شناسهٔ خبر: 71714767 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

گزارش|

از تمسخر بایدن تا دفاع از تعرفه‌ها؛ در طولانی ترین سخنرانی کنگره آمریکا چه گذشت؟

دونالد ترامپ در سخنرانی پرحاشیه خود در کنگره، با ادعاهای نادرست و تمجید از سیاست‌های جنجالی‌اش، موجب اعتراض دموکرات‌ها شد؛ اعتراضی که با اخراج یکی از نمایندگان و ترک سالن با تی‌شرت‌های «مقاومت» همراه بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌‎الملل خبرگزاری دانشجو؛ رئیس‌جمهور در سخنرانی‌ای مملو از ادعاهای نادرست، ضمن بزرگ‌نمایی موفقیت‌هایش، به سیاست‌های تجاری‌اش که بازارها را متزلزل کرده و انتقادهایش از اوکراین که باعث واکنش منفی متحدان اروپایی شده، پرداخت.

سخنرانی دونالد ترامپ با ادعای «پیروزی تاریخی» در انتخابات نوامبر گذشته آغاز شد. او در مقابل کامالا هریس با اختلاف ۱.۵ درصدی آرای مردمی پیروز شد. این در حالی بود که جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ با اختلاف ۴.۵ درصدی پیروز شده بود. ترامپ در کالج الکترال ۳۱۲ رأی کسب کرد که اگرچه از ۳۰۶ رأی بایدن در ۲۰۲۰ بیشتر بود، اما همچنان به ۳۳۲ رأی باراک اوباما در ۲۰۱۲ نرسید.

این اظهارات ترامپ موجب عصبانیت «ال گرین»، نماینده دموکرات تگزاس، شد. گرین با فریاد «شما هیچ تفویض‌اختیاری ندارید!» و تکان دادن عصایش به سخنان ترامپ واکنش نشان داد. «مایک جانسون»، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، ابتدا از او خواست نظم را رعایت کند و وقتی گرین به اعتراض ادامه داد، او را از مجلس اخراج کرد.

در ادامه، بسیاری از دموکرات‌ها نیز در اعتراض به سخنان ترامپ با تی‌شرت‌های مشکی با شعار «مقاومت» و در دست داشتن تابلوهایی با عبارات «دروغ» و «مدیکید را نجات دهید»، سالن را ترک کردند.

پافشاری ترامپ بر سیاست‌های جنجالی و تمسخر بایدن

ترامپ درباره «خطر ایدئولوژی تراجنسیتی» هشدار داد. او گفت: «کشور ما دیگر بیدار نخواهد بود».

رئیس‌جمهور سابق آمریکا، جو بایدن را «بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا» نامید و حتی سناتور الیزابت وارن را با لقب توهین‌آمیز «پوکاهانتس» خطاب کرد.

ترامپ همچنین از ایلان ماسک و «وزارت کارآمدی دولت» (Doge) تمجید کرد، با اینکه اقدامات ماسک منجر به اعتراضات گسترده به دلیل اخراج کارکنان دولتی شده بود.

دفاع ترامپ از سیاست‌های تجاری علی‌رغم نگرانی‌های اقتصادی

در حالی که تنها چند ساعت پیش از سخنرانی، کانادا و چین اقدامات تلافی‌جویانه‌ای علیه افزایش تعرفه‌های آمریکا اعلام کرده بودند، ترامپ همچنان از سیاست‌های تجاری‌اش دفاع کرد.

او گفت: «تعرفه‌ها برای ثروتمند کردن و بزرگ کردن دوباره آمریکا هستند. کمی اختلال خواهیم داشت، اما مشکلی نیست.»

این اظهارات در شرایطی بیان شد که جنگ تجاری ترامپ منجر به افت شاخص S&P 500 و هشدار فروشگاه‌های بزرگ آمریکا به مردم درباره افزایش قیمت‌ها به دلیل تعرفه‌ها بر واردات مکزیک شده بود.

تأکید ترامپ بر پایان جنگ اوکراین پس از تنش با زلنسکی

ترامپ پس از مشاجره‌ای شدید با ولودیمیر زلنسکی، بار دیگر خواستار پایان جنگ اوکراین شد.

او گفت که نامه‌ای از زلنسکی دریافت کرده که نشان‌دهنده آمادگی او برای همکاری جهت دستیابی به صلحی پایدار است. همچنین به «سیگنال‌های قوی» از سوی روسیه برای صلح اشاره کرد.

تکرار ادعاهای نادرست درباره اقتصاد و تأمین اجتماعی

ترامپ در بخش دیگری از سخنرانی‌اش، بار دیگر ادعاهایی درباره اقتصاد، تأمین اجتماعی و کمک‌های خارجی مطرح کرد که پیش‌تر توسط رسانه‌ها رد شده بود.

او مدعی شد که از دولت بایدن «فاجعه اقتصادی و کابوس تورمی» به ارث برده است. این در حالی بود که در زمان ترک بایدن از دفتر ریاست‌جمهوری، نرخ تورم کاهش یافته و تولید ناخالص داخلی فراتر از انتظارات عمل کرده بود.

همچنین ترامپ ادعای نادرست ایلان ماسک مبنی بر دریافت مزایای تأمین اجتماعی توسط میلیون‌ها آمریکایی فوت‌شده را تکرار کرد. اما تحقیقات نشان داده که تنها ۱۳ نفر بالای ۱۱۲ سال چنین مزایایی دریافت کرده‌اند که ناشی از نقص در سیستم ثبت مرگ‌ومیر بوده است.