شناسهٔ خبر: 71738452 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان بهزیستی | لینک خبر

رئیس سازمان بهزیستی در شورای اداری شهرستان جوین:

از فعالیت تسهیلگران شغلی تا راه اندازی پایگاه هنر روستایی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه تاکنون ۱۱۶۰ خانه هنر در مراکز توان‌بخشی و ۱۳۰ پایگاه هنری روستایی ایجاد شده که یکی از آنها در شهرستان جوین است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خراسان رضوی، دکتر سید جواد حسینی پنج شنبه ۱۶ اسفند، در جلسه شورای اداری شهرستان جوین با بیان اینکه سازمان بهزیستی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون ۳۰۰ هزار مسکن برای مددجویان احداث کرده است.

وی همچنین از ایجاد ۱۵۰ هزار فرصت شغلی طی ۲ تا ۳ سال اخیر برای مددجویان بهزیستی خبر داد و افزود: بهزیستی خدمات فراوانی را به مددجویان ارائه می‌دهد و این خدمات از قبل تولد با ارائه خدمات ژنتیکی نیز آغاز می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه از بدو تولد غربالگری کودکان آغاز می‌شود، تصریح کرد: ۵۷ میلیون کودک کشور از ابتدای انقلاب اسلامی توسط سازمان بهزیستی غربالگری شده‌اند.

وی تصریح : همچنین امسال ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال‌زایی مددجویان داده شد که ۱۰۹ درصد آن محقق شده است، گرچه قرار بود ۶۰ هزار شغل ایجاد کنیم اما تا امروز ۶۵ هزار و ۱۵۱ شغل ایجاد کردیم.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه علیرغم تمامی کارها اما همچنان با کمبودهایی مواجه هستیم، اظهار کرد: گرچه تاکنون ۳۰۰ هزار مسکن برای مددجویان احداث کرده‌ایم اما هنوز ۲۰۰ هزار معلول داریم که فاقد مسکن هستند.

وی با تأکید بر اینکه در کنار نداشته‌ها باید داشته‌هایمان را هم بگوییم، تاکید کرد که باید شهر را مناسب زندگی برای همه افراد کنیم، شهر دوست دار انسان در واقع شهر دوست دار معلول، کتاب، کودک و شهر دوست دار سالمند است.

حسینی با اشاره به اینکه گرچه قانون حمایت از اطفال و نوجوانان بسیار مترقی است، اما همه باید برای اجرای درست آن دست به دست هم دهیم، گفت: نباید در این خصوص ترک فعل کنیم؛ گرچه سالیانه ۳۵ هزار میلیارد تومان فقط مستمری به مددجویان می‌دهیم اما این راه درست و اولویت‌دار نیست.

رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر اینکه اعلام کرده‌ایم حتی یک ریال از این تسهیلات نباید به چیزی غیر از اشتغال پایدار منتهی شود، افزود: در دهه مبارک فجر امسال ۵۰۰ فرد تسهیل‌گر شغلی تربیت و در سراسر کشور استخدام شدند تا اگر هم قرار بود وام خوداشتغالی بدهیم تسهیل‌گران آن‌ها را به سمتی هدایت کنند که منتهی به شغل پایدار شود.

وی با بیان اینکه در کل خراسان رضوی ۴۰ نفر تسهیل‌گر شغلی جذب شدند، بیان کرد: همچنین در ایام دهه فجر صندوق حمایت و ضمانت از اشتغال جامعه هدف بهزیستی ساختارش تصویب شد. ضمن اینکه مقرر شد وام‌ها را بیش از آنکه به افراد بدهیم در قالب شرکت‌های تعاونی یا سهامی به کار بگیریم و مددجویان سهامدار آن شرکت شوند تا برای آنها اشتغال پایدار ایجاد شود.

وی همچنین تعهد داد تمامی پشت نوبتی‌های دهک یک در شهرستان جوین به مستمری‌بگیران سازمان بهزیستی اضافه شوند، همچنین قول تأمین جهیزیه متقاضیان ازدواج را برای شروع زندگی مشترک داد. ضمن اینکه تا پایان امسال ویلچر مورد نیاز متقاضیان تأمین می‌شود.

دکتر حسینی یکی از راه‌های توان‌بخشی افراد دارای معلولیت را توان‌بخشی‌های اخلاقی، دینی، اجتماعی، هنری و ورزشی دانست و در همین خصوص مجوز یک‌ خانه توان‌بخشی نگهداری سالمندان را با برقراری مستمری‌ها به شهرستان داد. همچنین چون بسیاری از بیماران روانی مزمن به شهرهای اطراف فرستاده می‌شوند، دستور صدور مجوز ایجاد یک مرکز برای این بیماران را نیز صادر کرد.

وی با تأکید بر اینکه معتقدیم باید هنر درمانی، تئاتر درمانی، توان‌بخشی از منظر هنر با شدت وارد سازمان بهزیستی شود، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون ۱۱۶۰ خانه هنر در مراکز توان‌بخشی و ۱۳۰ پایگاه هنری روستایی ایجاد شده که یکی در شهرستان جوین است. همچنین تمامی زنان سرپرست روستایی این شهرستان تا پایان امسال تحت پوشش بیمه رایگان تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت.

وی در خصوص ارتقاء نمایندگی بهزیستی جوین به اداره گفت: بعد از انقلاب ادارات در کشور ۴.۸ درصد و جمعیت ۲.۸ درصد رشد کرده است. کشور را پرهزینه اداره می‌کنیم؛ با همین نمایندگی می‌شود کارهای بزرگی را انجام داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان جلسه با تعدادی از افراد دارای معلولیت و مددجویان این شهرستان دیدار کرد.