شناسهٔ خبر: 71709221 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه داران در ماه مبارک رمضان

مدیر شبکه بهداشت و درمان بهمئی بر اهمیت تغذیه مناسب در این ماه تأکید و توصیه کرد: وعده سحری شامل همه گروه‌های غذایی به ویژه گروه گوشت، سبزیجات و لبنیات باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، دکتر دانیال ظفری زاده گفت: وعده سحری باید به‌طور کامل تهیه و صرف شود و شامل تمامی گروه‌های غذایی مورد نیاز بدن باشد تا انرژی کافی برای ساعات طولانی روزه داری تأمین شود.
وی افزود: وعده سحری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا باید نیاز بدن را برای مدت ساعات زیادی در طول روز تأمین کند لذا روزه گرفتن بدون صرف سحری اشتباه بزرگی است و این رویکرد منجر به اختلال در آب و الکترولیت‌های بدن، کاهش سطوح ویتامین‌های بدن و ضعف و کمبود انرژی در طول روز می‌ شود؛ بنابراین، مصرف یک سحری کامل برای حفظ سلامت و تأمین انرژی بدن ضروری است.
دکتر ظفری زاده توصیه کرد: در وعده سحری از غذا‌های کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود. مدیر شبکه بهداشت و درمان بهمئی اضافه کرد: مصرف انواع سبزیجات (منبع فیبر (القای سیری)، آب (رفع تشنگی) وبسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن)، پرهیز از مواد غذایی شیرین در وعده سحر (به دلیل جذب سریع و تحریک ترشح انسولین که منجر به افت شدید قند خون و درنهایت گرسنگی بیشتر)، در کنارمنابع پروتئین بویژه گوشت در این وعده توصیه می‌ شود.
اگر مصرف گوشت بصورت پرچرب، فرآوری شده با مقدار بالایی از نمک و ادویه باشد موجب تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شود.
دکتر ظفری زاده جهت وعده افطار توصیه کرد: مصرف یک لیوان شیر یا اب ولرم بهترین انتخاب است در صورت عادت به مصرف افطار قبل از وعده شام، استفاده از غذا‌های سبک مثل: شیر برنج، نان و پنیر و سبزی، مصرف انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات، حلیم بدون روغن توصیه می‌شود، مصرف انواع شیرینی بویژه زولبیا و بامیه، چون دارای مقادیر زیادی قند و چربی هستند توصیه نمی‌شود (مصرف مواد قندی و شیرین باعث دفع آب بدن، افزایش وزن و تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود).
مدیر شبکه بهداشت و درمان بهمئی گفت: یکی از وعده‌های غذایی مهم در ماه مبارک رمضان وعده شام می‌باشد که بهتر است بصورت کم چرب و کم نمک و حدود یک ساعت پس از یک افطار سبک مصرف شود؛ در این وعده می‌توان از گروه گوشت، نان و غلات همراه با سبزیجات و لبنیات استفاده کرد.
وی تاکید کرد: با توجه به محدودیت زمانی دریافت غذا در ماه رمضان، مصرف یک میان وعده در فاصله شام تا سحری جهت حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می‌ شود. 
دکتر ظفری زاده افزود: انتخاب میوه به همراه سبزیجات (هویج با خیار سبز)، مغزیجات یا لبنیات نسبت به شربت ها، انواع نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌های صنعتی می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی تری باشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان بهمئی گفت: نوشیدن آب کافی بین وعده‌ها برای حفظ سلامت و جلوگیری از کم‌آبی بدن بسیار ضروری است.