شناسهٔ خبر: 71701557 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

جزئیات احکام ۴۲ نفر از متهمان پرونده چای دبش اعلام شد

حکم متهمان پرونده چای دبش از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران در نظام اقتصادی کشور پس از برگزاری ۲۴ جلسه رسیدگی دادگاه صادر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پرونده چای دبش ۶۱ متهم داشته است که در حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، برای ۴۲ نفر حکم صادر شده و پرونده مابقی متهمان به دلیل نقص در تحقیقات مفتوح به رسیدگی است.

اتهامات و نوع محکومیت متهمان به شرح زیر است:

متهم ردیف اول: اکبر رحیمی درآباد

الف: به اتهام قاچاق سازمان یافته از نوع کالای مجاز مشروط به تحمل هفتاد و پنج ماه حبس تعزیری ب: به اتهام قاچاق سازمان یافته از نوع کالای ممنوعه به تحمل هفتاد و پنج ماه حبس تعزیری ج: از باب مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی یا همان قاچاق ارز به میزان ۲.۲۶۹.۱۶۰.۵۳۴ یورو، به تحمل بیست و پنج سال حبس تعزیری د: به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی به تحمل بیست و پنج سال حبس تعزیری و به اتهام پرداخت رشوه به تحمل چهل و پنج ماه حبس تعزیری محکوم شده است. متهم مجموعاً به شصت و شش سال حبس تعزیری محکوم شده است که به موجب مقررات فقط محکومیت اشد، (۲۵ سال) قابلیت اجرا دارد.

ثانیاً: محکوم‌علیه اکبر رحیمی در آباد بابت عدم رفع تعهدات ارزی، به استرداد عین ارز به میزان دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون و چهارصد و چهار رسید صد و شصت و سه هزار و پانصد و سی و چهار یورو (۵۳۴/۱۶۰/۲۶۹/ ۲ یورو) محکوم شده است.

ثالثاً: محکوم‌علیه اکبر رحیمی درآباد الف: بابت اتهام عدم رفع تعهدات ارزی به جزای نقدی به مبلغ ۱.۵۸۴.۶۶۹.۳۸۱.۲۸۱.۳۸۵ ریال ب: بابت اتهام قاچاق سازمان یافته به هشتاد هزار میلیارد ریال جزای نقدی ج: بابت فروش غیرمجاز ارز به بیش از صد و چهل و هفت هزار میلیارد ریال د: بابت تحصیل مال از طریق نامشروع به ششصد و سی و سه هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده است. علیه اکبر رحیمی مجموعاً به بیش از ۲۴۴ هزار میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شده است که به موجب مقررات قانون مجازات اسلامی فقط محکومیت اشد قابلیت اجرا دارد.

رابعاً: به موجب حکم صادره در خصوص سید جواد ساداتی نژاد و سید رضا فاطمی امین وزرای وقت جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور عمده و کلان موضوع تبصره دو ماده دو قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور حکم محکومیت هر کدام به پنج سال حبس تعزیری صادر شده ولی دادگاه در اجرای مواد سی و شش و سی و هفت از قانون مجازات اسلامی و ماده شش از قانون کاهش حبس تعزیری محکومیت سیدجواد ساداتی‌نژاد را به دو سال و محکومیت سید رضا فاطمی امین را به یک سال تخفیف و کاهش داده است.

خامساً: محکوم‌علیه ردیف اول بنام اکبر رحیمی در آباد در قالب هزاران فقره حواله ارزی مبلغ بیش از سه میلیارد و سیصد میلیون یورو ارز بابت واردات چای، ماشین‌آلات و تجهیزات مرتبط با فرآوری چای از بانک‌های شاکی دریافت کرده بود که حسب محتویات پرونده متهم بابت حدود پانصد و هشتاد میلیون یورو از این حواله‌های ارزی کالا وارد کشور و نسبت به حواله‌های دیگر هیچ کالایی وارد کشور نشده بود که به موجب کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه سی و دو تهران بابت دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون یورو از حواله‌های ارزی رفع تعهد نشده کیفرخواست صادر شد. با توجه به اینکه اکبر رحیمی تمام حواله‌های ارزی را به نام شرکت‌های گروه چای دبش دریافت کرده بود در کیفرخواست صادره این رقم یک نوبت برای خود محکوم‌علیه و در نوبت دیگر به میزان سهم دریافتی هر کدام از شرکت‌ها محاسبه و برای آنها کیفرخواست صادر شده بود، دادگاه در حکم صادره ضمن صدور حکم به محکومیت همه محکوم‌علیهم تصریح و تأکید نمود که استرداد عین ارز به موجب قانون یک نوبت باید انجام شود، اگر استرداد عین ارز از جانب متهم ردیف اول یا هر کدام از متهمان انجام شود دادسرای مجری حکم بابت استرداد عین ارز به میزان مسترد شده در خصوص سایر محکوم‌علیهم مواجه با تکلیفی نمی‌باشد.

