به گزارش ایرنا، اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان از تخلیه لجن اسیدی در حاشیه جاده کمربندی شاهینشهر - خمینیشهر توسط افراد ناشناس خبر داد و اعلام کرد که اقدامات لازم برای رفع آلودگی ناشی از این پسماند صنعتی انجام شده است.
از طرفی، به گفته رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خمینیشهر، تخلیه لجن اسیدی در این منطقه نه تنها آلودگی زیست محیطی بههمراه داشته بلکه گزارش های رسیده حاکی از وارد شدن آسیب به برخی خودروهاست.
مهدی صادقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به جزییات این حادثه، اظهار کرد: روز دوشنبه این هفته (۱۳ اسفند) گزارشی از مردم درباره تخلیه مایع سیاه رنگ با بوی تند و اسیدی در حاشیه جاده کمربندی خمینیشهر بعد از شهرک صنعتی برق و الکترونیک دریافت کردیم.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان محیط زیست خمینیشهر در کوتاهترین زمان ممکن به منطقه مورد نظر اعزام شدند و وضعیت آن را بررسی کردند، افزود: لجن اسیدی بهدلیل سرازیر بودن منطقه در حال حرکت در شیب حاشیه جاده بود بههمین دلیل اداره محیط زیست خمینیشهر با همکاری سایر نهادهای شهرستان در اسرع وقت برای مسدود کردن جریان این پسماندها اقدام کرد.
صادقی با بیان اینکه عملیات پاکسازی منطقه از لجن اسیدی از دیروز با همکاری اداره های صنعت، معدن و تجارت و راهداری و واحد محیط زیست پالایشگاه اصفهان آغاز شد، خاطرنشان کرد: حجم این پسماند خیلی زیاد نیست اما بهدلیل سرازیر شدن، مسافت زیادی به طول حدود یک کیلومتر را آلوده کرده بود.
وی با اشاره به اینکه عملیات پاکسازی منطقه و انتقال خاک آلوده برای امحا و دفع آن همچنان ادامه دارد، افزود: تاکنون نزدیک به ۵۰ تُن خاک آلوده از این منطقه جابهجا شده است.
رییس حفاظت محیط زیست خمینیشهر تصریح کرد: اگر کارشناسان این اداره به موقع برای مهار آلودگی اقدام نکرده بودند شاید جریان این پسماند اسیدی تا حدود سه کیلومتر و حتی بیشتر پیش می رفت.
به گفته صادقی، نوع پسماند اسیدی تخلیه شده در این مکان نشان می دهد که مربوط به یک کارگاه آبکاری فلزات بوده و تحقیقات لازم توسط نهادهای مربوطه مانند فرمانداری، دادستانی و نیروی انتظامی برای شناسایی عوامل آن در حال انجام است.
وی افزود: چند کارگاه محدود در این زمینه در خمینیشهر فعال است و اداره حفاظت محیط زیست بر روی کار آنها نظارت دارد بنابراین بهنظر نمی آید که این تخلیه مربوط به آنها باشد.
دردسر تخلیه لجن اسیدی برای خودروها
رییس اداره حفاظت محیط زیست خمینی شهر در ادامه گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: اتفاق دیگری که در این میان افتاده این است که دریچه تانکر حامل این لجن اسیدی، پس از تخلیه محموله بهطور کامل بسته نشده و هنگامیکه به سمت مقصد خود در حال حرکت بوده، این پسماند اسیدی بر کف جاده ریخته شده است.
صادقی افزود: در ۲ روز گذشته شاکیانی با اداره راهداری خمینی شهر تماس گرفته و عنوان کرده اند که در گردنه خمینیشهر به سمت ویلاشهر بهدلیل ریخته شدن موادی در کف جاده، رنگ خودروی آنها از بین رفته یا بر اثر لغزندگی تصادف شده است.
وی توضیح داد: در ابتدا تصور می شد که این ماده ممکن است گازوییل باشد اما پس از مطلع شدن کارشناسان اداره محیط زیست شهرستان و بررسی ماده ریخته شده، مشخص شد که همان لجن اسیدی تخلیه شده در حاشیه کمربندی خمینیشهر بوده است.
به گفته وی، طبق اظهارات برخی از مردم این موضوع سبب وارد شدن خسارت میلیونی به خودروی آنها بهدلیل خوردگی رنگ بدنه خودرو شده است.
وی با تاکید بر اینکه تخلیه چنین پسماندهایی سبب آلودگی زیست محیطی و هوا میشود، افزود: گزارش تکمیلی درباره این موضوع به مردم ارائه و با عوامل آن برخورد قاطع خواهد شد.
شهرستان خمینی شهر با حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری غرب اصفهان است.