شناسهٔ خبر: 71658339 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

ماه مهمانی خدا

حلوایی که همدانی ها برای افطار می پزند

نوای دعای سحر، صدای ربنای شجریان و عطر نان تازه سفره افطار می‌گوید که ماه بندگی خدا آغاز شده‌است؛ ماهی که علاوه رسوم مشترک در شهرهای مختلف کشور، آداب و آیین خاص خود را در برخی شهرها حفظ کرده. یکی از این آیین‌ها طبخ خوراکی‌های محلی خاص برای مراسم افطار یا سحری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری ‌آنلاین همدانی‌ها برای سفره افطاری خود در کنار چای و خرما، یک شیرینی تدارک می‌بینند به نام حلوا زرده. شیرینی معروفی که در روزهای مختلف سال هم تهیه می‌شود، اما پای ثابت سفره افطاری است. حلوازرده همدان را معمولا همراه با چای سرو می‌کنند تا طعم شیرین و معطر آن متعادل شود. گاهی هم این دسر سنتی خوشمزه را همراه با یک برش نان محلی مانند نان سنگک یا نان سنتی همدان نوش جان و روزه خود را باز می‌کنند. سرو چای و نان در کنار حلوا زرده همدانی به هضم راحت‌تر آن کمک می‌کند و باعث افزایش جذب مواد مغذی موجود در حلوا می‌شود. بافت حلوا زرده همدانی باید کمی سفت‌تر از فرنی باشد و هنگام قاشق زدن، مانند حلیم کش بیاید. به ‌دلیل وجود زرده تخم‌مرغ در ترکیب این حلوا، ماندگاری آن کوتاه است و بیش از یکی دو روز در یخچال قابل نگهداری نیست.

خواص حلوا زرده

این حلوا با استفاده از ۱۰ عدد زرده تخم‌مرغ و روغن حیوانی تهیه می‌شود و به‌ همین دلیل کالری بالایی دارد. خواص حلوا زرده همدان به‌دلیل داشتن مواد مقوی مانند نشاسته ذرت، روغن حیوان، شکر، گلاب، تخم‌مرغ، زعفران و خلال پسته در ترکیب آن بسیار است. این دسر سنتی سرشار از مواد مغذی و انرژی‌زا بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود حافظه کمک می‌کند. زرده تخم‌مرغ منبع غنی از پروتئین و ویتامین‌های گروه ب است که نقش مهمی در سلامت مغز دارند. زعفران نیز با خواص آنتی‌اکسیدانی خود به کاهش استرس و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می‌کند. همچنین گلاب مورد استفاده در این حلوا موجب شده است این دسر سنتی به یک ترکیب آرامش‌بخش و ضدالتهاب تبدیل شود. مجموع این خواص حلوا زرده را به یک دسر مقوی و پر طرفدار برای ماه مبارک رمضان تبدیل کرده‌است.