شناسهٔ خبر: 71672562 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۵۰ هزار اصله درخت مثمر در قم توزیع می‌شود

قم - ایرنا - مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم، با اشاره به فرارسیدن هفته درختکاری، گفت: در قالب طرح بهارانه، ۵۰ هزار اصله درخت مثمر به‌صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

پیام جوادیان روز دوشنبه درجمع خبرنگاران ، افزود: متقاضیان می‌توانند با ارسال پیامک به شماره ۳۰۰۰۱۹۷ برای دریافت نهال اقدام کنند.

وی همچنین از اجرای طرح کاشانه ویژه ساکنان مجتمع‌های مسکونی و ساختمان‌ها خبر داد و افزود: در این طرح، شهروندان می‌توانند با ارسال واژه "کاشانه" به شماره ۳۰۰۰۳۹۷، نسبت به دریافت درختان رایگان و کاشت آن‌ها در فضای مجتمع خود اقدام نمایند.

وی درباره طرح باغچه نیز گفت:در این طرح، شهروندان با ارسال عکس‌هایی از فضای سبز حیاط و بام خود در یک رقابت شرکت کرده و تصاویر برگزیده جوایز ویژه‌ای دریافت خواهند کرد.

جوادیان با تأکید بر اهمیت ترویج فضای سبز در محیط‌های آموزشی گفت: مدیران مدارس نیز می‌توانند با ارسال درخواست کتبی، نسبت به دریافت خدمات کاشت درخت و گل‌کاری رایگان اقدام کنند.

وی همچنین از برگزاری مراسم تقدیر از یک هزار و ۵۰۰ باغبان خبر داد و تصریح کرد:به مناسبت هفته درختکاری، جشنی ویژه برگزار خواهد شد که طی آن، از باغبانان نمونه شهر قم تجلیل می‌شود.

وی با اشاره به کمبود فضای سبز در برخی مناطق شهری اظهار داشت: در مناطقی همچون منطقه ۲، منطقه ۶ و شهرک قدس، به دلیل تغییر کاربری اراضی سبز ، توسعه فضای سبز با چالش‌هایی مواجه شده است.

وی با بیان اینکه قم سومین شهر سبز کشور محسوب می‌شود، تأکید کرد: توسعه فضای سبز قم باید به‌صورت اصولی و پایدار انجام شود، در این راستا، شهرداری چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب پساب تصفیه‌شده را خریداری و برای آبیاری فضای سبز شهری استفاده می‌کند.

جوادیان به استفاده از منابع آبی جایگزین اشاره کرد و گفت: درحال حاضر، ۱۲۰ متر مکعب بر ثانیه آب، معادل هفت حلقه چاه در قم تصفیه و برای آبیاری فضای سبز غیر مثمر مصرف می‌شود.

وی هدف‌گذاری مدیریت شهری را رسیدن به سرانه ۲۳ مترمربع فضای سبز و کسب رتبه دوم کشوری تا نیمه نخست سال آینده عنوان کرد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده، تحقق این هدف با توسعه استفاده از آب‌های خاکستری کاملاً دست‌یافتنی است.

آخرین وضعیت احیای باغ سالاریه

مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری قم درادامه با اشاره به موضوع احیای باغ سالاریه گفت: شهرداری قم از سال‌های گذشته پیشنهاد ارائه زمین معوض به دانشگاه امام صادق(ع) را مطرح کرده تا این باغ تاریخی احیا شود، اما تاکنون پاسخی از سوی این دانشگاه دریافت نشده است.

وی تصریح کرد: شهرداری قم حاضر است برای احیای این باغ تاریخی که با خاطرات مردم این شهر پیوند خورده هرگونه همکاری و تعاملی را با این دانشگاه داشته باشد تا پیوند بین نسلی و نوستالژی که بین این عرصه سبز و مردم داشته‌اند، دوباره زنده شود.

جوادیان در ادامه به اقدامات شهرداری در زمینه زیباسازی شهر در ایام رمضان اشاره کرد و گفت: به مناسبت ماه مبارک رمضان، ۹۰ المان شهری با مضمون ویژه این ماه طراحی و در سطح شهر جانمایی شده است.

وی همچنین از اجرای پروژه‌های نورپردازی خبر داد و افزود: تونل نوری و آبشار نوری در برخی نقاط شهر اجرا شده و ۱۸۰ سازه تبلیغاتی و شهری نیز با محوریت این ماه در سطح شهر نصب شده است تا فضای معنوی این ایام در قم تقویت شود.