شناسهٔ خبر: 71701210 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

جزئیات احکام ۴۲ نفر از متهمان پرونده چای دبش اعلام شد

حکم متهمان پرونده چای دبش از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور پس از برگزاری ۲۴ جلسه رسیدگی دادگاه، صادر شد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: پرونده چای دبش ۶۱ متهم داشته که در حکم صادره از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، برای ۴۲ نفر حکم صادر شده و پرونده مابقی متهمان به دلیل نقص در تحقیقات مفتوح به رسیدگی است.

به گزارش فارس، اتهامات و نوع محکومیت متهمان به شرح ذیل است:

متهم ردیف اول: اکبر رحیمی درآباد

الف: به اتهام قاچاق سازمان یافته از نوع کالای مجاز مشروط به تحمل هفتاد و پنج ماه حبس تعزیری ب: به اتهام قاچاق سازمان یافته از نوع کالای ممنوعه به تحمل هفتاد و پنج ماه حبس تعزیری ج: از باب مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی یا همان قاچاق ارز به میزان ۲.۲۶۹.۱۶۰.۵۳۴ یورو، به تحمل بیست و پنج سال حبس تعزیری د: به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی به تحمل بیست و پنج سال حبس تعزیری و به اتهام پرداخت رشوه به تحمل چهل و پنج ماه حبس تعزیری محکوم شده است. متهم مجموعاً به شصت و شش سال حبس تعزیری محکوم شده است که به موجب مقررات فقط محکومیت اشد، (۲۵ سال) قابلیت اجرا دارد.

ثانیاً: محکوم‌علیه اکبر رحیمی در آباد بابت عدم رفع تعهدات ارزی، به استرداد عین ارز به میزان دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون و چهارصد و چهار رسید صد و شصت و سه هزار و پانصد و سی و چهار یورو (۵۳۴/۱۶۰/۲۶۹/ ۲ یورو) محکوم شده است.

ثالثاً: محکوم‌علیه اکبر رحیمی درآباد الف: بابت اتهام عدم رفع تعهدات ارزی به جزای نقدی به مبلغ ۱.۵۸۴.۶۶۹.۳۸۱.۲۸۱.۳۸۵ ریال ب: بابت اتهام قاچاق سازمان یافته به هشتاد هزار میلیارد ریال جزای نقدی ج: بابت فروش غیرمجاز ارز به بیش از صد و چهل و هفت هزار میلیارد ریال د: بابت تحصیل مال از طریق نامشروع به ششصد و سی و سه هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده است. علیه اکبر رحیمی مجموعاً به بیش از ۲۴۴ هزار میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شده است که به موجب مقررات قانون مجازات اسلامی فقط محکومیت اشد قابلیت اجرا دارد.

رابعاً: به موجب حکم صادره در خصوص سید جواد ساداتی نژاد و سید رضا فاطمی امین وزرای وقت جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور عمده و کلان موضوع تبصره دو ماده دو قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور حکم محکومیت هر کدام به پنج سال حبس تعزیری صادر شده ولی دادگاه در اجرای مواد سی و شش و سی و هفت از قانون مجازات اسلامی و ماده شش از قانون کاهش حبس تعزیری محکومیت سیدجواد ساداتی‌نژاد را به دو سال و محکومیت سید رضا فاطمی امین را به یک سال تخفیف و کاهش داده است.

خامساً: محکوم‌علیه ردیف اول بنام اکبر رحیمی در آباد در قالب هزاران فقره حواله ارزی مبلغ بیش از سه میلیارد و سیصد میلیون یورو ارز بابت واردات چای، ماشین‌آلات و تجهیزات مرتبط با فرآوری چای از بانک‌های شاکی دریافت کرده بود که حسب محتویات پرونده متهم بابت حدود پانصد و هشتاد میلیون یورو از این حواله‌های ارزی کالا وارد کشور و نسبت به حواله‌های دیگر هیچ کالایی وارد کشور نشده بود که به موجب کیفرخواست صادره از دادسرای ناحیه سی و دو تهران بابت دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون یورو از حواله‌های ارزی رفع تعهد نشده کیفرخواست صادر شد.

با توجه به اینکه اکبر رحیمی تمام حواله‌های ارزی را به نام شرکت‌های گروه چای دبش دریافت کرده بود در کیفرخواست صادره این رقم یک نوبت برای خود محکوم‌علیه و در نوبت دیگر به میزان سهم دریافتی هر کدام از شرکت‌ها محاسبه و برای آنها کیفرخواست صادر شده بود، دادگاه در حکم صادره ضمن صدور حکم به محکومیت همه محکوم‌علیهم تصریح و تأکید نمود که استرداد عین ارز به موجب قانون یک نوبت باید انجام شود، اگر استرداد عین ارز از جانب متهم ردیف اول یا هر کدام از متهمان انجام شود دادسرای مجری حکم بابت استرداد عین ارز به میزان مسترد شده در خصوص سایر محکوم‌علیهم مواجه با تکلیفی نمی‌باشد.

سادساً: با توجه به اینکه محکوم‌علیه اکبر رحیمی درآباد به نام شرکت‌های گروه چای دبش بیش از سیصد و شانزده هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی غیرمجاز دریافت کرده بود در کیفرخواست صادره این رقم یک نوبت برای خود محکوم علیه و نوبت دیگر برای شرکت‌های گروه چای دبش ذکر و برای اینها کیفرخواست صادر شده بود، دادگاه ضمن صدور حکم محکومیت برای هر کدام از محکوم علیهم اعلام نمود که چنانچه رد مال در حق بانک‌های شاکی از جانب محکوم علیه ردیف اول یا هر کدام از آنها انجام شود نسبت به میزان مسترد و رد شده از جانب سایر محکوم‌علیهم ضرورت اجرا ندارد.

سابعاً: درخصوص ۴۲ محکوم علیه موضوع دادنامه صادره از دادگاه به شرح فوق الف: تعداد ۳ محکوم علیه از تمام اتهامات انتسابی تبرئه شدند. ب: ۲ متهم از یک اتهام انتسابی تبرئه شده و پرونده اتهامی دیگر آنها مفتوح به رسیدگی می‌باشد. ج: درخصوص یک متهم بدلیل فوت نامبرده قرار موقوفی تعقیب صادر شده است. د: درخصوص یک متهم بدلیل اینکه اتهام انتسابی در صلاحیت دادگاه نبوده است، قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاه کیفری ۲ صادر شده است.

متهم ردیف اول، اکبررحیمی درآباد

نامبرده 6 عنوان اتهامی دارد که برای هریک دادگاه رای صادر کرده است.

عنوان اتهامی نخست:

قاچاق سازمان یافته از نوع کالای مجاز مشروط نسبت به 96 فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک از نوع چای سیاه به دلیل اظهار کالا از طریق ارائه مجوز ثبت سفارش خلاف واقع و نیز اظهار کالا از طریق ارائه مجوز ثبت سفارش تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب جمعاً به ارزش 19,931,145,723,827 ریال (نوزده هزار و نهصد و سی و یک میلیارد و یکصد و چهل و پنج میلیون و هفتصد و بیست و سه هزار و هشتصد و بیست و هفت ریال)

رای دادگاه:

1-تحمل 75 ماه حبس تعزیری

2-ضبط کالای قاچاق

3-جزای نقدی به میزان

481/ 171/ 437/ 793/ 59 ریال

دومین عنوان اتهامی: قاچاق سازمان یافته از نوع کالای ممنوعه نسبت به 13 فقره از 96 فقره اظهار شده به گمرک به دلیل عدم قابلیت مصرف انسانی جمعاً به ارزش2,050,186,941,125 ریال (دو هزار و پنجاه میلیارد و یکصد و هشتاد و شش میلیون و نهصد و چهل و یک هزار و یکصد و بیست و پنج ریال)،

رای دادگاه:

1-تحمل 75 ماه حبس تعزیری

2-ضبط کالای قاچاق

3-جزای نقدی به میزان

250/ 411/ 869/ 501/ 20 ریال

سومین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی ( قاچاق ارز ) با متهم آقای امیرحسین عیدی به میزان 2.269.160.534. یورو (دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون و یکصد و شصت هزار و پانصد و سی و چهار یورو) .

