همشهری آنلاین: آشهای پرخاصیتی که اگر چه در طول سال و روزهای سرد زمستان طرفداران زیادی دارند اما درماه مبارک رمضان مزه دیگری دارند. در ادامه طرز تهیه تعدادی از آشهایی که در نقاط مختلف کشور طبخ میشود را بخوانید.
آش سبزی شیرازی
آمادهسازی: یک ساعت
پخت: ۳ساعت
تعداد:۵نفر
مواد لازم:
گوشت: ۵۰۰گرم
پیاز:۲ عدد درشت
برنج:۳۵۰گرم
تره: یک کیلو
ترخون: ۱۰۰گرم
لوبیا سفید، عدس و نخود: هر کدام ۱۰۰گرم
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
چوب دارچین: یک تکه متوسط
نمک، فلفل و دارچین: به مقدار لازم
آبلیمو:۲ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
۱.یک عدد پیاز را خرد کرده و تفت دهید سپس گوشت را تفت دهید و زردچوبه و چوب دارچین را به آن اضافه کرده و با کمی آب بپزید.
۲.نخود، لوبیا و عدس را در قابلمههای جداگانه بپزید. در قابلمه دیگری برنجهای نیمدانه شسته شده را همراه با تره و نیمی از ترخون خرد شده و کمی نمک بپزید.
۳.گوشت پخته شده را با گوشتکوب دستی بکوبید. سپس همه مواد را در یک قابلمه بزرگ با هم مخلوط کنید.
۴.یک عدد پیاز را سرخ کرده و با زردچوبه تفت دهید. نیمی از آن را درآش بریزید و نیم دیگر را برای تزیین ظرفآش کنار بگذارید. باقیمانده ترخون را هم سرخ کرده و بهآش اضافه کنید.
۵.ده دقیقه بعد از پایان پخت، آبلیمو را درآش بریزید. سپس روغن را گرم کرده، آن را از روی حرارت بردارید و پودر دارچین را به روغن گرم اضافه کرده و باآش مخلوط کنید.
نکته: یکی از رازهای کشدار شدن اینآش هم زدن مداوم است. پس هر ۱۰ دقیقه یکبار بهآش سربزنید و محتویات قابلمه را هم بزنید.