شناسهٔ خبر: 71641667 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

سرلشکر باقری: آموزش‌های مهارتی کارکنان وظیفه در اولویت نیروهای مسلح است

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه لازم است سازمان‌های نیروهای مسلح در بحث کیفیت و درک صحیح مفاهیم در حوزه‌های مختلف مهارت آموزی دارای آمادگی بالایی باشند؛ گفت: تسهیل در اشتغال و آموزش‌های مهارتی کارکنان وظیفه در اولویت سازمان‌ها

صاحب‌خبر -

هفتمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح به ریاست سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و با حضور تعدادی از وزیران و نمایندگان دولت و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد.

سرلشکر باقری با اشاره به اینکه این جلسات هم‌افزایی و هماهنگی چند سالی است که با همکاری دستگاه‌های کشوری و نیروهای مسلح برگزار می‌شود افزود: تلاش همه عزیزان در چند سال اخیر و حال حاضر این است که جوانان برومند کشور وقتی که به خدمت سربازی اعزام می‌شوند، بتوانند در کنار مسئولیت اصلی دفاع و امنیت کشور، مهارت‌های شغلی در حوزه‌های مختلف را فرا گرفته و در خاتمه وارد بازار کار و جامعه شوند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه نیروها، پادگان‌ها و سازمان‌های تحت امر نیروهای مسلح در بحث کیفیت و درک صحیح مفاهیم در حوزه‌های مختلف مهارت آموزی باید دارای آمادگی بالایی باشند؛ گفت: تسهیل در اشتغال و آموزش‌های مهارتی کارکنان وظیفه در اولویت نیروهای مسلح است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: برابر مصوبات و هماهنگی‌های به عمل آمده فی مابین همه دستگاه‌های مربوطه در دولت، استان‌ها و سازمان‌ها، ملزم شده‌اند امتیازاتی همچون اعطای وام و به کارگیری کارکنان وظیفه در دستگاه‌ها را در دستور کار قرار دهند تا کارکنان وظیفه پس از خدمت سربازی بدون دغدغه شغلی به ادامه زندگی بپردازند.

سرلشکر باقری با بیان اینکه باید تعامل و هماهنگی بیشتری فی‌مابین دستگاه‌های دولتی و نیروهای مسلح باشد، گفت: با تدابیر همه مسئولین مربوطه بی‌شک مشکلات در حوزه‌های مختلف باید مرتفع شود و همه ما باید به یک زبان مشترک برسیم تا جوانان ارزشمند ما بتوانند بعد از دوره سربازی جذب بازار کار شوند و انشالله بتوانیم کمک کوچکی برای بهره‌مندی جوانان عزیزمان از زندگیشان داشته باشیم.

بیش از ۵۳۳ هزار نفر مهارت عمومی آموزش داده شده اند

در ادامه این جلسه امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: خدا را شاکریم که در طول این مدت اتفاقات بسیار خوبی در ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای مهارت آموزی برای جوانان کشور رخ داده است.

وی افزود: در طول این دوره که این کار شروع شده ما به بیش از ۵۳۳ هزار نفر مهارت عمومی آموزش دادیم و حدود ۷۰۰ هزار نفر مهارت های تخصصی فرا گرفتند که هر کدام می توانند با یکی از این مهارت های تخصصی کاری را برای خودشان انجام بدهند و شغلی داشته باشند و به نظرم این کار بزرگی است.

سرلشکر موسوی تصریح کرد: اما لازم است که این زنجیره مقداری کامل‌تر بشود، یعنی قبل از جوانان به خدمت سربازی اعزام شوند اقداماتی باید صورت بگیرد و فرهنگ‌سازی شود تا زمانی که جوانان عزیز وارد نیروهای مسلح می‌شوند بدانند این کارها برای چه منظوری پیش‌بینی شده است و بعد از خدمت سربازی هم بخش‌های مختلف کشوری بایستی این جوانان را در مشاغل مختلف جذب کنند و یا کمک و تقویت کنند تا بتوانند کار خودشان را انجام بدهند لذا اگر این زنجیره کامل تر شود کار موفق¬تر خواهد بود و جوانان عزیز ما می‌توانند در جامعه بیش از الان ثمربخش باشد.

تشکیل قرارگاه مهارت آموزی سربازان تدبیر راهبردی برای کشور بود

در ادامه این جلسه امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اظهار داشت : تشکیل قرارگاه مهارت آموزی سربازان یک تدبیر بسیار خوب و راهبردی برای کشور بود. این کار در ستاد کل انجام شد و سردار باقری این کار را با جدیت زیادی پیگیری کردند.

وی افزود: قرارگاه مهارت آموزی تاکنون دستاوردهای بسیار خوبی داشته و رشد کرده است و توانسته است دستگاه ها و نهادهای کشور را با هم هماهنگ کند و در جهت اهدافی که این قرارگاه برای آنها تشکیل شده حرکت کند. آن چه که الان در کشور ما لازم است و همه به آن معتقد هستند بحث کمبود و نقص مهارت در جوانان است.

سرتیپ نصیرزاده ادامه داد: لذا هدف این قرارگاه این است که سربازان مهارت¬ داشته باشد و جوانان در این مدت علاوه بر این که در تولید امنیت کشور کمک می‌کنند بتوانند برای آینده زندگی خودشان هم مهارت داشته باشند. رهبری فرمودند «این سربازان و جوانان دو سالی کمتر یا بیشتر میهمان ما هستند ما باید کاری کنیم که اینها امیدوار به آینده و خوشبین به نظام باشند و دین دار باشند» و همه اینها در اهداف این قرارگاه دیده شده است.

وزیر دفاع تصریح کرد: باید سبک و مهارت های زندگی به سربازان آموزش بدهیم که بعد از خروج از خدمت وظیفه بتوانند در جامعه با استفاده از مهارتی که آموخته اند کاری برای خودشان دست و پا کنند و زندگی شخصی خود را آغاز کنند. بنابراین تقریباً ما به اهداف این قرارگاه تا حدود زیادی رسیدیم اما نیاز به توسعه داریم و توسعه هم این است که سایر نهادها و دستگاه ها را با قرارگاه همراه کنیم به ویژه نهادها و بانک ها را تا منابع مالی مورد نیاز برای آغاز یک کار را داشته باشند که این را امروز داریم بررسی می کنیم که برای سال آینده هماهنگی بیشتری داشته باشیم.

ساخت ۳۸ مجتمع مهارت آموزی در دست اقدام است

در ادامه سردار احمدرضا رادان فرمانده انتظامی کشور اظهار داشت: از زمان آغاز این حرکت بسیار خوب فرماندهی انتظامی کل کشور هم اقدامات خودش را شروع کرد.

وی افزود: ساخت ۳۸ مجتمع مهارت آموزی در دست اقدام است که تعدادی از آنها ۱۰۰ درصد تجهیز شده است، که ان¬شاءالله تلاش می‌کنیم که سال ۱۴۰۴ تمامی این ۳۸ مرکز تجهیز و آماده شود تا بتوانیم همکاران سرباز خودمان را در بحث مهارت¬آموزی توسعه بیشتری بدهیم.

سردار رادان ادامه داد: در این بحث چندین موضوع مطرح است که اولاً ما بایستی یک آمایش سرزمینی از میزان نیازمندی حرفه و مهارت در سطح کشور در سه بخش دولتی، خصوصی و شخصی داشته باشیم تا نیازمندی هر بخش از کشور به مهارت‌های مختلف احصا شود و مشخص شود هر کدام از نیروهای مسلح می بایست برای هر مهارت چه تعدادی را آموزش دهند زیرا اگر افراد بدون توجه به نیازمندی منطقه‌ای آموزش ببینند ممکن است بعدا علی رغم دارا بودن مهارت برای پیدا کردن شغل و کسب درآمد دچار مشکل شوند.

فرمانده انتظامی کل کشور با اشاره به مشکلات اجرای طرح مهارت آموزی با توجه به پراکندگی پادگان‌ها در سطح کشور عنوان کرد: به دنبال این هستیم نقش مراکز آموزشی در مهارت آموزی سربازان را افزایش دهیم.

سپاه به موضوع مهارت آموزی به عنوان یک تکلیف انقلابی نگاه می کند

سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هفتمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح اظهار داشت: موضوع مهارت آموزی سربازان وظیفه در سپاه به عنوان یک اقدامی فراتر از وظایف سازمانی مورد توجه قرار دارد و ما به این مسئله به عنوان یک تکلیف انقلابی و یک نگاه اعتقادی توجه داریم. یعنی معتقدیم که این جوانان ما هستند که آینده این سرزمین و این کشور را می¬سازند و هر چقدر جوانان ما کارآزموده¬تر، ماهرتر، آموزش دیده تر و عالم تر باشند ایران بزرگ در آینده شخصیت و منزلت بهتری خواهد داشت.

