شناسهٔ خبر: 71706808 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد: در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد:

«دلارام»، برنامه‌ای سحرگاهی با محوریت سبک زندگی قرآنی

محسن جمالی، تهیه‌کننده برنامه «دلارام»، از ویژگی‌های برنامه سحرگاهی شبکه قرآن و معارف سیما گفت.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی - جمالی درباره ساختار برنامه «دلارام» اظهار داشت: «این برنامه سحرگاهی شبکه قرآن، شامل آیتم‌های متنوعی است که از ابتدا با پلاتو و زیارت نیابتی از طرف مردم آغاز می‌شود. در بخش ابتدایی، هر روز به نیابت از مردم یک استان یا شهر، زیارتی به حضرت معصومه (س) تقدیم می‌شود.»  

وی افزود: «بخش گفت‌وگوی برنامه با حضور دکتر رفیعی برگزار می‌شود که به بررسی ۳۰ آیه منتخب قرآنی و کاربردهای آن در زندگی روزمره می‌پردازد. در این بخش، هر روز یک آیه قرائت شده و سپس دکتر رفیعی به تبیین مفاهیم آن می‌پردازد.»

  آیتم‌های ویژه برای انس بیشتر با قرآن و اهل‌بیت (ع) 

جمالی با اشاره به سایر بخش‌های این برنامه گفت: «یکی از آیتم‌های ویژه، دعای سحر است که به‌صورت زنده از حرم حضرت معصومه (س) پخش می‌شود. همچنین بخش دوم گفت‌وگو با دکتر رفیعی، به بررسی نکات سبک زندگی قرآنی اختصاص دارد.»  

وی درباره دیگر بخش‌های برنامه بیان کرد: «یکی از آیتم‌های خاص این برنامه، نقاشی چهره ۳۰ شهید روستایی است که در طول ماه رمضان به تصویر کشیده می‌شود. این بخش توسط یک نوجوان هنرمند اجرا شده و هدف آن، زنده نگه داشتن یاد شهدایی است که شاید تصاویر زیادی از آنان در دسترس نباشد.» 

تفاوت‌های «دلارام» با برنامه‌های سحرگاهی سال‌های گذشته  

جمالی درباره تفاوت‌های این برنامه با دیگر برنامه‌های مشابه شبکه قرآن توضیح داد: «یکی از تفاوت‌های اصلی «دلارام» این است که بخش عمده‌ای از برنامه در حرم حضرت معصومه (س) ضبط می‌شود. ما سه لوکیشن متفاوت در شبستان حضرت زهرا (س) برای بخش‌های مختلف برنامه در نظر گرفته‌ایم. همچنین تلاش کرده‌ایم فضای برنامه را کاملاً متناسب با حال و هوای سحرگاهی و ارتباط معنوی میان بنده و خدا طراحی کنیم.»  

تأکید بر هویت قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما

وی درباره نقش شبکه قرآن در تولید این برنامه اظهار داشت: «مدیریت شبکه قرآن تأکید دارد که برنامه‌های تولیدی این شبکه، هویت قرآنی خود را حفظ کنند. بر همین اساس، تمامی آیتم‌های «دلارام» بر اساس یک سیر محتوایی مشخص و با محوریت آیات قرآن طراحی شده‌اند. از گفت‌وگوهای دکتر رفیعی تا پادکست‌ها و آیتم‌های مناجات، همگی به شکلی هماهنگ با این رویکرد پیش می‌روند.»  

ویژه‌برنامه‌های اعیاد و شب‌های قدر

تهیه‌کننده «دلارام» درباره برنامه‌های ویژه این تیم در مناسبت‌های خاص ماه رمضان گفت: «ما برنامه ویژه‌ای برای سال تحویل نداریم، زیرا پخش ویژه‌برنامه تحویل سال شبکه قرآن از مشهد مقدس خواهد بود. اما برای میلاد امام حسن مجتبی (ع)، برنامه‌ای ویژه و پرشور تدارک دیده‌ایم که در چند قسمت پخش خواهد شد.» 

وی در پایان تأکید کرد: «در شب‌های قدر، برنامه طبق روال معمول ادامه خواهد داشت، اما با تغییراتی متناسب با فضای این شب‌های معنوی.»