان آذربایجان شرقی ۱۹۷ درصد افزایش را ثبت کردهاند.
۱۳ سد دریاچه ارومیه اکنون ۵۵۱ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۳۳ درصد از حجم این سدهاست و نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
سد طالقان در استان البرز اکنون ۲۰۸ میلیون متر مکعب آب دارند که برابر ۴۹ درصد از حجم این سد است و نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد افزایش نشان میدهد.
در خوزستان که پرآبترین جلگه کشور است نیز «زنجیره کارون» بیش از ۷۱ هزار و ۸۳ میلیون متر مکعب، «سد دز» ۱۰۴۸ میلیون متر مکعب، «سد کرخه» بیش از ۱۳۸۳ میلیون متر مکعب، «سد جره» ۱۲۳ متر مکعب و «سد مارون» ۳۲۵ میلیون متر مکعب آب دارد که در این بین بیشترین افزایش حجم مربوط به «سد جره» است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد افزایش را ثبت کرده است.
حجم آب پشت سد زاینده رود به ۱۳۸ میلیون متر مکعب رسیده که برابر با ۱۱ درصد از حجم سد بوده و نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد کاهش را ثبت کرده است.