وی افزود: برای اینکه این کار محقق بشود در سازمان سپاه یک قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه با فرماندهی فرمانده کل سپاه تشکیل شده و زیرمجموعه این ۳۶ قرارگاه مهارت آموزی سربازان در ۳۲ استان کشور به شکل استانی سازماندهی شده منتها در بعضی از استان ها که بزرگ تر هستند و رده های فرماندهی بیشتری در مجموعه سپاه فعال هستند مثل استان تهران بیش از یک قرارگاه برای آنها در نظر گرفته شده است و همچنین ما در ۱۳ مرکز آموزش رزم مقدماتی سرباز که متعلق به نیروی زمینی سپاه، نیروی دریایی و هوافضای سپاه هستند این مهارت های سربازی را چه مهارت¬های عمومی و چه مهارت¬های تخصصی را وجهه همت خودمان قرار دادیم و همه فرماندهان سپاه هم اهتمام جدی به این مسئله دارند.

سردار سلامی ادامه داد: توافقاتی بین ما و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم تنظیم شد تا از ظرفیت‌های وزارت کار و همه ظرفیت‌هایی که در استان¬ها موجود است برای توسعه این فعالیت ها استفاده کنیم.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای مهارت آموزی سربازان عنوان کرد: سالانه به طور متوسط ۸۱ هزار سرباز در معرض این آموزش‌ها قرار می‌گیرند، از آنها آزمون به عمل می آید و همین طور به آنها کارنامه داده می شود و اینها بعد از پایان خدمت سربازی می توانند از همین کارنامه¬های معتبر استفاده کنند و وارد بازار کار شده و برای تخصص‌ها بکارگیری بشوند. نکته مهم این است که ما قبل از اینکه سربازان در یگان ها توزیع شوند در انتهای آموزش های رزم مقدماتی به آنها آموزش های تخصصی را می دهیم و در مراحل مختلف رزم مقدماتی، آموزش¬های عمومی را به آنها ارائه می‌کنیم. بنابراین تقریباً اطمینان داریم که همه سربازانی که وارد مجموعه سپاه می شوند از این آموزش ها بهره منداند به جزء سربازانی که این تخصص ها و مهارت ها را از قبل دارند مثل کسانی که کارشناسی ارشد و کارشناسی رشته های فنی و حرفه ای را دارند.

وی افزود:‌ نکته مهم این قضیه این است که باید یک اراده به هم پیوسته ای در سطح مجموعه های نیروهای مسلح و بعد از آن به خصوص در دستگاه های دولتی و حتی خصوصی ایجاد شود برای این که این جوان ها بعد از خدمت سربازی بیکار نمانند و از این تخصص ها و مهارت هایی که در حین سربازی آموختند حتماً استفاده موثری به عمل بیاید برای همین ما سازمان بسیج را موظف کردیم که سالانه برای تعداد کثیری از کسانی که منقضی خدمت می شوند مشاغل مورد نیاز و ضروری را تأمین کنند و یا اینکه تسهیلات در اختیارشان قرار بدهند که بتوانند با استفاده از توانمندی های خودشان کارگاه هایی را شکل بدهند و مشاغلی را تولید کنند که خودشان و در عین حال چند جوان دیگر هم بتوانند بهره مند باشند.

سردار سلامی با بیان اینکه جوان های ما باید بازارهای کار را بتوانند توسعه بدهند عنوان کرد: از این استعدادهای بسیار جوشان و موثر جوانانی که بتوانند کشور را به شکلی به پیشرفت برسانند باید استفاده کرد تا بازار کار در شکور به اشباع برسد. این مسئله امروز در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک جریان دائمی است و فرماندهان ما بر اساس نوع توجهشان به این مسئله قضاوت و ارزیابی می شوند.

مهارت آموزی سربازان در همه حوزه ها پیشرفت کرده است

در ادامه این جلسه ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت : بحث مهارت آموزی سربازان در همه حوزه ها به صورت قابل ملاحظه ای پیشرفت کرده است. یعنی ما شاهد این هستیم که رشد مهارت آموزی و افرادی که مخاطب این طرح بودند با محوریت حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات یک رشد بیش از ۱۰۰ درصد را نشان می دهد و این حاکی از اهمیت این حوزه یعنی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

