شناسهٔ خبر: 71703971 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

لرستان به قطب ماهیان خاویاری تبدیل می‌شود

مدیرکل شیلات لرستان گفت: با راه‌اندازی ۵ مجتمع جدید پرورش ماهیان خاویاری و مرکز استحصال خاویار در پل‌دختر، لرستان به یکی از قطب‌های اصلی تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری در کشور تبدیل خواهد شد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان - کیارش بیرانوند امروز عصر در بازدید از مجتمع پرورش ماهی در شهرستان پل‌دختر با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر لرستان در حوزه آبزی‌پروری، اظهار داشت: لرستان باتوجه‌به شرایط جوی مطلوب، هم در زمینه پرورش ماهیان سردابی و هم گرمابی، از جایگاه ویژه‌ای در کشور برخوردار است. در حال حاضر، این استان رتبه نخست تولید ماهیان سردابی و بچه‌ماهی را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سازمان شیلات ایران برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای را در حوزه پرورش آبزیان، به‌ویژه ماهیان خاویاری، آغاز کرده است. 

مدیرکل شیلات لرستان گفت: لرستان نیز به‌عنوان یکی از قطب‌های مهم پرورش ماهیان خاویاری شناخته می‌شود. در حال حاضر، تولید بیش از ۲۵۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و یک تن خاویار در سال جاری در این استان انجام شده است.

بیرانوند با اشاره به سابقه فعالیت‌های انجام‌شده در این حوزه، گفت: در سال‌های گذشته، باتوجه‌به ظرفیت‌های موجود در استان، گونه‌های ماهیان خاویاری از شمال کشور به لرستان منتقل شدند و در چندین نقطه آزمایشی پرورش داده شدند. 

وی افزود: نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که لرستان پتانسیل بسیار خوبی برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری دارد. در حال حاضر، ۶ مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در استان فعالیت می‌کنند.

مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به توسعه زیرساخت‌های مرتبط با این صنعت اشاره کرد و گفت: باتوجه‌به ظرفیت‌های موجود در جنوب استان و رکورد‌های ثبت‌شده در مزارع این منطقه، پنج مجتمع جدید پرورش ماهیان خاویاری در حال مطالعه و اجرا هستند.

بیرانوند افزود: پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به حدود ۴۰ درصد رسیده است و ظرفیت تولیدی این مجتمع‌ها به ۵ هزار تن گوشت و ۲۰ تن خاویار خواهد رسید. 

به گفته وی این افزایش ظرفیت می‌تواند تحول اقتصادی قابل‌توجهی برای استان به همراه داشته باشد. پیش‌بینی می‌شود این مجتمع‌ها تا پایان چهار سال آینده به بهره‌برداری کامل برسند.

مدیرکل شیلات لرستان در ادامه به توسعه صنایع پیشین و پسین مرتبط با آبزی‌پروری اشاره کرد و گفت: باتوجه‌به حجم تولیدی که در استان داریم، صنایع مرتبط با آبزی‌پروری، به‌ویژه ماهیان خاویاری، در حال راه‌اندازی هستند. 

بیرانوند افزود: از جمله این اقدامات، ایجاد مراکز تولید بچه‌ماهی و پایلوت‌های پرورش برای استان‌های همجوار است. همچنین، به‌زودی یک مرکز استحصال خاویار در شهرستان پلدختر با مالکیت دکتر چراغی راه‌اندازی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پیش‌ازاین، ماهیان خاویاری برای استحصال به شمال کشور منتقل می‌شدند، اما با راه‌اندازی این مرکز در پلدختر، استان لرستان به‌عنوان پایلوت استحصال خاویار در غرب کشور شناخته خواهد شد و نقش نمایندگی در این حوزه را ایفا خواهد کرد.

منبع:فارس