قدس؛ این منابع گفتند رژیم صهیونیستی خواست در ازای تمدید مرحله اول آتشبس به مدت یک هفته و به عنوان مقدمهای برای مرحله دوم آتشبس، حماس اسرای زنده و مرده را آزاد کند. رژیم صهیونیستی از حماس خواسته است در ازای آزادی اسرای فلسطینی و افزایش کمکها، پنج اسیر زنده و جسد ۱۰ اسیر را آزاد کند.
این منابع گفتند رژیم صهیونیستی از میانجیگران خواسته بود پاسخ حماس را به این پیشنهاد تا قبل از نیمه شب جمعه دریافت کند. حماس هم به میانجیگران اطلاع داد که با پیشنهادات اسرائیل مخالف است و آن را مغایر مفاد آتشبس میداند. حماس اعلام کرد به اجرای مفاد آتشبس پایبند است.
در همین زمینه، دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی اعلام کرد به دلیل مخالفت حماس با پیشنهاد آمریکا برای تمدید مرحله نخست آتشبس انتقال کمکها به نوار غزه را متوقف کرده است.
حماس امروز در بیانیهای ضمن اعلام پایبندی به اجرای کامل توافق در هر سه مرحله، خواستار آغاز فوری مذاکرات مرحله دوم شد و تمدید شش هفتهای مرحله نخست آتشبس را رد کرد.
«استیو ویتکاف»، فرستاده آمریکا پیشنهاد کرده بود مرحله نخست آتشبس، در طول ماه رمضان و عید پسح (یا فطیر) یهودیان شش هفته تمدید شود. کابینه رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش از این طرح حمایت کرده بود اما حماس اعلام کرد تنها راه پیشرو، تکمیل مذاکرات و اجرای مرحله دوم است.
هدف از تکمیل مراحل سه گانه توافق آتشبس، خروج نیروهای اسرائیل از غزه و آزادی تمامی گروگانهای حماس بود.