شفقنا- انگور به بهبود حافظه و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک میکند، زیرا سرشار از قندهای طبیعی بوده و به سرعت انرژی بدن را تأمین میکند. اما همه افراد نمیتوانند آن را مصرف کنند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «ایرینا لیالینا، زیستشناس و سرپرست دانشکده علوم طبیعی در دانشگاه آموزش، میگوید که انگور منبعی غنی از ویتامینها، آنتیاکسیدانها و قندهای طبیعی است که تأثیرات مفیدی بر بدن دارد. این میوه باعث کاهش کلسترول، کاهش خطر حمله قلبی، بهبود گردش خون و تقویت عملکرد رودهها به دلیل دارا بودن فیبر میشود».
او توضیح میدهد: «انگور حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند رزوراترول، فلاونوئیدها و پلیفنولها است که از سلولها در برابر پیری و التهاب محافظت میکنند. این میوه سرشار از گلوکز و فروکتوز است که به سرعت انرژی بدن را تأمین میکند. همچنین با دارا بودن ویتامینهای C، A، E و گروه ویتامینهای B، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و حافظه و عملکرد شناختی را بهبود میبخشد و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد».
چه کسانی نباید انگور مصرف کنند؟
با این حال، مصرف انگور در برخی موارد میتواند برای بدن مضر باشد. به دلیل میزان بالای قند، این میوه میتواند سطح قند خون را افزایش دهد که برای بیماران دیابتی خطرناک است.
همچنین، انگور کالری بالایی دارد؛ هر ۱۰۰ گرم انگور حاوی ۷۰ کالری است، بنابراین مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به افزایش وزن شود. این میوه ممکن است باعث نفخ، تخمیر، گاز معده، تشدید زخم معده و التهاب معده شود. برخی افراد نیز ممکن است به آن واکنش آلرژیک، مشکلات گوارشی و یبوست داشته باشند.
مقدار مجاز مصرف انگور
به گفته این متخصص، میزان مجاز مصرف روزانه انگور برای بزرگسالان بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ گرم و برای کودکان بسته به سن، ۵۰ تا ۱۵۰ گرم است. بیماران دیابتی و افراد مبتلا به چاقی بهتر است انگور سبز که قند کمتری دارد، مصرف کنند، اما نباید بیش از ۵۰ گرم در روز باشد. همچنین، زنان باردار نباید بیش از ۲۰۰ گرم انگور در روز مصرف کنند تا از نفخ و افزایش وزن بیش از حد جلوگیری شود.
بهترین زمان مصرف انگور
این متخصص توصیه میکند که بهترین زمان مصرف انگور، نیمه اول روز و حدود ۳۰ دقیقه قبل از وعده غذایی است تا به بهبود هضم غذا کمک کند. همچنین، پس از انجام تمرینات ورزشی، مصرف انگور به بازیابی سریع انرژی کمک میکند.