شناسهٔ خبر: 71744777 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

گروسی: ایران به وضوح تحریم‌ها را دور می‌زند

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با شبکه خبری بلومبرگ گفت: «تحریم‌ها کارکردی ندارند. ایران به‌وضوح آن‌ها را دور می‌زند. برنامه هسته‌ای ایران – به ویژه از ۲۰۱۸ – رشد عظیمی داشته است.»

صاحب‌خبر -

رئیس سازمان بین‌المللی انرژی اتمی گفت تحریم‌های غرب علیه برنامه هسته‌ای ایران بی‌اثر هستند و این کشور با یافتن راه‌هایی برای دورزدن آن‌ها، رشد عظیمی در برنامه هسته‌ای خود داشته است.
 
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با شبکه خبری بلومبرگ گفت: «تحریم‌ها کارکردی ندارند. ایران به‌وضوح آن‌ها را دور می‌زند. برنامه هسته‌ای ایران – به ویژه از ۲۰۱۸ – رشد عظیمی داشته است.»
 
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین دوره ریاست‌جمهوری خود در ۲۰۱۸، از توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد، در حالی که سازمان بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تعهداتش در این قرارداد اذعان داشت.
 
بلومبرگ با اشاره به اینکه سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در آن زمان به پایبندی ایران به تعهداتش در برجام اذعان داشت، به نقل از گروسی می‌نویسد: «از آن زمان، برنامه هسته‌ای ایران سرعت بیشتری گرفته است.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اواخر فوریه مدعی شد که ایران ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود در سطح نزدیک به درجه تسلیحاتی را طی سه ماه، ۵۰ درصد افزایش داده است و «تبدیل این ماده به سوخت مورد نیاز برای یک کلاهک جنگی فقط چند روز زمان می‌برد.»
 
این در حالی است که به اذعان بلومبرگ، بازرسان آژانس روزانه در ایران فعالیت می‌کنند و می‌گویند که می‌توانند هرگونه انحراف احتمالی در استفاده از اورانیوم را قبل از تبدیل آن به سلاح تشخیص دهند.