وی افزود: در برنامه ریزی که ما در وزارت ارتباطات داشتیم نگاه مان بر این بود که بتوانیم رشته هایی که بیشتر مورد اقبال جوانان است و ظرفیت کاری بیشتری در این بخش وجود دارد را به صورت ویژه تری با محوریت مجموعه پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات دنبال کنیم.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: یکی از موضوعات خیلی جدی که در بازنگری محتوای آموزشی در دستور کار داریم توجه ویژه به هوش مصنوعی است، به واسطه این که هوش مصنوعی اولاً با بسیاری از حوزه¬های دیگر اشتغال عجین و جدانایی پذیر است و از طرف دیگر بحث هوش مصنوعی طبیعتاً در سال های آینده بخشی از شغل‌های موجود را متاثر می کند لذا با یک نگاه رو به جلو ما تمرکز ویژه ای بر هوش مصنوعی در دوره های پیش رو داریم و امیدواریم که بتوانیم این مسیر را با قوت و قدرت جلو ببریم.

وزارت کشاورزی از مهارت آموزی کارکنان وظیفه استقبال می کند

در ادامه این جلسه غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکی از اقدامات خوبی که می توان گفت بهترین استفاده را از فرصت های موجود به عمل آورده بحث مهارت آموزی کارکنان وظیفه در نیروهای مسلح است. ما هم در وزارت جهاد کشاورزی از این کار بسیار استقبال کردیم و می کنیم چون کاملاً در جهت اهداف و برنامه های امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی است و اغلب سال ها هم پیشرو بودیم حتی در ۹ ماهه امسال هم ۲۰ درصد بیشتر از تعهداتی که داشتیم پیش رفتیم و من معتقدم تعهدما تا آخرین نفری است که می توانیم آموزش بدهیم نه آن اعدادی که در برنامه‌ها تعیین می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره مثبت طرح مهارت آموزی سربازان گفت: در کشاورزی که ما موضوع روستا پایه بودن کشاورزی کشور را تعقیب می کنیم و ماندگاری جوانان را در روستا از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در این مسیر مهارت آموزی سربازان و کادر وظیفه که در نیروهای مسلح خدمت می کنند برای توسعه بخش کشاورزی و تقویت امنیت غذایی بسیار کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: برای ایجاد توسعه هرچه بیشتر در این طرح و همچنین برای آموزش شیوه های نو و مدرن کشاورزی برای فرزندان عزیز کشاورزان، روستازادگان و کشاورززادگان عزیز و روش های جدید تولید در حال انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با ستادکل هستیم.

تقویت آموزش و پرورش در مهارت آموزی دوران سربازی بسیار موثر است

در پایان این جلسه احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: برای تقویت این اقدام مهم ملی چند پیشنهاد را می شود. ما باید یک هم افزایی بین آموزش و پرورش، سازمان آموزش فنی و حرفه ای و نیروهای مسلح داشته باشیم. ما هر چقدر بتوانیم آموزش و پرورش را تقویت کنیم در جهت مهارت آموزی در دوران سربازی بسیار موثر است.

میدری ادامه داد: من در بازدیدهایی که در شهرها داشتم یک الگویی دیدم که باید این الگو را در کل کشور تعمیم بدهیم. در شهرستان دیر نیروی دریایی سپاه مربی مرکز آموزش فنی و حرفه ای را تأمین کرده بود. دانش آموزان برای آموزش به سازمان فنی و حرفه ای می آمدند یعنی فضا را سازمان تهیه کرده، دانش آموز از آموزش و پرورش آمده و مربی و تجهیزات مثل قایق های دریایی را سپاه تامین کرده، به نظر بنده اگر بتوانیم این الگوی همکاری را در کل کشور برای همه رشته ها اجرا کنیم در واقع یک تحول بزرگ در زمینه آموزش فنی و حرفه ای کشور با مهارت آموزی در کل دوره خواهد بود.

وزیر کار تصریح کرد: پیشنهاد دوم من به نیروهای مسلح این است که ما باید بتوانیم مراکز آزمون صلاحیت حرفه ای را تقویت کنیم. اگر مدرکی که هنرجویان کسب می کنند از اعتبار بالایی برخوردار باشد به راحتی جذب بازار می شوند. در این جهت نیازمند این هستیم که هم نیروهای مسلح هم سازمان فنی و حرفه ای و هم آموزش و پرورش ارتباط بیشتری با اتاق های بازرگانی و اصناف کشور داشته باشند چون آنها هستند که نیاز دقیق بازار را می دانند و اگر در تدوین مطالب درسی، برگزاری آزمون و حتی تأمین مربیان مشارکت کنند ما از مهارت آموزی اطمینان بیشتری می توانیم داشته باشیم.

برچسب‌ها: