به گزارش خبرنگار ایرنا، مریم بیدخام روز سه شنبه در نشست هماهنگی برگزاری جشنواره شیرینی سنتی و باقلوا در عمارت تاریخی رئوفی قزوین اظهار کرد: یکی از سنتهای دیرین بانوان قزوین در آستانه سال نو پخت شیرینی های سنتی و باقلوا است که کیفیت و تنوع این شیرینیهای میتواند امکان تبدیل آن به جاذبههای گردشگری استان را فراهم آورد.
وی اضافه کرد: در گذشته نه چندان دور با نزدیک شدن به ایام نوروز در خانهها بساط پخت شیرینی راه می افتاد و عطر خوش شیرینی در هر کوچه و محله ای می پیچید، اما اکنون با توجه به کمرنگ شدن این آیین در بین نسل جوان، ضروری است که این سنت نیز حفظ شود.
بیدخام با بیان اینکه حفظ سنت شیرینی سنتی قزوین به حمایت از بانوان هنرمند مینودری کمک میکند، اظهار کرد: با حمایت از بانوان فعال در این عرصه زمینه برندسازی و معرفی شیرینیهای سنتی قزوین مهیا میشود.
این مسوول تاکید کرد: به طور حتم برگزاری جشنواره شیرینی سنتی موجب رونق کسب و کار و برندسازی برای این محصول شاخص استان قزوین خواهد شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین ادامه داد: شیرینیهایی قزوین با طعم و کیفیت عالی و ماندگاری بالا محصول با کیفیت باغهای پسته و بادام باغستانهای قزوین است که شیوه تولید و ماندگاری طولانی مدت آن در کشور شهرت دارد.
بیدخام یادآور شد: جشنواره شیرینی و باقلوای قزوین همراه با برگزاری کارگاه آموزشی پخت شیرینی و باقلوا در دو نوبت صبح و عصر با حضور مدرسان شاخص ملی در روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۶ و ۱۷ اسفند ماه در عمارت تاریخی رئوفی جنب مسجد جامع قزوین برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: این جشنواره فرصتی است تا این هویت سنتی و دیرینه به شکلی شایسته به جامعه معرفی شده و برای آیندگان حفظ شود.