شناسهٔ خبر: 71620124 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: الف | لینک خبر

نظرات برگزیده مخاطبان «الف»: همتی، ژنرال بی‌ارزش کردن ارزش پول ملی/ اگر مسئولین ساده‌زیست باشند مردم حاضرند نان خشک هم بخورند/ دلمان به امنیت خوش بود که آن هم با زورگیری خدشه دار شد

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه‌شده مشارکت می‌کنند. بسیاری از این نظرات، گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن‌ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبان «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

صاحب‌خبر -

مخاطبان «الف»، نظرات خود را ذیل گزارش «تکاپوی دولتی ها برای دفاع از «ژنرال کابینه» بیان کردند که تعدادی از آن‌ها را می‌خوانیم

* گرانی‌های اخیر هیچ ربطی به وزیر اقتصاد ندارد این گرانی‌های اخیر و افزایش قیمت ارز به چند عامل بستگی دارد اولا با سیاست خارجی کشورما ویا علیه کشورایران دوما ممنوعیت اعلام کردن مذاکره سوما برنامه هفتم که دولت سیزدهم نوشته وبرای دولت چهاردهم قابل اجرا میباشد چهارم دلالان و سوداگران ارزی پنجم خوددولت و زیرمجموعه دولت مثل پتروشیمی ها و....ا

* از وقتی این دولت آمده ارز را بالا می برند یا جناب همتی گفتند که اگر تورم سالانه را در ارز محاسبه کنند  کمتر از 85 تومان نخواهد بود. حرف و مذاکره و اخبار و... قیمت را موقتی بالا و پایین می کند!

* تنش سیاسی باعث افزایش قیمت ارز نمی شود حتی اگر هم بشود وظیفه دولت و بانک مرکزی هست ورود کنند که تا الان ورود نکردند.

* همتی با حذف ارز نیمایی باعث افزایش قیمت ارز شد. قیمت طلا هم وقتی صعودی شد که همتی توی تلویزیون گفت مردم نگران نباشند طلا ارزان نخواهد شد !

* این دولت هیچ برنامه ای برای حمایت از اقشار ضعیف ندارد و فقط دنبال منافع ثروتمندان است .

* خود دولت ومجلس می‌دانند افزایش قیمت دلار برای این است که کسری بودجه داخل کشور تامین شود .

* با اين وضعيت اقتصادي و با اين وضعيت ارزي مملكت ، همتي هيچ كاري از پيش نخواهد برد ! پس با رفتن و آمدن اين و آن مشكل حل شدني نيست !

* همتی ژنرال بی ارزش نمودن ارزش پول ملی است. هیچ کسی از رییس جمهور گرفته تا رییس مجلس تا رییس بانک مرکزی تا رییس قوه قضاییه تا وزیر اقتصاد بی ارزش شدن پول ملی برایش اهمیتی ندارد چون احساس نمی کنند پول ملی امانت است! آقای پزشکیان در خصوص امانت داری در نهج البلاغه کلی حدیث داریم !

******

گزارش «چاقوی غرب، دست داخلی‌ها و گلوی اقتصاد !» با نظرات و واکنش همراهان «الف» مواجه شد:

* چرا با وجود پشتوانه نیرومند ثروتهای کلان طبیعی و انسانی و راهبردی در گردش مثبت در کشور و با اینکه تحریمها و توطئه های براندازانه دشمنان بیگانه در این ده سال اخیر تغییر چشمگیر چندانی نداشته است و با وجود این همه پشتوانه نیرومند ؛ هیچ مسئول و هیچ اقتصاد دانی در دولت نیست که به فکر آماده سازی و اجرای یک برنامه ی علمی منضبط برای رهایی کشور و ملت و نظام از پیامدهای شوم نابود سازی عمدی تحمیلی ارزش پول ملی سه سال اخیر باشد؟!

* ما نیاز به برنامه استراتژیک جهت اقتصاد بدون نفت داریم ...در آینده سوخت فسیلی که از رده انتفاع چه اجبارا به دلیل گرمایش زمین و چه بواسطه ابداعات جدید و ارزانسازی تولید انرژی تجدید پذیر یا همجوشی هسته ای از حیز انتفاع خارج شود .... ما که با بحران آبی کشور برای تامین معیشت و اقتصاد و امنیت غذایی که بیشتر به واردات متکی است چه برنامه ای داریم ...اکثر کشورهای منطقه تحرک خود را با توسعه اکوتوریزم ،هوشمصنوعی و ....آغاز کرده‌اند باید به فکر باشیم.

* این داخلی ها چه کسانی هستند .‌ اگر هستند و در خدمت منافع آمریکا کار می کنند ، چرا دستگیر و دادگاهی نمی شوند ؟ چرا مدام آدرس سایه را به مردم می دهید . چرا اونجایی که باید ، چراغها را روشن نمی کنید ؟

* غربی‌ها و شرقی ها در صورت امکان کشور ما را چند پاره کرده و منابعش را تقسیم می‌کنند. نمود عینی اوکراین. آیا می‌توان به این دلیل منزوی شد و با آمریکا و غرب قطع کامل رابطه کرد؟ خیر کشور باید به لحاظ نظامی اقتصادی و مهمتر اتحاد اجتماعی به سطحی رسیده باشد که قدرت توازن بین دول مختلف را داشته باشد. مشکل اصلی کشور ما تضاد منافع افراد و گروه‌ها و فساد گسترده است. ببینید اگر پدر خانواده بگوید درامد کم شده بایستی کمتر خرج کنیم ولی خودش ریخت و پاش کند همسر و فرزندان نیز صرفه جویی نمی‌کنند. الان مسئولین و فرزندانشان مصداق همین تضاد هستند. اگر مسئولین ساده زیست باشند ما حاضریم نان خشک بخوریم.

* از نویسنده محترم خواهش میکنم وقتی تاریخ را روایت میکند، رویدادها را با تاریخ وقوع آن و اتفاقات پیرامونی روایت کند. مثل همان دلایل قحطی و ربط دادن آن به مسائل دیگر. ثانیا با کدام منابع آبی و انرژی ۹۵ درصد مواد غذایی و نهاده های دامی را در داخل کشور میتوانیم به صورت پایدار تولید کنیم؟ ثالثا اون 40 میلیارد دلار واردات غیر نفتی که در ماهیت و کمیت آن جای بحث است! که عمدتا از صادرات غیر نفتی است، بفرمایید درامد نفتی و معدنی کجا هزینه میشود که یکباره اینطور قیمت ارز جهش میکند؟ رابعا دقیقتر بفرمایید اگر همان 40 میلیارد دلار غیر نفتی را هم هزینه نکنیم و مافیای واردات را مهار کنیم! چطور تحریم! بی اثر میشود؟! چطور دلارها وارد کشور میشود؟!

* وقتی کشور تحریم و در جنگ اقتصادی است خروج ارز برای اقلام غیر ضروری غیر عاقلانه است.

* نویسنده گفته از واردات کالاهای به زعم ایشون لوکس جلوگیری کنیم. حالا بنده به عنوان یک تولیدکننده از ایشون میپرسم که چرا باید در ایران تولید کنم؟ وقتی که نمیتونم با پولم چیزی که دوست دارم بخرم؟ چرا وقتی امکان صادرات ندارم، خودم رو به تولید و سرمایه گذاری در ایران محدود کنم؟

* مهمترین مورد برخورد با رانت خورها و مافیاهای چنبره زده بر اقتصاد ایران در قالب اولیگارشهای پول و ثروت با اورده با مشروعیت سنجی اموال هستیم فساد هیچ اقتصادی را شکوفا نمیکند بلکه میخشکاند.

* اوضاع مملکت نیز نه انگونه است که همه تقصیر ها بر عهده دشمن باشد و انگونه است که صرفا با خودکفایی در همه چیز بتوان راه دخالت بیگانگان را بست. دیگر کشورها چکار می کنند؟ کشورهای حاشیه خلیج فارس که ارزش پولشان چندصد برابر بیشتر از ریال ایران است را کاری ندارم اما یک نفر عالم اقتصادی پاسخ بدهد که چرا ارزش افغانی 12790 ریال و دینار عراق 662 ریال و لیر سوریه 71 ریال است ؟ انها چه دارند که ما نداریم؟ ما به چه چیزی می خواهیم برسیم که انها نمی خواهند؟ بهای حرکت در این مسیر چقدر باید باشد؟

* مالیات باید از کسانی که درامدهای نجومی دارند ولی به طور قانونی یا غیر قانونی مالیات نمی دهند گرفته شود مانند فوتبالیست ها، هنرپیشه ها، دلال ها، دارندگان خانه های خالی و ...

******

یادداشت «یک قتل و دو تحریف از یک سخنرانی» با نظرات متعدد کاربران همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

* فقط یک جانی بالفطره می تواند نوجوانی 19 ساله را با انگیزه دزدی به قتل برساند. سوال این است که چطور این جانیان در جامعه ای که بر پایه اصول دینی نهادینه شده، پرورش یافته اند و چطور آزادانه و بدون ترس از عقوبت به اعمال شنیع خود اقدام می کنند؟

* اگر ۱۰۰ درصد ترجمه و تفسیر نویسنده از سخن امام در خصوص مقایسه معنویات در برابر اقتصاد را درست بدانیم حالا سوال مهم تر اینست که آیا مسوولین ما به عنوان مجری این تفکر بعد از ۴۵ سال حداقل توانسته اند این اصول را در خود بکار برند و یا اینکه دو جناح به قیمت فقر مردم و با شعار های کلیشه ای معنویت فقط یا جیب خود و اطر افیان یا هم حزبی هایشان را پر کرده اند و یا اینکه به شکل ایکه خودشان ظاهرا با سبک ساده زیست بوده اند ولی بجای ثروت به قیمت به فلاکت انداختن مردم و با شعار های ظاهرا معنوی دنبال قبضه قدرت سیاسی بوده اند که خیرش به اطرافیانش برسد انهم ماده گرایی است . مشکل اینست که الان ظاهرا هیچ کدام را نداریم نه اقتصاد داریم و نه معنویت واقعی.

* متاسفانه زورگیری و انجام جرم در کشور به شدت افزایش یافته است. عامل این خلاف کاری ها هم دو چیز است: 1) افزایش فقر و سقوط اقتصاد 2) کاهش ایمان و اعتقادات.

* یکی دیگر از عوامل افزایش زورگیری، برخورد بسيار سبک‌ قوه‌ قضائیه با چنین افرادی است.

* مردم با همه کمبودها ساختند، دلشان به برقراری امنیت خوش بود. اما متاسفانه مدتی است که امنیت از نوع تامین جانی هم خدشه دار شده است.

* وقتی نیروی انتظامی بارها و بارها به مردم هشدار می دهد که از استفاده از موبایل در خیابان تا حد ممکن پرهیز کنند، یعنی اعترافی است بر وجود سرقت و متاسفانه نبود امنیت.

* تمام این حرف ها درست ول من یک سوال دارم قضات دادگاهها با استناد به کدام قانون اجازه انتشار مشخصات و تصویر اراذل و اوباش و جانیان را نمی دهد مگر بر طبق قانون اسلام حکم شخصی که برای ایجاد رعب و وحشت در جامعه سلاح به دست بگیرد اعدام نیست اینها که دیگر قتل انجام داده ا ندبعضی وقت ها انسان فکر می کند بین این اراذل و اوباش و قضات و برخ وکلا پشت پرده روابطی وجود دارد و همتنطور که پزشکان در ته دلشان دوست ندارند بیماری ها ریشه کن شوند زیرا نانشان اجر خواهد شد سیستم قضایی هم دوست ندارد آمر قتل و دزدی و کلاهبرداری کم شود زیرا نان قضات و وکلا آجر می شود.

* جوانان امروزه راحت طلب و بی قید وبند شده اند. اینستاگرام و... نقش غیر قابل انکاری در این وضعیت داشته اند. چند جوان اهل دین و دیانت می شناسید که دست به چنین اعمالی بزنند؟!

* مردم از بی عرضگی مسوولان میانی و فساد و ناکارآمدی آنان خسته شده اند و نق زدن‌ها برای این است...دست چهار نفر قطع می شد دل مردم اینقدر خون نبود... اون وقت مردم رو به تقوای الهی هم دعوت می کنند!!!

* متاسفانه امنیت همراه با بسیاری از مقوله های دیگر نظیر اقتصاد، اعتقادات، ... دچار افول و سقوط شده است. این حقیقتی انکار ناپذیر است.