رای دادگاه:

1-تحمل 25 سال حبس تعزیری

2- 74 ضربه شلاق

3-استردادعین ارز به میزان

534/ 160/ 269/ 2یورو

4-جزای نقدی به میزان

358/ 381/ 381/ 669/ 584/ 1 ریال

چهارمین عنوان اتهامی: اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی بانک مرکزی به میزان 241,490,869 درهم امارات، 257,951,652 دلار آمریکا، 740,138 دلار کانادا، 8,837,741,680 دینار عراق، 1,918,000 ریال قطر، 414,204,317 لیر ترکیه، 617,753 یوآن چین، 19,129,341 یورو؛ به ارزش147,336,660,838,930 ریال (صد و چهل و هفت هزار و سیصد و سی و شش میلیارد و ششصد و شصت میلیون و هشتصد و سی وهشت هزار و نهصد و سی ریال).

رای دادگاه:

1-تحمل 25 سال حبس تعزیری

2-جزلی نقدی به میزان

930/ 838/ 660/ 336/ 147 ریال

3- 74 ضربه شلاق

پنجمین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به نحو سازمان یافته از طریق سرکردگی گروه، با استفاده از نام شرکت‌های ذینفع واحد با آلوده نمودن مدیران و کارمندان شبکه بانکی از طریق پرداخت رشوه در اعداد و ارقام و اقلام مختلف و با تهیه صورت‌های مالی صوری و غیر واقعی و سوءاستفاده از نام شرکت‌های ذی‌نفع واحد در مجموع به میزان 316,563,875,403,985 ریال (سیصد و شانزده هزار و پانصد و شصت و سه میلیارد و هشتصد و هفتاد و پنج میلیون و چهارصد و سه هزار و نهصد و هشتاد و پنج ریال).

رای دادگاه:

1-جزای نقدی به میزان

970/ 807/ 750/ 127/ 633 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

6. پرداخت رشوه

1- تحمل 45 ماه حبس

2- ضبط مال الرشاء

متهم فرشاد غفاری

عنوان اتهامی نامبرده: قاچاق سازمان یافته به سرکردگی متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) نسبت به 96 فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک از نوع چای سیاه به دلیل اظهار کالا از طریق ارائه مجوزثبت سفارش خلاف واقع و نیز اظهار کالا از طریق ارائه مجوز ثبت سفارش تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب جمعاً به ارزش 19,931,145,723,827 ریال 13 فقره از 96 فقره اظهار شده به گمرک به دلیل عدم قابلیت مصرف انسانی جمعاً به ارزش 2,050,186,941,125 ریال (دو هزار و پنجاه میلیارد و یکصد و هشتاد و شش میلیون و نهصد و چهل و یک هزار و یکصد و بیست و پنج ریال)

رای دادگاه غفاری:

1-تحمل 75 ماه حبس تعزیری

2-ضبط کالای قاچاق

3-جزای نقدی به میزان

481/ 171/ 437/ 793/ 59 ریال

امیرحسین عیدی

عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی با متهم ردیف اول (اکبر رحیمی)، از میزان کل تعهدات ارزی منقضی شده شرکت شهد زرنوش به میزان 277.362.400،22 یورو (دویست و هفتاد و هفت میلیون و سیصد و شصت و دو هزار و چهارصد یورو)، به میزان میزان 34.217.899،27 یورو (سی و چهار میلیون و دویست و هفده هزار و هشتصد و نود و نه یورو) به ارزش 14.713.696.570.000 ریال (چهارده هزار و هفتصد و سیزده میلیارد و ششصد و نود و شش میلیون و پانصد و هفتاد هزار ریال) بر اساس نرخ اعلامی بانک مرکزی در بازه زمانی مديريت نامبرده منقضي گرديده است.

رای دادگاه:

1-تحمل 10 سال حبس تعزیری

2-74 ضربه شلاق

3-استردادعین ارز به میزان

400/ 461/ 277 یورو

4-جزای نقدی به میزان

466/ 964/ 142/ 330/ 106 ریال

ناصر رستمی

عنوان اتهامی رستمی: مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عضویت در گروه، با آلوده نمودن مدیران و کارمندان شبکه بانکی از طریق پرداخت رشوه در اعداد و ارقام و اقلام مختلف و سوءاستفاده از نام شرکت‌های ذینفع واحد گروه دبش شامل شرکت های بازرگاني فرتاک آريا، یکتا تجارت صادرات میلاد، آسان توان تولید، پخش سراسری دبش نیکوگسترغرب، چایسازی چهارده معصوم جیرگوابر، شرکت نیکو گسترشرق، شرکت دبش سبز گستر، شهد زرنوش، ظهور تک ستاره و شرکت فرآورده های غذایی نیکو فراز نسبت به اخذ تسهیلات در قالب‌های مختلف شامل عقود مشارکت و مبادله ای، جعاله، مرابحه، اوراق گام، خرید دین و اعتبار اسنادی داخلی