سادساً: با توجه به اینکه محکوم‌علیه اکبر رحیمی درآباد به نام شرکت‌های گروه چای دبش بیش از سیصد و شانزده هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی غیرمجاز دریافت کرده بود در کیفرخواست صادره این رقم یک نوبت برای خود محکوم علیه و نوبت دیگر برای شرکت‌های گروه چای دبش ذکر و برای اینها کیفرخواست صادر شده بود، دادگاه ضمن صدور حکم محکومیت برای هر کدام از محکوم علیهم اعلام نمود که چنانچه رد مال در حق بانک‌های شاکی از جانب محکوم علیه ردیف اول یا هر کدام از آنها انجام شود نسبت به میزان مسترد و رد شده از جانب سایر محکوم‌علیهم ضرورت اجرا ندارد.

سابعاً: درخصوص ۴۲ محکوم علیه موضوع دادنامه صادره از دادگاه به شرح فوق الف: تعداد ۳ محکوم علیه از تمام اتهامات انتسابی تبرئه شدند. ب: ۲ متهم از یک اتهام انتسابی تبرئه شده و پرونده اتهامی دیگر آنها مفتوح به رسیدگی می‌باشد. ج: درخصوص یک متهم بدلیل فوت نامبرده قرار موقوفی تعقیب صادر شده است. د: درخصوص یک متهم بدلیل اینکه اتهام انتسابی در صلاحیت دادگاه نبوده است، قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه کیفری ۲ صادر شده است.

محکومیت اکبر رحیمی درآباد به اتهام قاچاق سازمان یافته کالا

نامبرده که به ۶ عنوان اتهامی مختلف متهم شده است، در نخستین عنوان اتهامی خود به قاچاق سازمان یافته از نوع کالای مجاز مشروط متهم گردید. این اتهام مربوط به ۹۶ فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک از نوع چای سیاه بود که به دلیل ارائه مجوز ثبت سفارش خلاف واقع و همچنین مجوز ثبت سفارش تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب انجام شده است. ارزش کل کالای قاچاق شده برابر با ۱۹,۹۳۱,۱۴۵,۷۲۳,۸۲۷ ریال (معادل نوزده هزار و نهصد و سی و یک میلیارد و یکصد و چهل و پنج میلیون و هفتصد و بیست و سه هزار و هشتصد و بیست و هفت ریال) اعلام شد.

حکم دادگاه به شرح زیر است:

۷۵ ماه حبس تعزیری برای متهم. ضبط کالای قاچاق به نفع مراجع قانونی.

جزای نقدی به میزان ۵۹,۷۹۳,۴۳۷,۱۷۱,۴۸۱ ریال

در دومین عنوان اتهامی، متهم به قاچاق سازمان یافته از نوع کالای ممنوعه به ارزش ۲,۰۵۰,۱۸۶,۹۴۱,۱۲۵ ریال (معادل دو هزار و پنجاه میلیارد ریال) متهم شد. این کالاها به دلیل عدم قابلیت مصرف انسانی از سوی گمرک، ممنوع شناخته شده بودند.

دادگاه برای این اتهام حکم ۷۵ ماه حبس تعزیری، ضبط کالای قاچاق و جزای نقدی به میزان ۲۰,۵۰۱,۸۶۹,۴۱۱,۲۵۰ ریال صادر کرد.

در سومین عنوان اتهامی، متهم به مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز به میزان ۲,۲۶۹,۱۶۰,۵۳۴ یورو (معادل دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون یورو) با متهم دیگر، آقای امیرحسین عیدی، متهم شد. در این خصوص، دادگاه ۲۵ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و استرداد عین ارز به مبلغ مذکور را صادر کرد. علاوه بر این، متهم به پرداخت جزای نقدی به میزان ۱,۵۸۴,۶۶۹,۳۸۱,۳۵۸,۳۸۱ ریال محکوم شد.

