شناسهٔ خبر: 71710074 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

محمد الهندی:

حضور نیرو‌های بین‌المللی در غزه را نمی‌پذیریم

درحالی که در اجلاس سران عرب در قاهره راهکار عملی روشنی برای تحقق خواسته‌های ملت فلسطین ارائه نشد، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی تأکید کرد: رژیم اشغالگر به‌دنبال سیطره بر کل منطقه است و ما حضور نیرو‌های خارجی و بین‌المللی در غزه را رد می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در ادامه واکنش‌های گروه‌ها و شخصیت‌های فلسطینی به تصمیمات نشست دیروز سران عرب در قاهره، «محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی درباره پیشنهاد حضور نیرو‌های بین‌المللی در غزه اعلام کرد: ما حق داریم بپرسیم؛ آیا نیرو‌های بین‌المللی علیه اشغالگری صهیونیست‌ها اقدام خواهند کرد یا اینکه نقش آنها خلع‌سلاح مقاومت در غزه خواهد بود؟

محمد الهندی تأکید کرد: ما حضور هرگونه نیروی بین‌المللی در نوار غزه را رد می‌کنیم. رژیم صهیونیستی خواستار تضعیف منطقه و سیطره بر آن به‌اشکال مختلف است و هرگز تشکیل کشور فلسطین را نمی‌خواهد.

وی افزود: آنچه از اجلاس سران عرب به دست آمد، خوب است، اما اگر اسرائیل همه این پیشنهادات را رد کند چه اتفاقی می‌افتد؟

جنبش جهاد اسلامی در بیانیه‌ای مستقل در واکنش به نتایج اجلاس سران عرب هم اعلام کرد که مضمون بیانیه پایانی و مواضع مطرح‌شده در این اجلاس مثبت است، اما پاسخگوی چالش‌هایی که رژیم اشغالگر صهیونیستی و آمریکا به ملت فلسطین و موضع کشور‌های عربی تحمیل کرده‌اند نیست.

این جنبش تصریح کرد: مسائل مهمی همچون جلوگیری از آوارگی اجباری مردم فلسطین، بازسازی نوار غزه، توقف کامل تجاوزات در غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی همچنان بدون راهکار عملی مانده‌اند.

بارزترین بند‌های بیانیه پایانی اجلاس سران عرب در قاهره

روز گذشته در نشست اضطراری سران کشور‌های عربی طرح بازسازی نوار غزه مورد بررسی قرار گرفت و مصر طرحی را به این منظور به تصویب رسانده آن را یک طرح جامع عربی دانست.

در بیانیه پایانی اجلاس اضطراری سران کشور‌های عربی بر ضرورت تلاش به‌روی انواع حمایت‌های مالی، مادی و سیاسی جهت اجرای طرحی که مصر برای بازسازی غزه ارائه کرده است، تأکید و از جامعه بین‌المللی و نهاد‌های مالی بین‌المللی و منطقه‌ای خواسته شد همزمان با چشم‌اندازی برای راهکار دائمی و عادلانه جهت تحقق خواسته‌های ملت مشروع فلسطین در برپایی کشور مستقل و زندگی در سلامت و امنیت، به‌سرعت حمایت مالی از طرح مصر برای بازسازی غزه را به‌عمل آورند.

اجلاس اضطراری کشور‌های عربی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست نیرو‌های حافظ صلح بین‌المللی را برای کمک به تأمین امنیت در کرانه باختری و نوار غزه مستقر کند؛ مشروط بر اینکه این امر در چارچوب تقویت چشم‌انداز سیاسی تشکیل کشور فلسطین باشد.

در این بیانیه هشدار داده شده است که هرگونه تلاش برای آوارگی مردم فلسطین یا الحاق اراضی آنها منطقه را وارد مرحله جدیدی از درگیری‌ها می‌کند و فرصت‌های صلح و ثبات را تضعیف می‌کند و دامنه تنش‌ها و درگیری‌ها را به دیگر کشور‌های منطقه هم می‌کشاند، چنین تحرکاتی همچنین تهدیدی آشکار برای صلح در خاورمیانه است و همه چشم‌انداز‌ها برای زندگی مسالمت‌آمیز میان ملت‌های منطقه را از بین می‌برد.

در بیانیه مذکور آمده است که تکمیل اجرای توافق آتش‌بس در مرحله دوم و سوم ضروری است و باید همه طرف‌ها به تعهدات خود پایبند باشند، به‌ویژه طرف اسرائیلی؛ به‌نحوی که منجر به توقف دائمی تجاوزات علیه غزه، عقب‌نشینی کامل اسرائیل از نوار غزه از جمله محور فیلادلفیا، تضمین امنیت برای ساکنان غزه و رساندن کمک‌های انسانی و پزشکی و سرپناه به این مردم بدون هیچ مانعی شود.

حاضران در این اجلاس از برگزاری کنفرانس بین‌المللی در قاهره در سریع‌ترین زمان ممکن برای آغاز روند بازسازی غزه استقبال کرده از جامعه بین‌المللی خواستند در این روند مشارکت کند و بازسازی نوار غزه بعد از ویرانی‌های عظیمی که رژیم صهیونیستی در آن به‌جای گذاشته است، سریع‌تر آغاز گردد.

در بیانیه پایانی اجلاس سران عرب آمده است که کشور‌های عربی با هرگونه جابه‌جایی مردم فلسطین از سرزمین خود یا در داخل آن تحت هر عنوان، شرایط، توجیه یا ادعایی مخالف هستند و این اقدام را نقض جدی قوانین بین‌المللی، جنایت علیه بشریت و پاک‌سازی نژادی می‌دانند. کشور‌های عربی همچنین سیاست زمین سوخته و گرسنگی دادن به مردم غزه با هدف مجبور کردن ملت فلسطین به کوچ از سرزمین خود را به‌شدت رد می‌کنند.

سران کشور‌های عربی در اجلاس دیروز به بحث تجاوزات اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی در سوریه و لبنان هم اشاره و تأکید کردند که باید فشار بین‌المللی جدی برای خروج اسرائیل از همه اراضی اشغالی عربی از جمله سوریه و لبنان از طریق هماهنگی لازم میان شورا‌های سفرای عرب و نمایندگی‌های اتحادیه عرب در پایتخت‌های مختلف، اعمال شود.

در این بیانیه تأکید شده است: باید توافق آتش‌بس در لبنان هم با همه بند‌های آن اجرا گردد و طرف‌ها به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت پایبند باشند. کشور‌های عربی نقض مکرر توافق آتش‌بس توسط اسرائیل را محکوم می‌کنند و از این رژیم می‌خواهند که به‌طورکامل از خاک لبنان عقب‌نشینی کند و شهروندان لبنانی را که در خلال جنگ اخیر ربوده بود، به این کشور برگرداند.