شناسهٔ خبر: 71635231 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

سالانه حدود ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می‌ش... -

اقتصاد ایران: تهران- معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور از آغاز طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی در ماه مبارک رمضان و عیدنوروز خبر داد و گفت: سالانه حدود ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفیعی پور پیش از ظهر شنبه در نشست خبری که به مناسبت افتتاح طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی در ماه مبارک رمضان و عید نوروز برگزار شد، با اشاره به اهمیت نظارت‌های بهداشتی در حوزه دامپزشکی، به تشریح اقدامات این سازمان در راستای تضمین سلامت فرآورده‌های خام دامی و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام پرداخت و با تأکید بر نقش حیاتی دامپزشکی در حفظ سلامت عمومی، گفت: ما در سازمان دامپزشکی مسئولیت سنگینی در قبال سلامت جامعه داریم و تلاش می‌کنیم تا با نظارت‌های دقیق، از انتقال بیماری‌های مشترک از دام به انسان جلوگیری کنیم.

رفیعی پور با اشاره به طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی در ماه مبارک رمضان و ایام عید نوروز، اظهار کرد: در این ایام به دلیل افزایش مصرف فرآورده‌های پروتئینی، نظارت‌های ما تشدید می‌شود، در سال گذشته، بیش از ۵۰۰ تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف از چرخه عرضه خارج شد، این رقم در طول سال به چند هزار تن می‌رسد که نشان‌دهنده تلاش همکاران ما در سراسر کشور برای حفظ سلامت مردم است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما در سازمان دامپزشکی با همکاری دستگاه‌های مرتبط مانند وزارت بهداشت، قوه قضائیه و پلیس امنیت اقتصادی، اقدامات گسترده‌ای را برای نظارت بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی انجام می‌دهیم. این نظارت‌ها از مبدأ تولید در کشتارگاه‌ها تا مراکز توزیع و فروش ادامه دارد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، گفت: بیش از ۷۵ درصد بیماری‌های نوظهور و بازپدید در جهان، منشأ حیوانی دارند، این بیماری‌ها می‌توانند از طریق دام زنده، فرآورده‌های دامی مانند گوشت، شیر و تخم مرغ به انسان منتقل شوند. بنابراین، نظارت بر سلامت دام و فرآورده‌های دامی از اولویت‌های اصلی ماست.

وی با اشاره به تجربه جهانی در مواجهه با بیماری‌هایی مانند کووید -۱۹، افزود: کرونا نمونه بارزی از یک بیماری نوظهور بود که منشأ حیوانی داشت و به سرعت به یک پاندمی جهانی تبدیل شد، ما در سازمان دامپزشکی با استفاده از تجهیزات پیشرفته تشخیصی و اقدامات سریع، تلاش می‌کنیم تا از بروز چنین بحران‌هایی جلوگیری کنیم.

رفیعی پور با اشاره به نقش سازمان دامپزشکی در نظارت بر صادرات و واردات فرآورده‌های دامی، گفت: سالانه حدود ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در کشور تولید می‌شود که بخشی از آن به کشورهای دیگر صادر می‌شود. ما در مبادی ورودی و خروجی کشور، نظارت‌های دقیقی را اعمال می‌کنیم تا از سلامت این محصولات اطمینان حاصل کنیم. این نظارت‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام می‌شود و تضمین‌کننده سلامت فرآورده‌های دامی است.

وی با تقدیر از همکاری دستگاه‌های قضائی، انتظامی و وزارت بهداشت، گفت: ما افتخار می‌کنیم که در کنار دستگاه‌های نظارتی و قضائی، برای حفظ سلامت مردم تلاش می‌کنیم، هرگونه تهدید برای سلامت عمومی، خط قرمز ماست و با تمام توان در برابر آن ایستاده‌ایم.

رفیعی پور در پایان با آرزوی توفیق برای همکاران و مردم عزیز کشور، گفت: امیدواریم در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، با نظارت‌های دقیق و همکاری همه جانبه، بتوانیم سلامت فرآورده‌های دامی را تضمین کنیم و گامی مؤثر در جهت ارتقای بهداشت عمومی برداریم. ما در سازمان دامپزشکی همواره در کنار مردم هستیم و تلاش می‌کنیم تا با علم و تخصص خود، خدمت‌گزار جامعه باشیم.

برچسب‌ها: