شناسهٔ خبر: 71713795 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

تحقق ۸۵ درصدی درآمد مولدسازی در بودجه سال ۱۴۰۳

دیوان محاسبات کشور در حالی اعلام کرد که تنها یک درصد از منابع حاصل از فروش اموال و دارایی‌های مازاد دولت تا ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۳ محقق شده است که تنها در یک مورد بزرگ‌ترین مولدسازی در اصفهان در دولت چهاردهم رقم خورد و ۳۵ همت از ۴۱ همت درآمد پیش‌بینی‌شده مولدسازی در بودجه سال جاری محقق شد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان - در گزارش دیوان محاسبات کشور عنوان شده بود که از مبلغ مصوب ۴۱،۲۶۸ میلیارد تومان برای فروش اموال و دارایی‌های مازاد دولت، تنها یک درصد محقق شده است. همچنین، از مبلغ مصوب ۶۰،۰۰۰ میلیارد تومان برای واگذاری شرکت‌های دولتی، تنها ۲۸ درصد تحقق‌یافته است.

این در حالی است که وزارت اقتصاد در راستای اجرای سیاست‌های مولدسازی دارایی‌های دولت و افزایش درآمد‌های عمومی، اقدامات قابل‌توجهی را در سال جاری انجام داده است. بر اساس آخرین گزارش‌ها، این وزارتخانه موفق به کسب درآمدی بالغ بر ۳۵ هزار میلیارد تومان از طریق فروش زمین هزارجریب اصفهان، به‌عنوان بزرگ‌ترین مزایده مولدسازی دارایی‌های دولت، شده است. این موفقیت نشان‌دهنده تحقق‌بخش قابل‌توجهی از درآمد‌های پیش‌بینی شده در بودجه سال جاری است.

در همین حال تعداد اموال مازاد دولت مصوب هیأت عالی مولدسازی به ۲۷۱۴ فقره افزایش‌یافته است که نشان‌دهنده گستردگی برنامه‌های مولدسازی در سطح کشور است و همچنین ارزش قیمت‌گذاری‌های اموال مازاد دولت مصوب هیأت عالی مولدسازی به ۶۳۰ هزار میلیارد ریال رسیده است که بیانگر پتانسیل بالای درآمدزایی این دارایی‌ها است.

فروش زمین هزار جریب اصفهان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های مولدسازی دارایی‌های دولت، با فروشی بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد ریال، سهم قابل‌توجهی در تحقق درآمد‌های پیش‌بینی شده داشته است.

براین‌اساس در راستای مولدسازی اموال مازاد دولت و با عنایت به مصوبه سی و هفتمین جلسه هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت مبنی بر مجوز فروش اراضی واقع در خیابان هزارجریب اصفهان مزایده زمین مذکور در تاریخ ۴ دی‌ماه برگزار شد.

زمین هزارجریب به مساحت ۱۵ هکتار متعلق به شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان به قیمت ۳۵.۴ همت برای تکمیل طرح‌های آب شرب استان اصفهان از تاریخ ۵ آذرماه تا ۴ دی‌ماه در سامانه تدارکات الکترونیک دولت به مزایده عمومی گذاشته شد.

لازم به ذکر است بزرگ‌ترین مشکل استان اصفهان تأمین آب شرب شهروندان است که با اجرای پروژه‌های آبی استان از محل مولدسازی دارایی‌های مذکور تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب شرب ۱۴ شهرستان استان از جمله شهرستان اصفهان رفع خواهد شد.

واگذاری شرکت‌های دولتی

علاوه بر این در راستای سیاست‌های خصوصی‌سازی، قیمت پایه و شرایط واگذاری ۹ بنگاه مشمول واگذاری به ارزش ۹۲،۱۵۲ میلیارد ریال تصویب شده است. همچنین، بخشی از سهام ۳ شرکت به ارزش ۱،۱۹۰ میلیارد ریال واگذار شده است.

در همین حال تعداد ۲۹ شرکت در برنامه آماده‌سازی سازمان قرار گرفتند که از این تعداد، ۵ شرکت موفق به پذیرش مشروط در بورس و فرابورس شده‌اند و ۱۶ شرکت دیگر در حال رفع موانع موجود برای پذیرش در بازار سرمایه هستند.

تعداد ۴۸ بنگاه نیز در مرحله قیمت‌گذاری قرار دارند که نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر وزارت اقتصاد برای تسهیل فرایند واگذاری و افزایش شفافیت در این حوزه است.