شناسهٔ خبر: 71629934 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

غذای کهن؛ دُیماج قزوین

دُیماج غذای محلی قزوین، انتخابی مناسب برای افطارهای‌ ماه رمضان و آیین پنجاه بدر قزوین است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: روزهای ماه مبارک رمضان شروع شده و حقیقتاً چقدر هر کدام از این مناسبت‌ها بوی خودش را دارد و چقدر آدم را دلتنگ می‌کند. بوی ماه رمضان، بوی ماه محرم، بوی عید و… انصافاً ما ایرانی‌ها از اینکه ماه رمضان با عید نوروز هم‌زمان شده خوش‌حالیم و خب عید نوروز که خوراکی‌های رنگارنگ‌اش زبان زد است، وقتی با افطاری ماه رمضان ترکیب شود، یک ترکیب برنده به دست می‌آید.

افطاری ماه مبارک رمضان بدون هندوانه که نمی‌شود. چون هم کمبود آب بدن را جبران می‌کند و هم دل انسان را جلا می‌بخشد. این هفته یک خوراکی کهن از شهر قزوین را معرفی می‌کنیم که بسیار طرفدار دارد.

«دُیماج» یک غذای محلی قزوینی است که انتخاب مناسبی برای افطاری‌های ماه رمضان به حساب می‌آید. البته دیماج در مناطق مختلف ایران نیز درست می‌شده و به شکل‌های گوناگون وجود داشته است.

دیماجی که ما می‌خواهیم معرفی کنیم از ترکیب: نان خشک آب‌زده، سبزیجات معطری مانند پونه، کره، پنیر، مغز گردو خرد شده و پیاز خام به وجود می‌آید که در کنار آن هندوانه سرو می‌شود.

ترکیب مواد بالا را مانند کوفته‌های کوچک با دست فشار و حالت داده یا در استکان‌های کوچک ریخته شده و از آن استکان به عنوان قالب استفاده می‌شود و مانند کیک آن را در ظرف سرو بر می‌گردانند که حالت ته استکان را به خود گرفته باشد.

این غذای اصیل را در بهار نیز می‌خوردند. می‌گویند وقتی پنجاه روز از سال جدید و بهار گذشت، به پاس بارش‌های بهاری، مردم به طبیعت می‌رفتند و یکی از غذاهایی که با خود به طبیعت برده بودند همین دُیماج بوده.

حتی اگر پس از این پنجاه روز، بارشی هم نبود، مردم به طبیعت می‌رفتند. مانند ۱۳ بدر، پنجاه بدر از رسوم قدیمی قزوینی‌ها بوده که اگر بارش کم بود از خداوند طلب بارش می‌کردند و اگر بارش‌ها زیاد بود، شکر آن را به جا می‌آوردند.