رای دادگاه:

1-تحمل 15 سال حبس تعزیری بابت اخلال در نظام اقتصادی

2-تحمل 45 ماه حبس تعزیری بابت پرداخت رشوه

3-ضبط مال الرشاء

حسین نوذری

عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عضویت در گروه، با تهیه صورت‌های مالی صوری و غیر واقعی و سوءاستفاده از نام شرکت‌های ذی‌نفع واحد گروه دبش شامل شرکت های بازرگاني فرتاک آريا، یکتا تجارت صادرات میلاد، آسان توان تولید، پخش سراسری دبش نیکوگسترغرب، چایسازی چهارده معصوم جیرگوابر، شرکت نیکو گسترشرق، شرکت دبش سبز گستر، ظهور تک ستاره و شرکت فرآورده های غذایی نیکو فراز نسبت به اخذ تسهیلات در قالب‌های مختلف شامل عقود مشارکت و مبادله ای، جعاله، مرابحه، اوراق گام، خرید دین و اعتبار اسنادی داخلی

رای دادگاه:

1-تحمل 15سال حبس تعزیری بابت اخلال در نظام اقتصادی

2-جزای نقدی به میزان 3 میلیارد تومان

شرکت دبش گستر سبز

نخستین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک ملي ايران شعبه آناهيتا، بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد، بانک صادرات ايران شعبه چهارراه طالقاني، بانک شهر شعبه سپهبد قرني، بانک خاورميانه شعبه سعادت‌ آباد، بانک تجارت شعبه کرج و بانک پارسيان شعبه مرکزي، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 789/ 422/ 673 یورو.

رای دادگاه:

1-استردادعین ارز به میزان 789/ 419/ 676 یورو

2-جزای نقدی به میزان 489/ 770/ 912/ 361/ 240 ریال

دومین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 140,799,304,066,840 ریال (یکصد و چهل هزار و هفتصد و نود و نه میلیارد و سیصد و چهار میلیون و شصت و شش هزار و هشتصد و چهل ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است.

رای دادگاه:

1-جزای نقدی به میزان 680/ 133/ 608/ 598/ 281 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

سومین عنوان اتهامی: قاچاق سازمان یافته کالا توسط متهمین اکبر رحیمی، فرشاد غفاری و شهرام عباسی به نام شرکت مذکور بابت 59 فقره کوتاژ از 96 فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک، که وزن محموله های توقیفی که 6 فقره آن در انبار گمرک بندرعباس و 53 فقره آن درانبار گمرک پیام می باشد، جمعاً به وزن 13،124،952.5 کیلوگرم که تعداد 13 فقره آن دارای کوتاژ با رویه ترانزیت و به وزن 3،119،900 کیلوگرم بوده و تعداد 46 فقره آن با رویه واردات قطعی به وزن 10،005،052.5 کیلوگرم اقدام به اخذ مجوز ثبت سفارش به نحو تبانی و تقلب نموده و سپس اقدام به واردات کالای مغایر با مجوز ثبت سفارش و بدون رعایت تشریفات قانونی نموده و با ارائه مجوز خلاف واقع و تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب نسبت به اظهار کالا در سامانه گمرک اقدام نموده است.

رای دادگاه:

1-جزای نقدی معادل 3 برابر قاچاق به وزن

952.5/ 124/ 13 کیلوگرم

2-ضبط کالای قاچاق

شرکت آسان توان تولید

این شرکت دارای سه عنوان اتهامی است.

نخستین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک پارسيان شعبه مرکزي، بانک شهر شعبه سپهبد قرني، بانک صادرات ايران شعبه چهارراه طالقاني، بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد، بانک صنعت و معدن شعبه کرج و بانک ملي ايران شعبه کرج، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 481.819.363 یورو.