در چهارمین عنوان اتهامی، نامبرده به اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی بانک مرکزی متهم شد.

این اتهام شامل فروش ارزهایی به مقادیر گسترده از جمله ۲۴۱,۴۹۰,۸۶۹ درهم امارات، ۲۵۷,۹۵۱,۶۵۲ دلار آمریکا، ۷۴۰,۱۳۸ دلار کانادا، ۸,۸۳۷,۷۴۱,۶۸۰ دینار عراق، ۱,۹۱۸,۰۰۰ ریال قطر، ۴۱۴,۲۰۴,۳۱۷ لیر ترکیه، ۶۱۷,۷۵۳ یوآن چین و ۱۹,۱۲۹,۳۴۱ یورو بود که مجموعاً به ارزشی برابر با ۱۴۷,۳۳۶,۶۶۰,۸۳۸,۹۳۰ ریال (معادل صد و چهل و هفت هزار و سیصد و سی و شش میلیارد و ششصد و شصت میلیون و هشتصد و سی و هشت هزار و نهصد و سی ریال) می‌رسید.

حکم دادگاه به شرح زیر است:

۲۵ سال حبس تعزیری برای متهم.

جزای نقدی به میزان ۱۴۷,۳۳۶,۶۶۰,۸۳۸,۹۳۰ ریال ۷۴ ضربه شلاق به عنوان مجازات تکمیلی.

در پنجمین عنوان اتهامی، نامبرده به تحصیل مال از طریق نامشروع به نحو سازمان یافته متهم شد. این اتهام به دلیل سرکردگی گروهی است که با استفاده از نام شرکت‌های ذینفع واحد و آلوده نمودن مدیران و کارمندان شبکه بانکی از طریق پرداخت رشوه به مبالغ مختلف، اقدام به تهیه صورت‌های مالی صوری و غیر واقعی کرده‌اند.

همچنین متهم از نام شرکت‌های ذی‌نفع واحد به نفع خود سوءاستفاده کرده است و در مجموع، ارزش مال تحصیل شده به ۳۱۶,۵۶۳,۸۷۵,۴۰۳,۹۸۵ ریال اعلام شد. حکم دادگاه به شرح زیر است:

جزای نقدی به میزان ۶۳۳,۱۲۷,۷۵۰,۸۰۷,۹۷۰ ریال

رد مال در حق بانک‌های شاکی.

در ششمین عنوان اتهامی نیز، متهم به پرداخت رشوه متهم شد و دادگاه برای این اتهام حکم داد: تحمل ۴۵ ماه حبس تعزیری. ضبط مال الرشاء (مال پرداختی به عنوان رشوه)

سومین عنوان اتهامی: قاچاق سازمان یافته کالا توسط متهمین اکبر رحیمی، فرشاد غفاری و شهرام عباسی به نام شرکت مذکور بابت ۵۹ فقره کوتاژ از ۹۶ فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک، که وزن محموله‌های توقیفی که ۶ فقره آن در انبار گمرک بندرعباس و ۵۳ فقره آن درانبار گمرک پیام است و جمعاً به وزن ۱۳،۱۲۴،۹۵۲.۵ کیلوگرم که تعداد ۱۳ فقره آن دارای کوتاژ با رویه ترانزیت و به وزن ۳،۱۱۹،۹۰۰ کیلوگرم بوده و تعداد ۴۶ فقره آن با رویه واردات قطعی به وزن ۱۰،۰۰۵،۰۵۲.۵ کیلوگرم اقدام به اخذ مجوز ثبت سفارش به نحو تبانی و تقلب کرده و سپس اقدام به واردات کالای مغایر با مجوز ثبت سفارش و بدون رعایت تشریفات قانونی نموده و با ارائه مجوز خلاف واقع و تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب نسبت به اظهار کالا در سامانه گمرک اقدام کرده است.

رأی دادگاه: ۱- جزای نقدی معادل ۳ برابر قاچاق به وزن ۹۵۲.۵/ ۱۲۴/ ۱۳ کیلوگرم ۲- ضبط کالای قاچاق

شرکت آسان توان تولید

این شرکت دارای سه عنوان اتهامی است، نخستین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک پارسیان شعبه مرکزی، بانک شهر شعبه سپهبد قرنی، بانک صادرات ایران شعبه چهارراه طالقانی، بانک صادرات ایران شعبه نظر آباد، بانک صنعت و معدن شعبه کرج و بانک ملی ایران شعبه کرج، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان ۴۸۱.۸۱۹.۳۶۳ یورو.

رأی دادگاه: ۱- استرداد عین ارز به میزان ۳۶۳/ ۸۱۹/ ۴۸۱ یورو ۲- جزای نقدی ۳۸۲/ ۲۸۶/ ۱۴۶/ ۳۹۸/ ۱۳۶ ریال

دومین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۱۳,۹۸۱,۰۳۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال (سیزده هزار و نهصد و هشتاد و یک میلیارد و سی و هشت میلیون ریال) که متهمان ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است؛ رأی دادگاه: ۱- جزای نقدی به میزان ۰۰۰/ ۰۰۰/ ۰۷۶/ ۹۶۲/ ۲۷ ریال ۲- ردمال در حق بانک‌های

شاکی سومین عنوان اتهامی: قاچاق سازمان یافته کالا توسط متهم رحیمی، فرشاد غفاری، و شهرام عباسی بنام شرکت مذکور جمعاً به وزن ۳۷۷۸۴۹۶ کیلوگرم

رأی دادگاه: ۱- جزای معادل ۳ برابر به میزان ۴۹۶/ ۷۷۸/ ۳ کیلوگرم ۲- ضبط کالای قاچاق

محکومیت شرکت آروین تجارت سارا و دارا

شرکت آروین تجارت سارا و دارا به مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور متهم شد. این اتهام به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام این شرکت در بانک ملی ایران شعبه آناهیتا و بانک ملت شعبه چهارراه گلزار کرج به میزان ۲,۶۶۷,۹۲۳.۹۳ یورو صادر شد. حکم دادگاه به شرح زیر است:

استرداد عین ارز به میزان ۲۶,۶۷۹,۲۴۰ یورو.

جزای نقدی به میزان ۵۹۶,۶۸۵,۸۷۳,۷۱۷ ریال (معادل پانصد و نود و شش میلیارد و ششصد و هشتاد و پنج میلیون و هفتصد و هفده هزار ریال).

محکومیت شرکت فرآورده‌های نیکو فراز به اتهامات اقتصادی و قاچاق کالاشرکت فراورده‌های نیکو فراز به سه عنوان اتهامی مختلف متهم شد که عبارتند از مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی، تحصیل مال از طریق نامشروع، و قاچاق سازمان یافته کالا.

نخستین عنوان اتهامی این شرکت مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی بوده است. این اتهام مربوط به عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول به نام شرکت مذکور در بانک‌های مختلف همچون بانک پارسیان شعبه مرکزی، بانک شهر شعبه سپهبد قرنی، بانک صادرات ایران شعبه چهارراه طالقانی، بانک صادرات ایران شعبه نظرآباد، و بانک ملی ایران شعبه آناهیتا به میزان ۳۹۶,۹۶۹,۷۰۷ یورو است. حکم دادگاه به شرح زیر است:

استرداد عین ارز به میزان ۳۹۶,۹۶۹,۷۰۷ یورو.

جزای نقدی به میزان ۱۳۴,۷۶۵,۳۲۰,۱۸۵ ریال

دومین عنوان اتهامی شرکت تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ ۴۹,۵۶۱,۸۹۱,۲۹۷,۶۴۷ ریال بود. این مبلغ به دلیل دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری توسط متهمان ردیف اول تا سوم از شرکت مذکور به دست آمده است. حکم دادگاه به شرح زیر است:

جزای نقدی به میزان ۹۹,۱۲۳,۷۸۲,۵۹۵,۲۹۴ ریال رد مال در حق بانک‌های شاکی.

محکومیت فرشاد غفاری به اتهام قاچاق سازمان یافته کالا

فرشاد غفاری به عنوان سرکرده گروه قاچاق کالا به همراه سایر متهمان در ۹۶ فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک به اتهام قاچاق سازمان یافته چای سیاه متهم شد. این اتهام مربوط به اظهار کالا از طریق ارائه مجوز ثبت سفارش خلاف واقع و همچنین مجوز ثبت سفارش تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب است.

ارزش کل کالای قاچاق شده در این پرونده به ۱۹,۹۳۱,۱۴۵,۷۲۳,۸۲۷ ریال (معادل نوزده هزار و نهصد و سی و یک میلیارد و یکصد و چهل و پنج میلیون و هفتصد و بیست و سه هزار و هشتصد و بیست و هفت ریال) اعلام شد.

در ادامه، ۱۳ فقره از ۹۶ فقره اظهار شده به گمرک که به دلیل عدم قابلیت مصرف انسانی از سوی گمرک شناخته شده بود، به ارزش ۲,۰۵۰,۱۸۶,۹۴۱,۱۲۵ ریال (معادل دو هزار و پنجاه میلیارد و یکصد و هشتاد و شش میلیون و نهصد و چهل و یک هزار و یکصد و بیست و پنج ریال) در این پرونده گنجانده شد.

حکم دادگاه فرشاد غفاری به شرح زیر است:

۷۵ ماه حبس تعزیری.

ضبط کالای قاچاق به نفع مراجع قانونی.

جزای نقدی به میزان ۵۹,۷۹۳,۴۳۷,۱۷۱,۴۸۱ ریال

محکومیت امیرحسین عیدی به مشارکت در اخلال اقتصادی و ارزی کشور

امیرحسین عیدی به مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی متهم شد. این اتهام به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت شهد زرنوش به میزان ۲۷۷,۳۶۲,۴۰۰.۲۲ یورو و همچنین ۳۴,۲۱۷,۸۹۹.۲۷ یورو است که در مجموع به ارزشی برابر با ۱۴,۷۱۳,۶۹۶,۵۷۰,۰۰۰ ریال (معادل چهارده هزار و هفتصد و سیزده میلیارد و ششصد و نود و شش میلیون و پانصد و هفتاد هزار ریال) در نظر گرفته شده است.

این مبلغ بر اساس نرخ اعلامی بانک مرکزی در بازه زمانی مربوطه محاسبه شده است. حکم دادگاه برای امیرحسین عیدی به شرح زیر است:

۱۰ سال حبس تعزیری.

۷۴ ضربه شلاق به عنوان مجازات تکمیلی.

استرداد عین ارز به میزان ۲۷۷,۳۶۲,۴۰۰.۲۲ یورو.

جزای نقدی به میزان ۱۰۶,۳۳۰,۱۴۲,۹۶۴ ریال.

محکومیت ناصر رستمی به اخلال در نظام اقتصادی و پرداخت رشوه ناصر رستمی به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عضویت در گروه متهم شد. این اتهام به دلیل آلوده نمودن مدیران و کارمندان شبکه بانکی از طریق پرداخت رشوه در اعداد و اقلام مختلف و سوءاستفاده از نام شرکت‌های ذی‌نفع واحد گروه دبش بوده است.

گروه مذکور شامل شرکت‌های مختلفی همچون شرکت بازرگانی فرتاک آریا، یکتا تجارت صادرات میلاد، آسان توان تولید، پخش سراسری دبش نیکوگستر غرب، چایسازی چهارده معصوم جیرگوابر، شرکت نیکو گستر شرق، شرکت دبش سبز گستر، شهد زرنوش، ظهور تک ستاره و شرکت فرآورده‌های غذایی نیکو فراز می‌شود.

این گروه با استفاده از شرکت‌های ذی‌نفع واحد اقدام به اخذ تسهیلات بانکی در قالب‌های مختلف همچون عقود مشارکت و مبادله‌ای، جعاله، مرابحه، اوراق گام، خرید دین و اعتبار اسنادی داخلی نموده‌اند.حکم دادگاه برای ناصر رستمی به شرح زیر است:

۱۵ سال حبس تعزیری بابت اخلال در نظام اقتصادی

۴۵ ماه حبس تعزیری بابت پرداخت رشوه.

ضبط مال الرشاء (مال پرداختی به عنوان رشوه).

حسین نوذری عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عضویت در گروه، با تهیه صورت‌های مالی صوری و غیر واقعی و سوءاستفاده از نام شرکت‌های ذی‌نفع واحد گروه دبش شامل شرکت‌های بازرگانی فرتاک آریا، یکتا تجارت صادرات میلاد، آسان توان تولید، پخش سراسری دبش نیکوگسترغرب، چایسازی چهارده معصوم جیرگوابر، شرکت نیکو گسترشرق، شرکت دبش سبز گستر، ظهور تک ستاره و شرکت فرآورده‌های غذایی نیکو فراز نسبت به اخذ تسهیلات در قالب‌های مختلف شامل عقود مشارکت و مبادله‌ای، جعاله، مرابحه، اوراق گام، خرید دین و اعتبار اسنادی داخلی که رأی دادگاه به شرح زیر است:

۱- تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری بابت اخلال در نظام اقتصادی ۲- جزای نقدی به میزان ۳ میلیارد تومان

شرکت دبش گستر سبزنخستین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک ملی ایران شعبه آناهیتا، بانک صادرات ایران شعبه نظر آباد، بانک صادرات ایران شعبه چهارراه طالقانی، بانک شهر شعبه سپهبد قرنی، بانک خاورمیانه شعبه سعادت آباد، بانک تجارت شعبه کرج و بانک پارسیان شعبه مرکزی، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان ۷۸۹/ ۴۲۲/ ۶۷۳ یورو.

رأی دادگاه: ۱- استردادعین ارز به میزان ۷۸۹/ ۴۱۹/ ۶۷۶ یورو ۲- جزای نقدی به میزان ۴۸۹/ ۷۷۰/ ۹۱۲/ ۳۶۱/ ۲۴۰ ریال

دومین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۱۴۰,۷۹۹,۳۰۴,۰۶۶,۸۴۰ ریال (یکصد و چهل هزار و هفتصد و نود و نه میلیارد و سیصد و چهار میلیون و شصت و شش هزار و هشتصد و چهل ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است. رأی دادگاه: ۱- جزای نقدی به میزان ۶۸۰/ ۱۳۳/ ۶۰۸/ ۵۹۸/ ۲۸۱ ریال ۲- ردمال در حق بانک‌های شاکی

سومین عنوان اتهامی شرکت قاچاق سازمان یافته کالا بود. این اتهام مربوط به ۲ فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک که از ۹۶ فقره کوتاژ کل ثبت شده، در گمرک پیام به وزن ۵۸۰,۶۰۰ کیلوگرم بوده است. در این موارد، شرکت مذکور به دلیل تحصیل مجوز ثبت سفارش از طریق تبانی و تقلب اقدام به واردات کالاهای مغایر با مجوز ثبت سفارش کرده و کالاها را بدون رعایت تشریفات قانونی در سامانه گمرک اظهار کرده است.

رأی دادگاه: ۱- جزای نقدی به میزان ۳ برابر ارزش کالای قاچاق به میزان ۵۸۰/ ۶۰۰ کیلوگرم ۲- ضبط کالای قاچاق

محکومیت شرکت پیشگامان توسعه بازرگانی فرتاک آریا

شرکت پیشگامان توسعه بازرگانی فرتاک آریا به دو عنوان اتهامی مختلف متهم شد. نخستین عنوان اتهامی این شرکت، مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی بود.

این اتهام مربوط به عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول در بانک پارسیان شعبه مرکزی و بانک صادرات ایران شعبه نظرآباد پس از اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز به میزان ۱۴,۵۱۰,۱۲۸.۵۳ یورو است. حکم دادگاه به شرح زیر است: استرداد عین ارز به میزان ۱۴,۵۱۰,۱۲۹ یورو جزای نقدی به میزان ۴,۴۲۷,۸۷۵,۳۹۲,۴۰۱ ریال (معادل چهار تریلیون و چهارصد و بیست و هفت میلیارد و هشتصد و هفتاد و پنج میلیون و سیصد و نود و دو هزار و چهارصد و یک ریال).

دومین عنوان اتهامی این شرکت تحصیل مال از طریق نامشروع بود. این اتهام به دلیل دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری به میزان ۳۷۳,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال (معادل سیصد و هفتاد و سه میلیارد و پانصد میلیون ریال) توسط متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور صادر شد. حکم دادگاه به شرح زیر است: جزای نقدی به میزان ۷۴۷,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال (معادل هفتصد و چهل و هفت میلیارد ریال).رد مال در حق بانک‌های شاکی.

شرکت شهد زرنوش مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهمین رحیمی و عیدی به نام شرکت مذکور در بانک پارسیان شعبه مرکزی و بانک صادرات ایران شعبه نظر آباد تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان ۲۷۷.۳۶۲.۴۰۰،۲۲ یورو)

رأی دادگاه ۱ استرداد عین ارز به میزان ۴۰۰/ ۳۶۲/ ۲۷۷ یورو ۲- جزای نقدی به میزان ۴۶۶/ ۹۶۴/ ۱۴۲/ ۳۳۰/ ۱۰۶ ریال

شرکت رسام آکام لوتوس آروند

مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک پاسارگاد شعبه سه راه گوهردشت کرج، بانک صادرات ایران شعبه نظر آباد، بانک ملی ایران شعبه آناهیتا و بانک گردشگری شعبه مرکزی، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز به میزان ۲۸,۳۸۲,۶۴۶.۸۷ یورو).

