شناسهٔ خبر: 71676663 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

افزایش پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد با توسعه حسابرسی سیستمی / سهم مالیات در منابع بودجه سال آینده ۴۲ درصد

نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس: با تکیه بر حرکت نظام مالیاتی به سمت هوشمندسازی از مسیر توسعه حسابرسی سیستمی و داده‌محوری، نه تنها هزینه اخذ مالیات کاهش خواهد یافت و مالیات عادلانه اخذ خواهد شد بلکه شاهد افزایش پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی خواهیم بود.

صاحب‌خبر -

حبیب قاسمی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین، با اشاره به این موضوع که یکی از مشکلات اساسی کشور مسئله فرار مالیاتی بوده ‌است و به همین دلیل اقداماتی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور در حال اجراست، تصریح کرد: آنچه باعث می‌شد برخی فرار مالیاتی داشته باشند و از دادن مالیات حقه طفره بروند، نداشتن یک سیستم منظم مبتنی بر داده‌های واقعی بود.

وی ادامه داد: آنجایی که انسان به انجام کارها می‌پردازد و امور به صورت دستی انجام می‌شود، امکان بروز اشتباه سهوی وجود دارد. گفته می شود تا ۳۵ درصد رفتار انسان‌ها می‌تواند اشتباه باشد. از طرف دیگر، وقتی کارها به صورت ممیزمحور صورت می‌گیرد، امکان یک سری سوءاستفاده‌ها فراهم می‌شود.

پیش‌بینی پذیری اقتصاد با منابع پایدار مالیاتی

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ما به کرات در حوزه مالیاتی سراغ داشتیم که سوءاستفاده صورت می‌گرفت. اینجاست که باید بگوییم انجام دستی امور به دلیل اعمال سلیقه افراد، بروز اشتباهات سهوی و یا سوءاستفاده‌های عمدی مشکل‌ساز است.

قاسمی گفت: بررسی ممیزمحور امور در حوزه مالیاتی می‌تواند اصالت مالیات را به عنوان یک منبع درآمدی پایدار برای دولت خدشه‌دار کند. سیستمی و هوشمندسازی روندهای مالیات‌ستانی در کشور می‌تواند جلوی این امر را بگیرد.

وی ادامه داد: وقتی منابع کشور بر اساس درآمدهای پایدار شکل می‌گیرد، پیش‌بینی پذیری اقتصاد را خواهیم داشت. در این صورت برآوردها واقعی خواهد بود و امکان برنامه‌ریزی‌های دقیق به وجود می‌آید.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: با تکیه بر حرکت نظام مالیاتی به سمت هوشمندسازی از مسیر توسعه حسابرس سیستمی و داده‌محوری، نه تنها هزینه اخذ مالیات کاهش خواهد یافت و مالیات عادلانه اخذ خواهد شد بلکه شاهد افزایش پیش‌بینی‌پذیری فضای اقتصادی کشور خواهیم بود. وقتی روندها سیستمی و هوشمند می‌شود، وصول درآمدهای مالیاتی دولت واقعی می‌شود و این به معنای پیش‌بینی پذیری اقتصاد است.

۴۲ درصد از منابع بودجه از محل مالیات

وی خاطرنشان کرد: وقتی داده‌های مالیاتی بر اساس یک سیستم متقن و قابل اعتماد باشد، همه چیز شفاف‌سازی می‌شود. در این روند مشخص می‌شود که چه تعداد مودی وجود دارد و بر اساس درآمدشان چه میزان مالیات باید از آن‌ها اخذ شود. بر اساس اطلاعات می‌توانیم میزان تورم و رشد سال بعد را برآورد کنیم. تمامی این روندها به معنی پیش‌بینی پذیر شدن اقتصاد کشور است.

قاسمی گفت: وقتی مالیات بر اساس داده‌های دقیق اخذ شود و میزان آن مشخص باشد، پروژه‌های عمرانی کشور نیز از پشتوانه مطمئنی برخوردار می‌شوند. یکی از دلایلی که در بودجه کشور از ناترازی ۱۸۰۰ میلیاردی صحبت می‌شود، همین است که منابع درآمدی کشور تا الان دقیق نبوده است. سیستمی‌سازی نظام مالیاتی کشور می‌تواند کمک بزرگی به بودجه‌ریزی در کشور بکند.

وی در پایان تأکید کرد: در بودجه سال آتی قرار است ۴۲ درصد از منابع از محل مالیات باشد. در همین ارتباط، سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در راستای مقابله با فرار مالیاتی و دریافت مالیات حقه از همگان مثبت ارزیابی می‌شود.

برچسب‌ها: