شناسهٔ خبر: 71695442 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نسبت بودجه دفاعی چین به تولید ناخالص داخلی کمتر از میانگین جهانی

سخنگوی سومین اجلاس چهاردهمین مجلس ملی نمایندگان خلق چین ادعا درباره افزایش بودجه نظامی این کشور را رد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از پکن، نشست خبری سومین اجلاس چهاردهمین مجلس ملی نمایندگان خلق چین روز سه‌شنبه در تالار بزرگ خلق شهر پکن برگزار شد. لوئو چین جیان سخنگوی این اجلاس ضمن ارائه توضیحاتی در مورد دستور کار این اجلاس و مسائل مربوط به آن، به پرسش‌های خبرنگاران چینی و خارجی پاسخ داد.

به گفته چین جیان هزینه‌های دفاعی چین از سال ۲۰۱۶ تاکنون به مدت ۹ سال متوالی روند رشد تک رقمی خود را حفظ کرده است و نسبت هزینه‌های دفاعی چین به تولید ناخالص داخلی سال‌هاست که زیر ۱.۵ درصد و کمتر از میانگین جهانی است.

لوئو چین جیان تاکید کرد: برای محافظت از صلح به قدرت نیاز است. یک چین قوی از نظر توانایی دفاع از کشور بهتر می‌تواند از حاکمیت ملی، امنیت و منافع توسعه خود دفاع کند و با انجام مسئولیت‌ها و تعهدات بین المللی خود به عنوان یک کشور، از صلح و ثبات جهانی نیز محافظت خواهد کرد.

این سخنگوی دولت چین در ادامه گفت: اصول پنج گانه همزیستی مسالمت آمیز علاوه بر سنگ بنای سیاست خارجی مستقل و مسالمت آمیز چین، یک هنجار اساسی برای داشتن روابط بین المللی باز، فراگیر و قابل اجرا در سطح جهانی است. چین مایل است با همکاری همه کشور‌ها همچنان به ترویج پنج اصل همزیستی مسالمت آمیز در جهان ادامه دهد و از این طریق خدمات جدیدتر و بیشتری به حفظ صلح و توسعه مشترک جهانی داشته باشد.

سخنگوی سومین اجلاس چهاردهیمن مجلس ملی خلق چین دربخش دیگری از نشست خبری خود ماهیت روابط اقتصادی چین و آمریکا را بر پایه منافع متقابل اعلام کرد.

چین جیان با بیان اینکه با گذشت ۴۶ سال از برقراری روابط دیپلماتیک چین و آمریکا، حجم تجارت دو کشور بیش از ۲۰۰ برابر افزایش یافته و موجودی سرمایه گذاری دوجانبه به حدود ۲۵۰ میلیارد دلار رسیده است گفت: این همکاری نه تنها با منافع ملموس برای مردم دو کشور همراه بوده، بلکه به رشد اقتصاد جهانی نیز یاری رسانده است.

سخنگوی چهاردهمین مجلس ملی خلق چین اعمال تعرفه‌های گمرکی یکجانبه از سوی آمریکا را ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) و تهدیدی برای امنیت و ثبات زنجیره تأمین جهانی دانست و ابراز امیدواری کرد آمریکا همسو با چین باشد و از طریق مذاکره‌ای برابر، برای یافتن راه‌های مناسب برای حل اختلافات تلاش کند.