رأی دادگاه: ۱- استردادعین ارز به میزان ۶۴۷/ ۳۸۲/ ۲۸ یورو ۲- جزای نقدی به میزان ۹۶۲/ ۴۳۱/ ۹۲۴/ ۳۸۵/ ۶ ریال

شرکت یکتا تجارت صادرات میلاد ۱. مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول به نام شرکت مذکور در بانک صادرات ایران شعبه نظر آباد و بانک پارسیان شعبه مرکزی، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالا و ارز به میزان ۳۶۱,۵۱۵,۹۴۷.۰۹ یور و).۱

رأی دادگاه ۱- استرداد عین ارز به میزان ۹۴۷/ ۵۱۵/ ۳۶۱ یور و ۲- جزای نقدی به میزان ۱۹۱/ ۸۱۹/ ۳۰۰/ ۹۱۶/ ۱۵۴ ریال ۲. تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۲۳.۶۲۴.۰۱۸.۱۸۸.۷۶۷ ریال (بیست و سه هزار و ششصد و بیست و چهار میلیارد و هجده میلیون و صدو هشتاد و هشت هزار و هفتصد و شصت و هفت ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است.

رأی دادگاه ۱- جزای نقدی به میزان ۵۳۴/ ۳۷۷/ ۰۳۶/ ۲۴۸/ ۴۷ ریال ۲- ردمال در حق بانک‌های شاکی

شرکت چای‌سازی ۱۴ معصوم

۱- مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول به نام شرکت مذکور در بانک صادرات ایران شعبه نظر آباد تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان ۲۹,۵۱۲,۶۰۰ یورو) .۱- استردادعین ارز به میزان ۶۰۰/ ۵۱۲/ ۲۹ یور و۱- جزای نقدی به میزان ۸۸۵/ ۰۳۵/ ۳۸۲/ ۱۵۲/ ۸ ریال

۲. تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۱۸,۶۶۶,۵۱۷,۳۶۸,۷۷۵ ریال (هجده هزار و ششصد و شصت و شش میلیارد و پانصد و هفتاد و یک میلیون سیصد و شصت و هشت هزار و هفتصد و هفتاد و پنج ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است .۱- جزای نقدی به میزان ۵۵۰/ ۷۳۷/ ۰۳۴/ ۲۳۳/ ۳۷ ریال ۲- ردمال در حق بانک‌های شاکی

شرکت ظهور تک ستاره

تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۱۳,۴۹۵,۸۷۸,۲۳۱,۹۴۳ ریال (سیزده هزار و چهارصد و نود و پنج میلیارد و هشتصد و هفتاد و هشت میلیون و دویست و سی و یک هزار و نهصد و چهل و سه ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است.

۱- جزای نقدی به میزان ۵۵۰/ ۷۳۷/ ۰۳۴/ ۳۳۳/ ۳۷ ریال ۲- ردمال

نیکو گستر شرقتحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۳۶,۲۹۰,۸۹۵,۲۱۷,۵۸۵ ریال (سی و شش هزار و دویست و نود میلیارد و هشتصد و نود و پنج میلیون و دویست و هفده هزار و پانصد و هشتاد و پنج ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است.

حکم دادگاه ۱- جزای نقدی به میزان ۱۷۰/ ۴۳۵/ ۷۹۰/ ۵۸۱/ ۷۲ ریال ۲- ردمال در حق بانک‌های شاکی

محکومیت شرکت پخش سراسری دبش نیکو گستر غرب

شرکت پخش سراسری دبش نیکو گستر غرب به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان ۱۹,۷۷۰,۸۳۳,۰۳۲,۴۲۸ ریال (معادل نوزده هزار و هفتصد و هفتاد میلیارد و هشتصد و سی و سه میلیون و سی و دو هزار و چهارصد و بیست و هشت ریال) محکوم شد. متهمین ردیف اول تا سوم این پرونده به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بانکی بدون رعایت ضوابط اعتباری و به صورت غیرقانونی کرده‌اند.