رای دادگاه:

1-استرداد عین ارز به میزان 363/ 819/ 481 یورو

2-جزای نقدی 382/ 286/ 146/ 398/ 136 ریال

دومین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 13,981,038,000,000 ریال (سیزده هزار و نهصد و هشتاد و یک میلیارد و سی و هشت میلیون ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است؛

رای دادگاه:

1-جزای نقدی به میزان 000/ 000/ 076/ 962/ 27 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

سومین عنوان اتهامی: قاچاق سازمان یافته کالا توسط متهم رحیمی ، فرشاد غفاری، و شهرام عباسی بنام شرکت مذکور جمعا به وزن 3778496 کیلوگرم

رای دادگاه:

1-جزای معادل 3 برابر به میزان 496/ 778/ 3 کیلوگرم

2-ضبط کالای قاچاق

شرکت آروین تجارت سارا و دارا

عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک ملي ايران شعبه آناهيتا و بانک ملت شعبه چهارراه گلزارکرج تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 2,667,923.93 یورو)

رای دادگاه:

1-استرداد عین ارز به میزان

240/ 679/ 26 یورو

2-جزای نقدی به میزان

717/ 873/ 685/ 596 ریال

شرکت فرآورده های نیکو فراز

این شرکت دارای سه عنوان اتهامی است.

نخستین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول به نام شرکت مذکور در بانک های پارسيان شعبه مرکزي، بانک شهر شعبه سپهبد قرني، بانک صادرات ايران شعبه چهارراه طالقاني، بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد و بانک ملي ايران شعبه آناهيتا، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 396.969.707 یورو.

رای دادگاه:

1-استرداد عین ارز به میزان 707/ 969/ 396 یورو

2-جزای نقدی به میزان 185/ 116/ 320/ 765/ 134 ریال

دومین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 49,561,891,297,647 ریال (چهل و نه هزار و پانصد و شصت و یک میلیارد و هشتصد و نود و یک میلیون و دویست و نود و هفت هزار و ششصد و چهل و هفت ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است؛

رای دادگاه:

1-جزای نقدی به میزان 294/ 595/ 782/ 123/ 99 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

سومین عنوان اتهامی: قاچاق سازمان یافته کالا توسط متهمین اکبر رحیمی، فرشاد غفاری و شهرام عباسی به نام شرکت مذکور بابت 2 فقره کوتاژ از 96 فقره کوتاژ اظهار شده به گمرک، که هر 2 فقره کوتاژ در گمرک پیام، جمعاً به وزن 580,600 کیلوگرم، اقدام به اخذ مجوز ثبت سفارش به نحو تبانی و تقلب نموده و سپس اقدام به واردات کالای مغایر با مجوز ثبت سفارش و بدون رعایت تشریفات قانونی نموده و با ارائه مجوز خلاف واقع و تحصیل شده از طریق تبانی و تقلب نسبت به اظهار کالا در سامانه گمرک اقدام نموده است.

رای دادگاه:

1- جزای نقدی به میزان 3 برابر ارزش

کالا ی قاچاق به میزان 580/ 600 کیلوگرم

2-ضبط کالای قاچاق

شرکت پیشگامان توسعه بازرگانی فرتاک آریا

این شرکت نیز دارای دوعنوان اتهامی است.

نخستین عنوان اتهامی: مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول در بانک پارسيان شعبه مرکزي و بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 14.510.128،53یورو

رای دادگاه:

1-استردادعین ارز به میزان

129/ 510/ 14 یورو

2-جزای نقدی به میزان

401/ 392/ 875/ 427/ 4 ریال

دومین عنوان اتهامی: تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 373,500,000,000 ریال (سیصد و هفتاد و سه میلیارد و پانصد میلیون ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است؛

رای دادگاه:

1-جزای نقدی به میزان

000/ 000/ 000/ 747 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

شرکت شهد زرنوش

مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهمین رحیمی و عیدی به نام شرکت مذکور در بانک پارسيان شعبه مرکزي و بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان277.362.400،22 یورو) .

1-استرداد عین ارز به میزان

400/ 362/ 277 یورو

2-جزای نقدی به میزان

466/ 964/ 142/ 330/ 106 ریال

شرکت رسام آکام لوتوس آروند

مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول (اکبر رحیمی) به نام شرکت مذکور در بانک پاسارگاد شعبه سه راه گوهردشت کرج، بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد، بانک ملي ايران شعبه آناهيتا و بانک گردشگري شعبه مرکزي، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 28,382,646.87 یورو) .

1-استردادعین ارز به میزان

647/ 382/ 28 یورو

2-جزای نقدی به میزان

962/ 431/ 924/ 385/ 6 ریال

شرکت یکتا تجارت صادرات میلاد

1. مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول به نام شرکت مذکور در بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد و بانک پارسيان شعبه مرکزي، تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 361,515,947.09 یورو).

1-استرداد عین ارز به میزان

947/ 515/ 361 یورو

2-جزای نقدی به میزان

191/ 819/ 300/ 916/ 154 ریال

2. تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 23.624.018.188.767 ریال (بیست و سه هزار و ششصد و بیست و چهار میلیارد و هجده میلیون و صدو هشتاد و هشت هزار و هفتصد و شصت و هفت ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است؛

1-جزای نقدی به میزان

534/ 377/ 036/ 248/ 47 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

شرکت چایسازی 14 معصوم

1. مشارکت در اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور از طریق عدم ایفای تعهدات ارزی (عدم ایفای تعهدات ارزی توسط متهم ردیف اول به نام شرکت مذکور در بانک صادرات ايران شعبه نظر آباد تعهدات ارزی ایجاد شده بعد از اصلاح قانون قاچاق کالاو ارز به میزان 29,512,600 یورو) .

1-استردادعین ارز به میزان

600/ 512/ 29 یورو

1-جزای نقدی به میزان

885/ 035/ 382/ 152/ 8 ریال

2. تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 18,666,517,368,775 ریال (هجده هزار و ششصد و شصت و شش میلیارد و پانصد و هفتاد و یک میلیون سیصد و شصت و هشت هزار و هفتصد و هفتاد و پنج ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است.

1-جزای نقدی به میزان

550/ 737/ 034/ 233/ 37 ریال

2-ردمال در حق بانک های شاکی

شرکت ظهور تک ستاره

تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 13,495,878,231,943 ریال (سیزده هزار و چهارصد و نود و پنج میلیارد و هشتصد و هفتاد و هشت میلیون و دویست و سی و یک هزار و نهصد و چهل و سه ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است.

1-جزای نقدی به میزان

550/ 737/ 034/ 333/ 37 ریال

2-ردمال

نیکو گستر شرق

تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 36,290,895,217,585 ریال (سی و شش هزار و دویست و نود میلیارد و هشتصد و نود و پنج میلیون و دویست و هفده هزار و پانصد و هشتاد و پنج ریال) که متهمین ردیف اول تا سوم به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بدون رعایت بهداشت اعتباری نموده است؛

1-جزای نقدی به میزان

170/ 435/ 790/ 581/ 72 ریال

2- ردمال در حق بانک های شاکی

محکومیت شرکت پخش سراسری دبش نیکو گستر غرب

شرکت پخش سراسری دبش نیکو گستر غرب به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع به میزان 19,770,833,032,428 ریال (معادل نوزده هزار و هفتصد و هفتاد میلیارد و هشتصد و سی و سه میلیون و سی و دو هزار و چهارصد و بیست و هشت ریال) محکوم شد. متهمین ردیف اول تا سوم این پرونده به نام شرکت مذکور اقدام به دریافت تسهیلات بانکی بدون رعایت ضوابط اعتباری و به صورت غیرقانونی کرده‌اند.

حکم دادگاه به شرح زیر است:

جزای نقدی به میزان 39,541,666,064,856 ریال (سی و نه هزار و پانصد و چهل و یک میلیارد و ششصد و شصت و چهار میلیون و شصت و چهار هزار و هشتصد و پنجاه و شش ریال).

رد مال در حق بانک‌های شاکی: به منظور جبران خسارات و تضییع حقوق بانک‌ها، تمامی وجوه تحصیل شده به صورت غیرقانونی باید به این بانک‌ها بازگردانده شود.

سید جواد ساداتی نژاد

1-معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات چای بیش از نیاز کشور و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته و اختصاص ثبت سفارشات چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است،

2 سال حبس تعزیری

محکومیت چنگیز اسفندیاری به اتهام اخلال در نظام اقتصادی و دریافت رشوه

چنگیز اسفندیاری، به عنوان متهم در دو پرونده مختلف، توسط دادگاه به اتهام‌های زیر محکوم شد:

معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور: این اتهام به دلیل عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات چای بیش از نیاز کشور و اختصاص غیرمعمول و بیش از میانگین ثبت سفارشات چای به یک گروه خاص وارداتی مطرح شد. این موضوع منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش، آقای اکبر رحیمی، گردید. طبق تبصره 2 ماده 2 قانون اخلال گران در نظام اقتصادی، اسفندیاری به 5 سال حبس تعزیری محکوم شد.

دریافت رشوه: اسفندیاری همچنین به دریافت رشوه به میزان چهار هزار دلار از آقای اکبر رحیمی، مالک گروه شرکت‌های دبش، متهم شد. این اتهام مستند به مواد 2 و 3 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب 1367 است. بر اساس این حکم، وی به 7 سال و 6 ماه و 1 روز حبس تعزیری، 74 ضربه شلاق و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم گردید.

محسن بوستانی

بوستانی به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات چای بیش از نیاز کشور و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته اختصاص ثبت سفارشات چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره 2 ماده 2 قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب 1369به تحمل 5 سال حبس تعزیری محکوم شده است.

سیدرضا فاطمی امین

نامبرده به معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته و اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است،موضوع تبصره 2 ماده 2 قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب 1369، به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.

رامین ربیعی

نامبرده به اتهام «معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته و اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است،موضوع تبصره 2 ماده 2 قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب 1369» به 5 سال حبس تعزیری محکوم شده است.

سعید هاشمی اقدم

نامبرده به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیر معمول و بیش از میانگین ادوار گذشته اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره 2 ماده 2 قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب 1369، به 5 سال حبس تعزیری محکوم شده است.

امین احمدیه

نامبرده به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عدم جلوگیری و سکوت در تأیید ثبت سفارشات جهت واردات ماشین آلات صنعت چای بیش از نیاز کشور و ظرفیت واقعی تولید کارخانه شرکت دبش و افزایش غیرمعمول و بیش از میانگین ادوار گذشته اختصاص ثبت سفارشات ماشین آلات صنعت چای به یک گروه خاص که منتهی به عدم ایفای تعهدات ارزی و قاچاق ارز توسط مالک گروه شرکت‌های دبش گردیده است، موضوع تبصره 2 ماده 2 قانون اخلال گران در نظام اقتصادی مصوب 1369، به 5 سال حبس تعزیری محکوم شده است.

روان بخش یزدانی

نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شده است.

ابوالفتح سامان پور

سامان پور مدیر وقت امور شعب بانک صادرات استان البرز به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392، به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شد.

امین اله رشنوادی

نامبرده (سرپرست و معاون وقت امور شعب بانک صادرات استان البرز) به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شده است.

محکومیت علیرضا جمشیدی، معاون پیشین امور شعب بانک صادرات استان البرز

علیرضا جمشیدی، معاون سابق امور شعب بانک صادرات استان البرز، به اتهام‌های مختلفی محکوم شد. طبق حکم دادگاه، وی به دو عنوان اتهامی مواجه شد:

معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات: این اتهام به استناد رأی وحدت‌رویه شماره 798 هیئت عمومی دیوان عالی کشور و مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مطرح شد. در نتیجه، جمشیدی به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه‌های عمومی محکوم گردید.

اخذ رشوه: براساس مواد 2 و 3 قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب 1367، وی به 7 سال و 6 ماه و 1 روز حبس، 74 ضربه شلاق و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد.

حسین آزاد میوه

عنوان اتهامی: معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392.

رای دادگاه: تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی

مهرداد مراغه چی

نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شد.

حسن اصغریان

وی به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شد.

جواد امیدی

نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شد.

همچنین امیدی به اتهام اخذ رشوه به تحمل 7 سال و 6 ماه و 1 روز حبس، 2-74 ضربه شلاق و انفصال دائم محکوم شد.

عباس آقا احمدی

نامبرده به اتهام معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شد.

امیرغلامی خونائی

نامبرده دارای دو عنوان اتهامی است. نخست: معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع و سوءاستفاده از امتیازات با متهم اکبر رحیمی به استناد رأی وحدت‌ رويه شماره ۷۹۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور، مواد 126 و 127 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 که بر اساس رای دادگاه برای این عنوان اتهامی به تحمل 6 ماه حبس تعزیری و انتشار محکومیت در رسانه های عمومی محکوم شده است.

همچنین نامبرده به اتهام «اخذ رشوه» نیز به تحمل 7 سال و 6 ماه و 1 روز حبس، 2-74 ضربه شلاق و انفصال دائم حکم صادر شده است.

برچسب‌ها: