شناسهٔ خبر: 71736698 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اقدامی مثبت برای کاهش آلودگی زیست محیطی

افتتاح طرح بازیافت گاز فلر در پتروشیمی شازند

همزمان با روز درختکاری، طرح زیست محیطی بازیافت گاز‌های فلر با هدف به حداقل رساندن آلایندگی محیط زیست در پتروشیمی شازند افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ طرح بازیافت گاز فلر واحد CHU از سری طرح‌های مدیریت انرژی و کاهش فلرسوزی در مراسمی و با حضور استاندار مرکزی، مدیرعامل پتروشیمی شازند و جمعی دیگر از مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی به بهره برداری رسید.
در این مراسم استاندار مرکزی با تجلیل از اقدامات پتروشیمی شازند در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی به خصوص در مباحث زیست محیطی، گفت: مردم استان مرکزی به خصوص شهر‌های اراک و شازند از لحاظ آلودگی در ناامنی به سر می‌برند و هر اقدامی در مسیر کاهش این معضل به امنیت روانی و سلامت مردم کمک می‌کند.
زندیه‌وکیلی عنوان کرد: استان مرکزی پایتخت صنعت ایران است و واحد‌های صنعتی باید در جهت مسائل زیست محیطی قدم‌های بلندی بردارند.
مدیرعامل پتروشیمی شازند نیز در این مراسم به اقدامات زیستی محیطی این شرکت اشاره کرد و گفت: در این طرح روزانه ۳۵ تن گاز بازیافتی تولید می‌شود که این میزان بازیافت، معادل مصرف گاز هفت هزار خانوار است که به کاهش ناترازی گاز در کشور کمک قابل توجهی می‌کند.
در این مراسم معاون تولید و رئیس مجتمع پتروشیمی شازند هم گفت: بر اساس طراحی اولیه واحد هیدروژناسیون، برش‌های چهار کربنه (CHU) و ماهیت واکنش در راکتور، سالیانه حدود پنج هزار تن هیدروکربن غیر قابل استفاده از این واحد به فلر ارسال و سوزانده می‌شد.
حسین عسگری افزود: این طرح به منظور بازیافت این جریان گاز ارسالی به فلر اجرا شد تا ضمن پیشگیری از فلرینگ و آلایندگی محیط زیست، این گاز به مصرف سوخت در بویلر‌های تولید بخار رسیده و جایگزین گاز طبیعی دریافتی از شبکه سراسری شود.
او ادامه داد: اجرای این طرح، موجب قطع جریان گاز فلر واحد CHU می‌شود و به جای سوختن در فلر، جایگزین قسمتی از گاز طبیعی شده که باعث کاهش مصرف گاز دریافتی از شبکه کشوری می‌شود. 
بر اساس این گزارش ابَر طرح «زیرو فلرینگ» برای مهار فلر‌های آلوده با افتتاح طرح زیست محیطی «بازیافت گاز فلر واحد CHU» وارد مرحله جدیدی شد؛ به طوری که بیش از ۹۵ درصد فلر‌های مجتمع پتروشیمی شازند خاموش و قدم بلندی در راستای برنامه‌های مسئولیت‌های اجتماعی و محیط زیست برداشته شد.
در ادامه این مراسم به مناسبت فرارسیدن روز درختکاری، استاندار مرکزی و فرماندار شازند به همراه مدیرعامل پتروشیمی شازند تعدادی نهال در مجتمع پتروشیمی شازند غرس کردند.