شناسهٔ خبر: 71621261 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عضو هیات رییسه مجلس: خسارت بخش کشاورزی طی ۱۵ سال اخیر جبران نشده است

دزفول- ایرنا- عضو هیات رییسه مجلس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم دزفول با بیان اینکه طی ۱۵ سال اخیر هیچ کمکی برای جبران خسارت کشاورزان نشده است، از وزارت کشاورزی خواست هنگام خسارت به کشاورزان کمک کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، عباس پاپی‌زاده روز جمعه در نشستی که به منظور بررسی خسارت سرمازدگی در سالن جلسات سوم شعبان دزفول برگزار شد، افزود: خوزستان به ویژه شمال خوزستان مستعد برخی بلایای طبیعی است با این وجود طی ۱۵ سال اخیر، دولت هیچ کمکی به جبران خسارت کشاورزان نشده است.
وی با بیان اینکه نباید نسبت به خسارت کشاورزان بی‌تفاوت باشیم، افزود: نخستین اقدام این است که مسوولان مربوطه از خواب بیدار شوند.

این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خواستار توجه ویژه سازمان مدیریت بحران و وزارت کشور به بخش کشاورزی شد و ادامه داد: رسیدگی به معضلات بخش کشاورزی باید در سطح ملی پیگیری شود.
وی تاکید کرد: بحران سرمازدگی از ۲۰ روز قبل به مردم اطلاع‌رسانی شده است ولی برخی مسوولان هیچ اطلاعی از این موضوع ندارند.

پاپی زاده گفت: قرار است دوشنبه نشستی با حضور مسوولان ستاد ملی در کمیسیون کشاورزی، استاندار خوزستان و مدیران سطح یک ملی برگزار و این موضوع بررسی شود.
وی بر ضرورت اقدام فوری درخصوص خسارت سرمازدگی به محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: سهم خوزستان در قالب تسهیلات تبصره ۱۸ عادلانه و منصفانه نیست چراکه از ۱۰ همت در نظر گرفته شده به کشور فقط ۲۵۰ میلیارد تومان به خوزستان اختصاص یافته است حال آنکه ۱۴ درصد محصولات کشور در خوزستان تولید می‌شوند و لازم است براساس این موضوع تسهیلات اختصاص یابند.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه تسهیلات کشاورزان خسارت دیده باید امهال شود، درخصوص سهمیه کود خوزستان نیز گفت: باید ۲۰ هزار تن مازاد بر سهمیه سالانه، کود در اختیار خوزستان قرار گیرد.
وی با اشاره به قطعی برق کشاورزان نیز اظهارکرد: برق کشاورزی به علت ناترازی انرژی روزانه ۱۰ ساعت قطع می‌شود این در حالی است که اگر آب کشاورزی در روزهای اخیر فراهم بود و آبیاری شبانه در همه مزارع انجام می‌شد خسارت کمتر بود.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طبق قانون، درصدی از قیمت محصول کشاورزی به عنوان نرخ بهای آب به دولت پرداخت می‌شود اکنون که محصول صفر است باید براساس آن هیچ هزینه‌ای بابت آب بها و اجاره بهای اراضی هیاتی به دولت پرداخت نشود.
پاپی زاده بر ضرورت افزایش بیمه کشاورزی نیز تاکید و بیان کرد: استانداری خوزستان گزارشی از میزان خسارتی که بر اثر سرمازدگی به کشاورزی وارد شده تهیه و برای وزارت کشور و وزارت جهاد ارسال کند.

وی افزود: همچنین باید نشستی با رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار و امضا شود تا دولت از تنخواه برای تامین اعتبار این خسارت به عنوان اولویت نخست کشور استفاده کند.

نماینده دزفول در مجلس درخصوص سوخت کشاورزان نیز گفت: به دلیل نبود سیستم شفافی که مشخص نبود چه کسی مصرف کننده واقعی است، سوخت به میزان لازم در اختیار کشاورز قرار نمی‌گیرد که شرکت پخش فرآورده‌های نفتی باید اقدامات لازم را برای شناسایی کشاورزان واقعی انجام دهد.
وی کشاورزان خوستان را تامین کننده امنیت غذایی دانست و افزود: صدور سند اراضی هیاتی یکی از مشکلات اصلی شهرهای دزفول، اندیمشک و شوش است که نمایندگان نیز در این خصوص پیگیری‌های زیادی داشتند.

پاپی زاده اضافه کرد: باید با حل این مشکل، امنیت شغلی کشاورزان تضمین شود زیرا اگر این مشکل حل نشود کشاورز نمی‌داند زمین تا چه زمان در اختیارش است و نمی تواند برای تامین زیرساخت‌های زمین اقدام کند از این رو نیاز است این موضوع در دستور کار کمیسیون کشاورزی قرار گیرد.
وی درخصوص اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان نیز گفت: نیاز است اعتبار موردنیاز برای اجرای این طرح از محل فروش سهام ۲۰ درصد توسعه نیشکر خوزستان اقدام شود.

این عضو هیات رییسه مجلس بیان کرد: شورای هماهنگی سران قوا باید به این موضوع ورود کنند و سازمان خصوصی سازی و بورس در اسرع وقت برای اختصاص این سهم اقدام کنند.

وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی برای توسعه زیرساخت‌های کشور نقشه طراحی و تامین مالی می‌کند، افزود: برای اجرای فاز نخست این طرح ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که انتظار می‌رود یک تا ۲ میلیارد دلار نیز برای اجرای فاز دوم اختصاص یابد تا شاهد امنیت غذایی باشیم.

موج سرمای اخیر خسارت زیادی به بخش کشاورزی خوزستان به ویژه شمال آن وارد کرده است از این رو اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی امروز جمعه سفری به شمال خوزستان داشتند و خسارات وارده را بررسی و نشستی در این خصوص برگزار کردند.