شناسهٔ خبر: 71676683 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اجرای طرح پیشگیری از پوسیدگی دندان برای ۲۲ هزار کودک مرزنشین سردشت

مهاباد- ایرنا- سرپرست مرکز بهداشت سردشت گفت: از ابتدای اسفندماه جاری طرح وارنیش فلوراید تراپی (پیشگیری از پوسیدگی و کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان) برای ۲۲ هزار کودک مرزنشین این شهرستان اجرا شده است.

صاحب‌خبر -

مهدی صالح زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان با همکاری و مشارکت مرکز بهداشت و مدیریت آموزش و پرورش گروه‌های هدف کودکان سه تا ۶ ساله و همچنین دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان‌های سردشت و میرآباد، وارنیش تراپی شدند.

وی از بهره مند شدن تعداد ۲۲ هزار ۲۲۴ نفر از کودکان و دانش آموزان مقطعی ابتدایی در این طرح خبر داد و افزود: در راستای این طرح که از اول اسفندماه سال جاری کلید خورده است، همکاران بهورز و مراقب سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی با مراجعه به مدارس ضمن انجام خدمات وارنیش تراپی، توصیه‌ها و آموزش‌های لازم در زمینه بهداشت دهان و دندان را برای دانش آموزان و اقشار هدف ارائه می‌دهند.

سرپرست مرکز بهداشت سردشت خاطرنشان کرد: در این طرح که هر ساله یک‌بار اجرا می‌شود، بیش از ۱۶۰ نفر از بهورزان و مراقبین سلامت به مدت دو ماه در اجرای آن مشارکت خواهند کرد.

صالح زاده افزود: تاثیر فلوراید به‌عنوان یک ماده پیشگیری‌کننده از پوسیدگی دندان در دانش دندانپزشکی اثبات شده است و این ماده نه‌تنها مانع از بین رفتن مواد معدنی سطح دندان می‌شود، بلکه اگر در شروع پوسیدگی مینای دندان، درمان با فلوراید انجام شود، دندان‌ها تقویت و تخریب مینا متوقف می‌شود.

به گزارش ایرنا، امروزه «وارنیش فلورایدتراپی» به‌عنوان یک اقدام پیشگیری از پوسیدگی و کمک به بهبود سلامت دندانی کودکان در دنیا شناخته شده است که در برنامه سلامت دهان و دندان دانش‌آموزی و طرح تحول سلامت دهان و دندان در حوزه پیشگیری جایگاه ویژه‌ای دارد.

سردشت جز شهرهای مرزی کشور و در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.