شناسهٔ خبر: 71714458 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

بررسی احیای تالاب صالحیه در نشست مشترک البرز و قزوین

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز از برگزاری نشست تخصصی برای بررسی مطالعات اجرایی و عملیاتی تالاب صالحیه و الله آباد با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، کارشناسان و پژوهشگران ۲ استان البرز و قزوین خبر داد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان _ محمدپور گفت: این نشست با هدف بررسی مطالعات یکپارچه اجرایی و عملیاتی تالاب صالحیه و الله‌آباد و ارائه راهکارهای اجرایی و عملیاتی مشخص و منسجم ، با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی استان‌های البرز ، محیط زیست قزوین ، دفاتر تخصصی سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از کارشناسان و پژوهشگران در سالن کنفرانس اداره کل حفاظت محیط زیست استان البرز برگزار شد.

وی گفت: با توجه به قرارگرفتن این تالاب‌ در محدوده مشترک شهرستان‌های نظرآباد استان البرز و آبیک استان قزوین برگزاری این نشست از برنامه های ویژه محیط زیست بود .

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز اضافه کرد: تالاب صالحیه به دلیل مواجهه با بحران های زیست محیطی همچون بارگذاری‌های وسیع در بالادست حوضه آبریز، اجرای طرح زهکش به طول تقریبی ۴۵ کیلومتر و شکل‌گیری عرصه‌های غبارخیز در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.

محمد پور یاد آورشد: پیشنهادات مطروحه در نشست تخصصی بررسی مطالعات اجرایی و عملیاتی تالاب صالحیه و الله آباد به مشاور پروژه اعلام و بر این اساس مقرر شد مشاور پروژه برنامه‌های عملیاتی پیشنهادی را با استناد به داده‌های دقیق و قابل دفاع، برای رفع چالش‌های منطقه ارائه کند.

وی تاکید کرد: برنامه‌های پیشنهادی، پس از بررسی در شورای برنامه‌ریزی استان البرز، در صورت تصویب، عملیاتی خواهند شد.

تالاب فصلی صالحیه در فصول سرد پرآب و در فصل‌های گرم تاحدود زیادی خشک می‌شود. این تالاب ابتدا آبگیری کوچک بود ولی با توجهاتی که به آن شد در سال ۱۳۹۶ به تالاب تبدیل گشت، اما امروزه به دلایل متعدد از جمله استفاده‌ی بی‌رویه‌ی کشاورزان و چرای دام در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد.

منبع محیط زیست البرز