شناسهٔ خبر: 71775820 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌و‌گو با دانشجو:

موسوی: سد‌های تهران در وضعیت بحرانی قرار دارد / ۷۰ درصد آب تهران از منابع زیرزمینی تامین می‌شود

عضو هیات مدیره انجمن آب و خاک ایران گفت: تصاویری که از سد‌های کرج و لتیان منتشر شده است، وضعیت نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد.

صاحب‌خبر -

محسن موسوی خوانساری، عضو هیات مدیره انجمن آب و خاک ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به وضعیت بحرانی سد‌های استان تهران گفت: تصاویری که از سد‌های کرج و لتیان منتشر شده است، وضعیت نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، آبگیری این سد‌ها برای فصل بهار در نظر گرفته شده است، اما با توجه به شرایط فعلی، اوضاع بحرانی به نظر می‌رسد.

وی در ادامه افزود: امسال با کاهش ۴۰ درصدی بارندگی نسبت به متوسط چند ساله مواجه هستیم. این در حالی است که مصرف آب نیز به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است. علاوه بر این، سه سال پیاپی خشکسالی پشت سر هم، تاثیر خود را بر منابع آبی تهران گذاشته و باعث شده است که وضعیت آب سد‌ها به شدت کاهش یابد.

موسوی خوانساری با اشاره به سد‌های اصلی تأمین‌کننده آب تهران توضیح داد: سد‌های کرج، لتیان، لار، ماملو و طالقان پنج سد اصلی هستند که وظیفه تأمین آب تهران را برعهده دارند. در سال‌های گذشته حدود ۷۰ درصد آب تهران از این سد‌ها تأمین می‌شد و تنها ۳۰ درصد از منابع زیرزمینی استفاده می‌شد. اما اکنون این وضعیت برعکس شده و ۷۰ درصد آب از منابع زیرزمینی و تنها ۳۰ درصد از سد‌ها تامین می‌شود.

این کارشناس حوزه آب با تأکید بر اینکه منابع آب زیرزمینی مطمئن نیستند، گفت: منابع زیرزمینی به دلیل محدودیت‌ها و کاهش سطح آبخوان‌ها، پایدار نیستند و ممکن است به‌زودی تمام شوند. این موضوع زنگ خطری برای تأمین آب شرب تهران است.

عضو هیات مدیره انجمن آب و خاک ایران در خصوص سد لتیان و ماملو نیز بیان کرد: در حال حاضر، بیشتر آب سد‌های لتیان و ماملو برای تأمین آب شرب تهران استفاده می‌شود و عملاً آبی برای مصارف کشاورزی و صنعتی باقی نمی‌ماند. این موضوع چالش‌های جدی را برای تأمین آب سایر مصارف به همراه دارد.

موسوی خوانساری با اشاره به تاثیرات مصرف بالا بر وضعیت منابع آبی تهران عنوان کرد: افزایش مصرف آب در کنار کاهش بارش‌ها و خشکسالی‌های پیاپی، شرایطی را به وجود آورده که حتی حداقل ذخایر آبی نیز به‌سرعت کاهش یابد. این مسئله نشان می‌دهد که با مدیریت بهینه مصرف آب و اتخاذ سیاست‌های جدید، می‌توان از وقوع بحران‌های جدی‌تر جلوگیری کرد.

وی در پایان با ابراز نگرانی از آینده منابع آبی تهران خاطرنشان کرد: اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد و مصرف آب به‌درستی مدیریت نشود، ممکن است در آینده‌ای نزدیک با بحران جدی‌تری مواجه شویم؛ بنابراین ضروری است که سیاست‌گذاران و مسئولان با اجرای برنامه‌های اصولی و مدیریت مصرف، از هدررفت آب جلوگیری کنند.

 

تصاویری از سد لتیان

<div id="video-display-embed-code_2698513" ><script type="text/JavaScript" src="https://snn.ir/fa/news/play/embed/1237074/2698513?width=400&height=300"></script></div>