شناسهٔ خبر: 71784149 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای رفع تشنگی در روزه‌داری

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز بر اولویت نوشیدن آب در ماه رمضان برای تامین مایعات بدن نسبت به دیگر نوشیدنی‌ها به ویژه چای و قهوه تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

طیبه ناوک در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به همزمانی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، اظهار کرد: بروز تشنگی در میان روزه‌داران، یکی از مشکلات شایع در روزه‌داری است که باید برای کاهش این عارضه نکات تغذیه‌ای را رعایت کرد.

وی افزود: مصرف نمک در ایام روزه‌داری باید به حداقل برسد. نیاز روزانه بدن به نمک یک قاشق چای‌خوری است که بخش زیادی از آن از طریق مواد غذایی مانند نان و پنیر تامین می‌شود. حذف نمکدان از سفره، به ویژه در وعده سحری، به کنترل تشنگی کمک می‌کند.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز با تاکید بر مصرف سبزیجات و میوه‌ها، گفت: مصرف سبزیجاتی مانند کاهو و سبزی خوردن، به حفظ آب بدن کمک و از تشنگی جلوگیری می‌کند. میوه‌ها نیز در تامین آب بدن نقش مهمی دارند.

ناوک با بیان اینکه باید از مصرف بیش از حد پروتئین پرهیز شود، عنوان کرد: مصرف زیاد غذاهای پروتئینی مانند مرغ، کباب و استیک در وعده سحری، منجر به دفع آب بیشتر از بدن و تشدید تشنگی در طول روز می‌شود، بنابراین مصرف متعادل پروتئین توصیه می‌شود.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: انجام فعالیت‌های بدنی سنگین در طول روزه‌داری موجب افزایش تشنگی می‌شود. بهتر است ورزش و تحرک را به ساعات نزدیک افطار یا بعد از آن موکول کرد.

وی افزود: در نوروز و دید و بازدیدها، از مصرف بیش از حد آجیل و تنقلات شور خودداری شود زیرا مصرف نمک زیاد، نیاز بدن به آب را افزایش می‌دهد.

مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مصرف زیاد چای، قهوه و نسکافه به دلیل ویژگی ادارآور بودن، موجب دفع آب از بدن می‌شود و تشنگی را تشدید می‌کند. بهتر است برای تامین مایعات بدن، نوشیدن آب در اولویت قرار بگیرد.

ناوک تاکید کرد: با رعایت این نکات ساده می‌توان روزه‌داری آسوده‌تری را در ماه مبارک رمضان تجربه کرد.

انتهای پیام