حکم دادگاه به شرح زیر است:

جزای نقدی به میزان ۳۹,۵۴۱,۶۶۶,۰۶۴,۸۵۶ ریال (سی و نه هزار و پانصد و چهل و یک میلیارد و ششصد و شصت و چهار میلیون و شصت و چهار هزار و هشتصد و پنجاه و شش ریال).رد مال در حق بانک‌های شاکی: به منظور جبران خسارات و تضییع حقوق بانک‌ها، تمامی وجوه تحصیل شده به صورت غیرقانونی باید به این بانک‌ها بازگردانده شود.

سید جواد ساداتی نژاد ۱- معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات چای بیش از نیاز کشور و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته و اختصاص ثبت سفارشات چای به یک گروه خاص که منتهی به ایفا نکردن تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش شده است.

جزئیات احکام ۴۲ نفر از متهمان پرونده چای دبش اعلام شد

محکومیت چنگیز اسفندیاری به اتهام اخلال در نظام اقتصادی و دریافت رشوه

چنگیز اسفندیاری، به عنوان متهم در دو پرونده مختلف، توسط دادگاه به اتهام‌های زیر محکوم شد: معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور: این اتهام به دلیل عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات چای بیش از نیاز کشور و اختصاص غیرمعمول و بیش از میانگین ثبت سفارشات چای به یک گروه خاص وارداتی مطرح شد. این موضوع منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش، آقای اکبر رحیمی، گردید. طبق تبصره ۲ ماده ۲ قانون اخلال گران در نظام اقتصادی، اسفندیاری به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. دریافت رشوه: اسفندیاری همچنین به دریافت رشوه به میزان چهار هزار دلار از آقای اکبر رحیمی، مالک گروه شرکت‌های دبش، متهم شد. این اتهام مستند به مواد ۲ و ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷ است. بر اساس این حکم، وی به ۷ سال و ۶ ماه و ۱ روز حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم گردید.

محسن بوستانی بوستانی به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات چای بیش از نیاز کشور و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته اختصاص ثبت سفارشات چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره ۲ ماده ۲ قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب ۱۳۶۹ به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

سیدرضا فاطمی امین نامبرده به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته و اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره ۲ ماده ۲ قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب ۱۳۶۹، به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

رامین ربیعی نامبرده به اتهام «معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته و اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره ۲ ماده ۲ قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب ۱۳۶۹» به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

سعید هاشمی اقدم نامبرده به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیر معمول و بیش از میانگین ادوار گذشته اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره ۲ ماده ۲ قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب ۱۳۶۹، به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

امین احمدیه نامبرده به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره ۲ ماده ۲ قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب ۱۳۶۹، به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

روان بخش یزدانی نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شده است.

ابوالفتح سامان پور سامان پور مدیر وقت امور شعب بانک صادرات استان البرز به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شد.

امین اله رشنوادی نامبرده (سرپرست و معاون وقت امور شعب بانک صادرات استان البرز) به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شده است.

محکومیت علیرضا جمشیدی، معاون پیشین امور شعب بانک صادرات استان البرز علیرضا جمشیدی، معاون سابق امور شعب بانک صادرات استان البرز، به اتهام‌های مختلفی محکوم شد. طبق حکم دادگاه، وی به دو عنوان اتهامی مواجه شد: معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات: این اتهام به استناد رأی وحدت‌رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور و مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ مطرح شد. در نتیجه، جمشیدی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم گردید. اخذ رشوه: براساس مواد ۲ و ۳ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب ۱۳۶۷، وی به ۷ سال و ۶ ماه و ۱ روز حبس، ۷۴ ضربه شلاق و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.

حسین آزاد میوه عنوان اتهامی: معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲. رأی دادگاه: تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی

مهرداد مراغه چی نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شد.

حسن اصغریان وی به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شد.

جواد امیدی نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شد. همچنین امیدی به اتهام اخذ رشوه به تحمل ۷ سال و ۶ ماه و ۱ روز حبس، ۲-۷۴ ضربه شلاق و انفصال دائم محکوم شد.

عباس آقا احمدی نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شد.

امیرغلامی خونائی نامبرده دارای دو عنوان اتهامی است. نخست: معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت رویه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد ۱۲۶ و ۱۲۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ که بر اساس رأی دادگاه برای این عنوان اتهامی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم شده است. همچنین نامبرده به اتهام «اخذ رشوه» نیز به تحمل ۷ سال و ۶ ماه و ۱ روز حبس، ۲-۷۴ ضربه شلاق و انفصال دائم حکم صادر شده است.

منبع: فارس